My December

December
December
December
December

Endelig er den her! Denne måneden ser jeg frem til å blant annet…

– Høre på det som jeg i all beskjedenhet mener er verdens beste julespilleliste. Den er ni timer lang og veldig variert, så man kan høre på den i hele desember! Her finner dere den!

– Tenne lys i alle kriker og kroker.

– Putte en kanelstang i kaffekoppen. Det er min julekaffevariant hvert år!

– Se den siste Hobbiten-filmen på kino.

– Brenne kongerøkelse. Det lukter allerede jul i leiligheten!

– Rusle rundt på julemarkeder og trekke til meg julestemningen.

– Spise stoore mengder klementiner, nøtter, sjokolade og marsipan.

– Gå på julebord med fine, glade, feststemte folk. Jeg må bare finne ut hvilken kjole jeg skal bruke, hoho!

– Se klassiske julefilmer og stemningsfulle juleepisoder av gode serier, som Gilmore Girls, The O.C. og Sopranos.

– Spille gamle dataspill, lese julehefter og gjøre andre ting som får nostalgien til å blomstre. Nå er det høysesong!

– Skrive seksti julekort og smile ved tanken på at mottakerne blir glade.

– Avlegge frisøren en visitt. Å, så godt det skal bli!

– Lage gløgg fra bunnen av og bake julete godsaker.

– Pynte opp med snøkrystaller, skjeggete nisser, julestjerner og svibler.

– Treffe gode, gamle venner igjen og klemme dem lenge.

– Se Frozen, spise julesnop og drikke varm sjokolade hos en god venn.

– Glede meg over gavene jeg har funnet til mine kjære. Slike julehemmeligheter er noe av det fineste som finnes!

– Krysse fingre og tær og håpe inderlig på snø.

– Lyse opp mørke morgener med hyggelige kaffeavtaler. Det hjelper å komme seg opp og ut!

– Besøke Krakow! Moren min, søsteren min og jeg tar en firedagers førjulstur for å senke skuldrene og nyte hverandres selskap. (Om noen av dere sitter med tips til hva man bør se og gjøre i Krakow, må dere gjerne dele dem!) Gleder meg sånn!

Det er så hyggelig at adventstida er i gang, og jeg skal kose meg sånn i tida fremover!

Hva er dine planer for desember?

– – – – –
In other words: It’s finally here! These are some of the things I look forward to in December: – Listening to what I think is the best Christmas playlist in the world, which I happen to have made myself! It is nine hours long and so varied that everyone finds something they like, and so you can listen to it all month without getting tired of it! Find it here! – Lighting candles in every corner and cranny. – Drinking my coffee with a cinnamon stick in it. It’s my Christmas variation every year! – Visiting local Christmas fairs bursting with holiday spirit. – Going the the cinema to watch the last part of the Hobbit trilogy. – Eating loads of clementines, nuts, chocolate and marzipan. – Attending a Christmas party with great colleagues. I just need to decide which dress to wear! – Watching classic Christmas films and fun holiday episodes of good shows, like Gilmore Girls, The O.C. and Sopranos. – Playing old computer games, reading old cartoons and doing other nostalgic things. ‘Tis the season! – Writing sixty Christmas cards and smiling at the thought of people reading them. Going to the hair dresser’s. It’s been too long! – Making gløgg, a local version of mulled wine, from scratch. – Decorating with snow chrystals, bearded Father Christmases and fragrant hyacinths. – Meeting good, old friends again and giving the big hugs. – Watching Frozen, eating Christmas sweets and drinking hot chocolate at a friend’s place. – Keeping Christmas secrets. I love the feeling of having presents hidden from the receivers, and being certain that they will like them! – Crossing fingres and toes and wishing for snow. – Brightening up dark morning with coffee dates. Getting up and getting out really helps. – Visiting Krakow! My mother, my sister and I are going on a four day getaway to just relax and enjoy each other’s company. (If you have any travel tips for Krakow, please share! I’m really looking forward to exploring a new city.) – I’m so happy advent is upon us! What are your plans for December?

Reklame

18 tanker på “My December

 1. Adventstida er så fin! Jeg gleder meg til å invitere venner på risengrynsgrøt (invitasjon kommer, hihi), ha juleverksted hos gode venner, gå turer og få roser i kinnene, pakke inn julehemmeligheter, tenne kongerøkelse (nå minte du meg på at jeg må kjøpe det!), spise marsipan og pepperkaker, drikke julete og reise til familie når jula endelig kommer. Også gleder jeg meg til å bli ferdig med eksamen på torsdag, og til å møte deg på fredag!

  Liker

  • Håhååå, jeg er kjempeklar for grøt! Krysser fingrene for at jeg har anledning til å være med. Røkelse må til, synes jeg! Nå vil jeg liksom at det skal lukte godt absolutt overalt hele tida. Lykke til i morgen, jeg gleder meg også til fredagen!

   Liker

 2. Flott desemberliste! Jeg blir i så godt humør når jeg leser desemberlister rundt om i blogger i dag! Gløgg, Krakow, kongerøkelse, … Bliss! Jeg skal gjøre mye av det samme, men ikke Krakow, og ikke gamle dataspill. God advent til deg!

  Liker

 3. Så fin desemberliste! Jeg skal også se den siste Hobbiten filmen og dra til frisøren, hihi. Trur kanskje ikke jeg klarer å vente med å se Hobbiten til kjæresten kommer til Norge til nyttår, så må nok snike meg til å få sett den før han kommer :D (Litt irriterende å tenke på at i London, en knapp halvtime unna meg, er det nå verdenspremiere, og her sitter jeg og jobber med to essays…hehe)

  Liker

  • Haha, huff, det er alltid kjedelig når det skjer sånne store ting innen rekkevidde når man ikke kan få det med seg likevel. Vet ikke om jeg hadde klart å vente, jeg heller – men så kan man jo alltids se den to ganger. Håper studieinnspurten går bra! Så hyggelig at du liker spillelista!

   Liker

 4. For ei fin liste!
  Kjærasten min overraska meg med Krakowtur til 25-årsdagen min, me var der frå søndag til onsdag sist veke. Me tok tida med ro og gjorde eigentleg minst mogleg, men eg vil anbefale å vandre rundt og beundre all den utrulege arkitekturen, ikkje bruke for mykje tid på marknadsplassen (sjølv om det er fint der, men åh, du kan sjekke ut julemarknaden! Den opna ikkje før etter me hadde reist) og besøke området rundt Plac Nowy der det er ein del vintage klesbutikkar og slikt.

  Liker

  • Å, for et morsomt sammentreff at nu nettopp har vært der! Gleder meg til å rusle rundt, besøke julemarkedet og titte på vintagekjoler. Tusen takk for tipsene, de var midt i blinken!

   Liker

 5. Fin liste. Min adventsplan er å lese masse, lytte en hel del til julemusikk og se «Julekongen» på dvd. Videre skal jeg delta på dødsmange julekalenderkonkurranser, ha flere desember-prosjekter og generelt sett kose meg i vilden sky =D Og jeg skal selv se siste «Hobbiten»-filmen på kino og være nostalgisk <3

  Liker

 6. Jeg har vært i Krakow! :) Veldig fin by, særlig mye spennende å se på i markedshallen og Wawel-høyden (stor, gammel festning). Hvis dere har litt tid til overs vil jeg også anbefale dere å dra innom Saltgruven i Wieliczka som er en liten by utenfor Krakow, den er på UNESCOS liste over verdens kulturarv, og er en opplevelse i seg selv.

  Liker

  • Hjertelig takk for tips, Maria! Dette høres lovende ut, og jeg skal formidle dem videre til reisefølget mitt! Gleder meg skikkelig til turen. Håper du får en super desember!

   Liker

 7. oh oh, jeg har til krakow i huset (funnet og gitt som en gave fra min søster, i de små gatene rundt torget markedet) en spesiell mill valmuefrø og det er viktig for de struddel kake valmuefrø deig ; og også en spesiell montering lysestake base, med på topp en restaurant bordet klipp papirhåndkle. ellers jeg vil på desember se noen dager mine foreldre og min kjære sørlige landsbyen, langs Middelhavet . Mens noen full tid lesing, vil bli lykke; og god mat også. og jeg legge inn et godt sted, glad for å fortsette å lytte og se til din måte å gjøre julefeiringen i Norge. Så, først av alt: en flott tur i krakow dere jenter og dame …

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..