The Cinderella dress

Dere har fått noen smakebiter allerede, men nå er det tid for å sette tennene i hele kjolen.
På årets grunnlovsgalla så jeg ut som en slags Disney-prinsesse i rødt.

The Cinderella dressKjolen ble spontankjøpt på Fretex noen dager i forveien. Egentlig var jeg der på utkikk etter et belte til å pynte opp en av mine gamle kjoler. Jeg er ikke engang glad i fargen rød, og jeg er i hvert fall ikke særlig begeistret for puffermer til vanlig… Denne kjolen var likevel for morsom, så jeg kunne ikke dy meg! Den sitter som et skudd og kostet 189 kroner – et riktig røverkjøp!

På bildet over ser skjørtet litt rart ut i motvinden. Vi går i le, så blir det lettere å se nærmere.

Hele kjolen er sydd av kjølig, skimrende taft. I front ligger det lag på lag, og skuldrene er skikkelige puffermer.

The Cinderella dressJeg dekorerte den med gallanålene mine, som seg hør og bør i slike situasjoner. (Det skader ikke kjolen, altså.)
Hvis du blir litt nysgjerrig på hele galla-greia, kan du lese dette innlegget om disse spesielle sammenkomstene!

Ryggen er så forseggjort og fin! Masse stoff i sirlige folder.

The Cinderella dressForuten den lille skjøten på skulderen og en ørliten flekk bak på skjørtet – som ingen legger merke til med mindre de vet om den, ettersom det er så mye liv i tøyet – er kjolen i perfekt stand. Jeg lurer på hvilke eventyr den har vært med på tidligere, og kunne ikke vært mer fornøyd med dette festlige funnet!

Jeg lot kjolen tale for seg selv, med enkle smykker til, samt svarte hansker og røde lepper.

The Cinderella dressSkjørtet er langt og stort og glatt. Et underskjørt i tyll fulgte med, forresten, som svisjer rundt beina og gir kjolen ekstra volum.

The Cinderella dressDenne kjolen har ekstra alt, egentlig.

The Cinderella dressTyll, taft og puffermer! Klassisk og elegant, men også retro og humoristisk.
Jeg bar denne herligheten med et stooort smil!

– – – – –

In other words: Here it is! I went to a gala this weekend, as I do three times a year, and I stumbled upon this dress in a thrift shop a few days before. I just couldn’t help myself! It’s so fun and Disney princess-y! I was actually in the shop to buy a belt to spruce up one of my old dresses, and I don’t even like the colour red, and I definitely don’t wear puff sleeves in my daily life… Still, it fit me perfectly, and I quite simply couldn’t leave it behind. It only cost around 20 pounds/30 dollars/25 euros – what a find! It’s in almost perfect condition, and I wonder what kind of festivities it has experienced before. Oh, and if the whole gala thing makes you curious, I explained it a bit here. Anyway, back to the gown. The whole dress is made of shimmering taffeta, which is generously applied in layers and folds on the bodice (and the puffy shoulders!). The skirt is full and long and sleek, and there is a tulle petticoat which rustles around my legs and gives the dress extra volume. In fact, this dress has extra everything. I think it’s elegant and classic, yet retro and humorous. I wore it with a huge smile!

Reklame

26 tanker på “The Cinderella dress

 1. Det der er jammen meg den beste ballkjolen EVER! Den er helt perfekt, og du ser virkelig ut som en Disneyprinsesse! Heldige deg som både har kjolen og anledning til å bruke den – ti tomler opp!

  Liker

  • Haha, mange takk! Nettopp, jeg kunne jo ikke hatt moro av denne kjolen om jeg ikke hadde en passende anledning til å bruke den, så jeg er veldig glad for begge deler!

   Liker

 2. Du er så vakker, Synne! Jeg er sikker på at du ble ballets dronning! Nydelig kjole til ei nydelig jente! Jeg elsker bloggen din og tekstene du skriver! Og din spesielle evne til å lete fram det positve i enhver situasjon!

  Liker

 3. for en rød kjole med folder, kurver og pufferme hender vellykket syerske! det er ikke ; uten å kunne si at i bevegelsene til en kjole til et ball der er noe som gir «Gjest usynlig til luften.» men hvorfor gjorde jeg det leste: «- Zingarella» (en annen låt fra en annen sang ) ? . presentasjonen bilder og fin reverance var «well done». god helg .

  Liker

 4. Tusen takk for alle de koselige kommentarene, dere! Så hyggelig at dere synes kjolen er like morsom og fin som hva jeg gjør. Dere er så gode!

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Patchwork: May | Et dryss kanel

 6. Tilbaketråkk: My November | Et dryss kanel

 7. Tilbaketråkk: Four days and four parties | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..