Apricot muffins

Muffins er blant favorittene mine! De er raske og enkle å lage, og kan varieres i det uendelige. Forleden lagde jeg aprikosmuffins, og de gjorde både meg og andre glade (husker dere denne historien?), så nå vil jeg gjerne dele oppskriften med dere.

Apricot muffins

Aprikosmuffins

300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
120 gram sukker
150 gram smør (smeltet og avkjølt)
3,5 dl melk
2 egg
1 ts vanilijeessens
en stor neve (ca 70 gram) tørkede aprikoser

Denne oppskriften gir 10 – 12 store muffins.

Begynn med å sette ovnen på 200 grader og finne frem alle ingrediensene. Aprikosene kan man godt bruke litt tid på å beundre.

Apricot muffins

Bruk en skikkelig skarp kniv og kutt dem opp i småbiter. Dette kan være litt knotete, men det er verdt det. Bitene ser ut som rav!

Apricot muffins

De tørre og de våte ingrediensene blandes hver for seg. Sikt mel og bakepulver i en stor bolle, og rør inn sukkeret etterpå. Så måles melken i et litermål, og for enkelhets skyld liker jeg å knekke eggene oppi melken. Rør med en gaffel til det er godt blandet.

Nå skal vaniljeessensen oppi. Herlighet, så godt vaniljeessens lukter.

Apricot muffins

Så skal alt kombineres. Lag en grop i melblandingen og hell melkeblandingen oppi, og ha det smeltede smøret oppi til slutt.

Apricot muffins

Rør det hele forsiktig sammen (kraftig røring kan gi seige muffins, og klumper er helt greit). Tilsett aprikosbitene til sist.

Fyll formene med røre og sett brettet midt i oven.

Apricot muffins

La godbitene steke i 20-25 minutter. (Hvis du bruker små former, blir steketiden kortere.) De skal vokse og bli faste, og når de begynner å trekke seg bort fra kantene i formen og få gylden farge, er de klare. Da lukter de dessuten helt topp!

Apricot muffins

Muffins bør avkjøles på rist, og når de er blitt kalde, kan man fjerne papiret (om man bruker papirformer, og om man vil).

Personlig er jeg ikke så glad i glasur, men man kan selvfølgelig pynte muffins som man selv ønsker. Jeg synes disse er fine som de er, med aprikosbiter som titter frem!

Apricot muffins

Aprikosmuffins holder seg fint i fem dager, og de kan fryses.

Volià! Bon appétit!

– – – – –

In other words: My recipe for apricot muffins! I made these recently, and they brought a smile to many faces (remember this?). Please use google translate or some other clever service to translate the recipe. I love how the apricot pieces look like amber!

Reklame

6 tanker på “Apricot muffins

  1. for et emne om kaken som brakte så mange gode ting !… , jeg kommer ikke til å gjenta opprinnelsen til ordet (andalusisk -arabisk, persisk , » albaricoque»). men som jeg elsker å dele med deg den gleden kaker som det skjer . akkurat nå, det gir fra Frankrike et tv-serien «den beste baker, bakverk av våre regioner «og (gode steder adresse ), og konkurransen rundt Frankrike; det er herlig å se oppskrifter, kjøkken knep for eksempel fra «Normandie «og god mat kilde; I dag var han på «Alsace,» tenk : «strudel,» «Kougloff,» «terter med røde frukter ; være i ønsker å spise dem alle, bare for å se dem ! men det er også en lokal kuriositet for å se kaken Pear og marsipan og chocalat jeg skal lage mat for terapeutisk tid med en gruppe barn på jobb i morgen. og også, veldig søt oppskrift dine, jeg vil ta det igjen i jobb , fordi han ga magisk resultat en gang ! : -» viva » kaker og glede de gir!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Patchwork: May | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..