About Synne

Happy in green

Hei! Velkommen! Jeg heter Synne.

Jeg er 35 år, og mener at den optimale alderen er den man til enhver tid har.

Jeg fikk kallenavnet Synnebollen som liten, fordi jeg var så glad i hveteboller. Det er jeg fortsatt.

Jeg kommer fra Løten, et lite sted på Østlandet som er ordentlig grønt om sommeren og ordentlig hvitt om vinteren. Jeg er veldig begeistret for snø.

Jeg har også bodd i Porsgrunn, Molde og Lillestrøm, og i Irland (Tuam), Frankrike (Paris), England (London) og USA (Florida) i korte eller lengre perioder. Det er noe helt eget ved å skape seg et hverdagsliv på et nytt sted! Jeg har også tilbragt mesteparten av mitt voksne liv i Oslo, der jeg nå bor, og jeg er svært glad i Tigerstaden.

Jeg er utdannet journalist, og noe av det morsomste jeg vet er å lage radio. Dessuten er jeg spesielt glad i språk. Det norske, det engelske og det franske, for eksempel. (Til daglig jobber jeg femti prosent av tida med å oversette film og TV.) Bokstavrim er BEST.

Jeg har også en vinutdannelse – eller to, faktisk, én på engelsk og én på norsk – og er sertifisert sommelier, og har jobbet på vinbar og på restaurant i Oslo. Jeg skriver bloggen Vin og vegetar og holder kurs og smakinger. Det er gøy å kunne dele vingleden med andre!

Jeg er generelt kulturinteressert, men ekstra glad i å gå på kino, å høre på metall og å lese fantastisk eller klassisk litteratur.

Jeg sluttet å spise kjøtt i 2004 og å bruke bukser i 2010.

Jeg er nostalgisk og retroglad, og bruker helst vintagekjoler og rød leppestift. Jeg samler på lommespeil, fine lyder og gode minner.

Jeg synes «nerd» og «geek» er hedersbetegnelser, og gjør meg fortjent til dem stort sett hver dag.

Jeg tar lett til tårene, men smiler mest, og synger mye.

Jeg er rastløs og reiseglad av natur, og lengter gjerne til personer og steder jeg er glad i – eller til steder jeg aldri har besøkt. Jeg investerer helst sparepengene mine i opplevelser.

Jeg velger meg svarte katter, musserende vin, grønn te og mørk sjokolade.

Jeg er glad for at du stakk innom!

– – – – – – –

In other words:
Hi! Welcome! My name is Synne.
I am 35, and I believe the optimum age is whatever age you have at any given time.
I come from Løten, a little place in the Eastern part of Norway where summers are properly green and winters are properly white. I’m very enthusiastic about snow.
I have also lived in Porsgrunn, Molde and Lillestøm (three mid-sized cities in Norway), as well as Ireland (Tuam), Paris, London and Florida, for longer or shorter periods of time. There is something very special about creating a life for yourself in a new place! I’ve also spent most of my adult life years in the Norwegian capital of Oslo, which I’ve developed strong feelings for.
I am an educated journalist, and radio is my favourite medium. Furthermore I love languages. The Norwegian, the English and the French language, for example. (My day-to-day job is translating television.) Alliteration is THE BEST.
I’m a certified sommelier, meaning I’ve studied wine. I also used to work in a wine bar and a restaurant as a somm, before the pandemic hit. I still write a wine blog (Norwegian only, I’m afraid).
I have a general interest in culture, but I am particularly fond of going to the cinema, listening to metal and reading fantastic or classical literature.
I stopped eating meat in 2004, and I stopped wearing trousers in 2010.
I am a nostalgic retro lover who likes wearing vintage dresses and lipstick. I collect pocket mirrors, good memories and pretty sounds.
I think the words «nerd» and «geek» are honorary titles, and I earn them pretty much every day.
I am easily moved to tears, but for the most part I smile. I also sing a lot.
I am of a restless and adventurous nature, and I always long for people and places I love – or for places I’ve never visited. I invest my savings in experiences instead of things.
I love black cats, sparkling wine, green tea and dark chocolate.
I’m glad you dropped by!

Reklame

19 tanker på “About Synne

 1. Tilbaketråkk: Spørsmål og svar « Et dryss kanel

 2. hei, synne.

  jeg ville bare si… jeg tror ikke jeg noengang fikk svart på ting du skrev til meg? jeg har hatt noen forvirrende to år og de gangene jeg har klart å svare på post har vært mirakeler. jeg er virkelig lei for det – skulle ønske jeg var en brevmaskin. kanskje jeg får det til en dag? i så fall dukker det nok opp noe i postkassen din. som… er i paris, nå? sammen med deg? eller?

  sukkerposene fra deg ligger i den fine sukkeboksen min, det er ganske mye i den nå. og jeg er så glad for de jeg fikk av deg. og for all annen post. den fikk meg til å lyse opp.

  takk for det. og takk for alle kommentarer du har kommet med.

  Liker

  • Hei, Kjersti! Mange takk for en uventet og koselig kommentar, og selv takk for at du skriver en så viktig blogg.
   Vet du hva, jeg fikk en gang et brev fra deg! Med fine sitater i! Du har ingenting å beklage (det hadde du ikke hatt uansett), og jeg forstår at de to siste årene har vært vanskelige og forvirrende. Jeg håper så veldig at de kommende årene blir bedre, og ønsker deg alt godt!
   Ja, min postkasse står i oppgangen, og den har etternavnet mitt i store bokstaver på et sånt lite skilt, og på skiltet på kassen ved siden av står det «J’aime les filles». En fyr i bygget mitt har tilsynelatende endret navn til «Jeg elsker jenter». Mest fjollete, litt festlig. Adressen min står i høyremalen her på bloggen, om du får lyst til å sende noe med et fly!
   Det er fint å høre at sukkerposene har funnet seg til rette sammen med resten av samlingen din. Jeg er sikker på at de trives veldig godt hos deg! Tror forresten at du ville trives her – franskmennene er jo gale etter sukker! De har ekstra mye sukker i og på alt. (For noen dager siden så jeg en mann tømme fire små poser oppi en liten espresso; den ble tykk som grøt!) Er ganske lutfattig her, men neste gang jeg kan ta meg råd til utenlandsporto, kan jeg jo sende noe mer søtt i din retning.
   Nå gleder jeg meg til å lese Magasinet-saken som etter sigende dukker opp på bloggen din med tiden, og til å se hva som skjer videre i 2013. Dette blir bra, jeg føler det på meg.

   Liker

 3. Synne!
  i think that is it absolutely brilliant that you’ve lived so many different places!
  I am actually going to paris this summer for a handful of weeks, I will definitely be stopping by at Mamie! Great blog!
  -Johanna

  Liker

 4. Så morsomt at du følger drømmene dine, det burde flere gjøre! :-) Og litt gøy at du har bodd i Molde, selv om du kanskje ikke trivdes der? Jeg trives iallefall mye bedre i nabobyen Kristiansund, og fant meg en herifra for 4 år siden. Der bor jeg enda, og har planer om å være :-)

  Liker

  • Jeg trivdes godt i Molde! En åpen og vennlig by med flott utsikt over alt, hihi.
   Jeg har bare besøkt Kristiansund én gang, så jeg kjenner ikke det stedet særlig godt, men så hyggelig at du har funnet en fin fyr og slått deg ned der! Alt godt til dere!

   Liker

 5. Noe på hjertet ? Non, pas vraiment. Plutôt une visite de courtoisie…
  Lecteur (plus ou moins) fidèle du blog d’Elisabeth, je sursaute en lisant un commentaire qui se termine par «Hilsen fra Paris». Mais c’est moi qui écris ça, d’habitude !
  Donc je suis le lien, et me découvre ainsi une quasi-voisine, pour immédiatement regretter qu’elle doive s’en aller dans seulement quelques jours. Voilà, c’est tout.
  Bonne fin de séjour à Paris, et salutations amicales de la part d’un qui parfois ne se sent pas complètement d’ici, même s’il ne vient pas d’ailleurs.
  Hilsen fra Paris, altså !

  Liker

  • Ah ah! Merci pour votre visite, et pour votre commentaire amusant et gentil. C’est vrai, il ne me reste que deux semaines maintenant, mais j’ai bien aimé avoir été parisienne pendant presque dix mois. Salutations de l’onzième arrondissement! Je vous souhaite un superbe été!

   Liker

 6. http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11094679
  hva tenker du om dette?

  jeg må si det har vært fasinerende å følge bloggen din, både bilder og tekstene dine
  du skriver så godt!
  og du tar så gode bilder!
  du burde gi ut bok «mitt paris»

  hehe
  ta imot mitt skryt

  så ønsker jeg deg alt godt i oslo
  det er min by i norge
  bortsett fra bergen hvor jeg bor nå

  hilsen ingrid

  Liker

  • Hei, Ingrid! Hjertelig takk for en skikkelig koselig kommentar! Jeg har kost meg veldig med å presentere mine aktiviteter og favoritter i Paris, så det er hyggelig å høre at du liker bloggen. Jeg håper at den kan fungere litt som en guide for de som trenger det – tror nok ikke jeg går til noe forlag med det første, hehe, men tusen takk likevel!
   Oi, så morsomt at du tipser om den nyheten; det er ikke fritt for at en del parisere kunne hatt godt av en liten oppfriskning hva hva angår høflighet og smil. Jeg synes nok at den gamle stereotypien «franskmenn er arrogante» er ganske overdrevet, men mange parisere har virkelig mye å lære om kundebehandling, serviceinnstilling, ydmykhet og og vennlighet. Kanskje en slik holdningskampanje kan gjøre byen enda herligere!
   Håper du har det fint i Bergen! Jeg hilser fra Oslo, hihi. Riktig god sommer!

   Liker

  • Ja, jeg har bodd der i et halvt år til sammen, fordelt på to opphold – først en praksisperiode og så en sommerjobb året etter, begge hos NRK Østafjells oppe på Borgeåsen… Jeg er helt enig i at det er en fin by! Så hyggelig at du kommer derfra!

   Liker

 7. For et utrolig inspirerende og fint om deg-innlegg! Jeg har fulgt bloggen din en god stund, men ikke tatt meg ordentlig tid til å lese her inne før nå. Det var på tide, for du legger ut masse fint og virker som et veldig spennende menneske. Nå skal jeg lese videre og kose meg med fine blogginnlegg. Ønsker deg en god dag videre.

  Liker

  • Å, for en fin kommentar! Hjertelig takk! Så hyggelig at du leser bloggen, og at du har tatt deg tid til å legge igjen noen ord – jeg setter jeg stor pris på begge deler. Riktig god helg til deg!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..