Finally

Nå er den her, dere.
Nå har jeg hatt bare legger i en uke, selv på grå og våte dager.
Nå står kastanjetrærne og syrinene i blomst over hele Oslo, og jeg snuser til jeg blir svimmel.
Nå er kveldene så lange og lyse at man aldri vil legge seg.
Nå har jeg funnet frem kjoler og skjørt som jeg har savnet siden i fjor.
Nå sitter det lykkelige nordmenn på hver eneste ledige gressflekk.
Nå kan jeg ha balkongdøra åpen hele dagen.
Nå har fregnene spredd seg som et slør over fjeset mitt.
Nå har jeg byttet ut den tykke, varme dyna med den tynne og svale.
Nå selger kjempedyre jordbærkurver som varmt hvetebrød.
Nå trenger jeg ikke føne håret på månedsvis, fordi det tørker på et blunk i varm og lummer luft.
Nå klinger Isbilens klokker forførerisk mellom bygårdene i nabolaget.
Nå har jeg båret støvlettene ned i boden.
Nå har tordenen rullet og det tunge regnet falt.
Nå kan jeg tørke klesvasken utendørs og kjenne lukta av vind i tøyet.
Nå lokker parkene, hustakene og øyene med solskinn og bekymringsløse timer på benker og tepper.
Nå har jeg lyst på iskrem, iskaffe og frisk frukt døgnet rundt.
Nå lukter det nyslått gress i bakgården.
Nå er den her igjen. Åh, endelig.

Bloom– – – – –
In other words:

It’s here again. Finally. Now I can keep the balcony door open all day. Now the lilacs and chestnut trees are in bloom all over Oslo, and I sniff until I feel lightheaded. Now the heavy rain has fallen and the heavy boots have been hidden away. Now my freckles are back, and the Norwegian evenings are so long and bright they seem neverending. Now I can wear dresses and skirts I’ve missed since last year, and I can walk around with bre legs even on grey and rainy days. Now there are happy Norwegians sitting on every little speck of grass, and the islands and parks and rooftops are calling to us. Now I don’t have to blow-dry my hair for months, as it dries in the wink of an eye in the warm air. Now the first and really dear strawberries are selling like hot cakes, and I want fresh fruit and ice cream and iced coffee all the time. Now I can hang the washing out to dry in the warm wind, and the backyard smells like freshly cut grass. It’s finally here again.

Reklame

28 tanker på “Finally

 1. Sommer! <3 Så herlig! Jeg gleder meg til å fylle lange sommerdager med fine ting, og skape mange gode minner! Håper du får en super sommer! :)

  Liker

 2. Haha, nå regner det! Men det gjør ingenting, for da lukter Oslo enda bedre etterpå!! Og det gir seg sikkert snart, og så sniker vi oss ut og fyller gressflekkene igjen.. :) Oslosommer er det beste!

  Liker

 3. No.

  Eg elskar desse lyse kveldane. Det gjer at ein kan gå tur sjølv etter at ein er ferdige med eksamenslesinga for dagen. I går var eg of tre andre på midnattstur, og det var so fint, med hegg som lyste opp og fleggermus mot ein nattgråblå himmel.

  Liker

 4. Å ja <3 Særlig det med å kunne bruke skjørt og kjoler sammen med sokker i stedet for strømpebukse er en sånn ting som gjør at jeg føler at sommeren nærmer seg ;) Verden er vakker for tiden =D

  Liker

  • Ja, det er ren luksus – og jeg dropper sokkene også! Glade, frie tær i småsko og sandaler hører sommeren til for meg. Enig, nå er det så fint!

   Liker

 5. mye entusiasme og så godt beskrevet, at gleden over det vakre solfylte været tilbake! Jeg likte spesielt, at her været er en smart luringer. det er ikke som det for to år siden. Jeg ville ha også veldig lyst til å finne den tulipan som vakre, flamboyant blåregn, lilla og duftende syriner.

  Liker

 6. Tilbaketråkk: Patchwork: May | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..