At the King’s table

Oslo er ikke verdens største by, men det åpner stadig nye steder jeg kan utforske. Sist sammen med min flotte venninne Ina! Hun fikk nyss om at det hadde dukket opp en kafé som het Kanskje kommer Kongen øverst på Grünerløkka. Vi måtte undersøke, og det viste seg å stemme.

De hadde dekket på perrongen før vi kom, og vi slo oss ned ved et bord som vi følte at passet for oss.

kkkKanskje kommer Kongen åpnet i oktober i fjor, og dette er en litt annerledes møteplass. Stedet ligger nemlig inne på Paulus sykehjem! I en stor, lys kantine sitter uniformerte ansatte og spiser lunsjen sin, og hjemmets beboere rusler omkring med rullatorene sine. Hit kan hvem som helst komme og kjenne freden senke seg, så ved noen av bordene sitter unge med smarttelefoner og kaffekopper, og på gulvet krabber smårollinger på barseltreff. Driverne (som eier Liebling fra før) kaller stedet for en generasjonskafé, og det er det virkelig!

kkkIna og jeg skulle spise lunsj, og det ble pastasalat på oss begge. Den var usedvanlig god, og vi fikk ferskt brød og kaffe til, og kjøpte en kanelsnurr på deling til dessert. Nam!

kkkSom dere ser hang de kongelige rundt bordet og fulgte med, og jeg tok plass blant dem et øyeblikk.

kkkkkkIna hadde glitrende negler og en telefon forkledd som en gul kassett…

kkk…og hun var også svært fornøyd med plasseringen vår.

kkkVi spiste og drakk og snakket og lo riktig lenge. Ved bordet bortenfor satt to eldre herremenn og utvekslet erfaringer med skjørbuk i marinen, og på gulvet rundt oss kravlet det småbarn. Det føltes litt som å være i familieselskap, bortsett fra at vi ikke kjente noen andre enn hverandre. Sært og hyggelig!

Vi så oss litt om i lokalet før vi gikk. Det er innredet og pyntet med sånt som kan vekke gode minner hos de eldre, både gammelt og nytt, og ved siden av kassen finnes dessuten en liten butikk hvor det selges nostalgiske leker. Gøy!

kkkkkkkkkEtter å ha tittet litt og takket for oss gikk vi ut igjen, gjennom sykehjemmet, og forbi skiltet som ønsker alle velkommen inn. Her finnes både husrom, hjerterom og humor.

kkkAnbefales for en annerledes og ordentlig koselig kaféopplevelse!

– – – – – –

In other words: Oslo is not a big city, but new places still open regularly, and I recently explored one of them with my friend Ina. It is named after a popular song for children, which is called Kanskje kommer Kongen, and this means «the King might come». The tables had little signs that said «reserved for the King», and old photos of royalty decorated the walls. The most interesting thing about this place is that it is situated inside a retirement home. Yes, it’s in the old canteen, where uniformed nurses still have their lunch and old inhabitants roll around with their walking aids, and mingled with them there are young people with coffee cups and smartphones, and babies on play dates fiddling on the floor. The owners call this place a cross generation café, and it certainly is! We had such a lovely time, enjoying a delicious pasta salad each and a cinnamon bun to share, and listening to two elderly chaps swapping stories about scurvy on the next table. Then we looked around a bit, at the nostalgic decor and in the little shop which sells retro toys. A very charming place, open to everyone, with a friendly atmosphere and really tasty food. Recommended when you’re in the mood for a slightly different café experience!

Reklame

14 tanker på “At the King’s table

 1. For et kjøleskap!! Hele stedet får meg til å tenke på gamle feriedager ved frokostbordet hjemme hos mormor (men med litt ekstra krims krams og kongebilder). Herlig :)

  Liker

 2. Tilbaketråkk: Barnevennlig i Oslo: Kanskje kommer kongen | koffeine

 3. det er så fantastisk ! slikt konsept ikke finnes i Frankrike, historisk rekonstruksjon kafeteria konsept i et sykehus eller aldershjem , men det må være like. på nærmere titt hvis jeg ser opp på kjøkkenet mitt, har jeg den samme belysning nederlandsk form av min bestemor. og hesteskoen på den siden av glasset i hagen, er hesteskoen ikke en ekte speil. Så jeg ser ikke en slik kongelig smil. Jeg må si at (le lustre hollandais , de «f. Hollande «; ikke smilte til oss, på tiden det ,dette er ikke en invitasjon til å spise frokost på bordet med ham ! ) Heldigvis har vi den gamle kaffe til dagen revolusjonen, oss! .

  Liker

 4. For et fantastisk sted! Hit skal jeg prøve å komme meg, og ta med Alfred og mamman min (som elsker kafé), neste gang vi er i Oslo.
  Så fint at du skriver om slike steder, og gir oss tips!
  Fine du :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..