Out and about

Jeg har vært tilbake i Paris i under tre uker, men det føles så mye lenger! Det har skjedd så mye siden nyttår, synes jeg. Jeg har hygget meg med å se igjen mange fine folk etter ferien. Det føles så bra å være sosial! Jeg trives utmerket godt i mitt eget selskap (det er vel en forutsetning for å bo alene i en ny by), men jeg er veldig glad i andres selskap likevel. Jeg tror det er viktig å finne balansen!

Jeg har møtt flotte Ida flere ganger siden jeg kom tilbake, og flere skal det bli. Jeg er så glad for å ha blitt kjent med henne! Vi tok en kaffe i Oberkampf-området og snakket om spennende ting som skjer om en uke. Jeg skal fortelle mer snart!

CIMG3130

CIMG3131

Jeg var på Grand Palais for å se Edward Hopper-utstillingen, sammen med min tidligere brevvenn Bruno. Jeg hadde aldri vært inne der før, og var veldig spent. Det er så fint utenpå!

CIMG3133

Utstillingslokalene var sterile og ordinære, dessverre. Jeg må nok reise tilbake for å se den permanente utstillingen, for den tror jeg står i flottere omgivelser! Det var ikke lov til å ta bilder av maleriene, men jeg liker Hopper ordentlig godt. Realistisk, men naivistisk, med dagligdagse motiver i sterke farger, og med spennende utsnitt og komposisjoner. Et av de mest kjente bildene hans ble brukt på plakatene.

CIMG3137

Jeg fikk akutt USA-savn av å gå rundt i Hopper-land! Håper jeg kan reise tilbake dit i 2013!

Skulle gjerne dratt til Italia igjen også. Får ta til takke med kulinariske reiser enn så lenge! Var på italiensk restaurant i 10. arrondissement for å feire bursdagen til en klassevenninne. Vi var seks stykker, og vi fikk et rundt bord ved vinduet, og vi satt leeeeenge og spiste og koste oss. Jeg valgte sjokoladefondant til dessert, og den var brutalt god.

CIMG3205

CIMG3209

CIMG3213

CIMG3211

Etterpå ville vi ta et glass i området, og valgte å besøke en populær irsk pub. Jeg er ekstra svak for irske utesteder, ettersom jeg har bodd i Irland! Dette viste seg riktignok å være en klubb, hvor folk hadde glow sticks og danset til Gangnam Style, som tilfeldigvis het O’Etellerannet. Ikke akkurat hva vi hadde sett for oss, men vi kjøpte en øl og dultet rundt i det overfylte lokalet.

CIMG3226

CIMG3229

På veien hjem så jeg denne kapitalist-kritiske kommentaren. Den kan ikke oversettes direkte til hverken norsk eller engelsk, men det blir noe sånt som «Make love, not sales». Hele Paris står på hodet i forbindelse med januarsalget!

CIMG3233

Ved universitetet har det åpnet et nytt og annerledes sted som selger «bubble tea». Jeg fikk Totoro-vibber av logoen (sant den ligner litt på en sotånd?), så det var ytterligere en grunn til å gå inn.

CIMG3285

Det er et konsept fra Taiwan, tror jeg, som går ut på varm eller kald te med ulike fruktsmaker, og i bunnen av glasset ligger bobler/perler/kuler laget av noe som heter tapioka. Vi var tre venninner som måtte innom og smake. Fra venstre: Banan (med melk), pasjon/kiwi og kumquat. Den i midten er min, og jeg var kjempefornøyd med smakskombinasjonen.

CIMG3271

Lokalet til Bubble Fever er knøttlite, men koselig.

CIMG3276

Seeee, så rart!

CIMG3282

Festlig og godt. Når det blir varmere i været, skal jeg prøve de kalde variantene.

Forrige fredag møtte jeg min venn Louis på Montparnasse. Det var en dag med masete nordavind.

CIMG3360

En utmerket unnskyldning til å drikke kakao, så klart! I en gammel jernbanevogn!

CIMG3364

Det var så fint der inne at jeg gikk litt i spinn. Må reise tilbake, og da skal dere få være med.

I helga var jeg på søndagsmiddag hos Bruno og familien hans. God mat, godt drikke og godt selskap!

CIMG3519

CIMG3523

Hallo, Monsieur Poirot! Du er ikke bare smart og veltalende, du er velsmakende i tillegg.

Dette er en tradisjonell galette med mandelfyll. Nam!

CIMG3528

Familien har to katter og en hund. Hunden er liten og høylydt, jeg jeg tror ikke den liker meg noe særlig. Kanskje den merker at jeg har mer til overs for kattene? Den ene katten vil helst sitte på skuldrene til Bruno, og den andre er såpass …omfangsrik at den helst bør sitte for seg selv. Den er dessuten alltid irritert, skal man dømme etter uttrykket.

CIMG3531

Katter, altså.

I dag skal jeg treffe en norsk venn som har bodd her tidligere, og som nå er innom igjen. I morgen skal jeg spise gulrotkake med to klassevenninner. Så, på fredag, kommer Jonasflotte på besøk! Åhå!

– – – – –

In other words: I have been bac in Paris for less than three weeks, but it feels a lot longer. That’s probably because I have done a lot of fun things and spent time with many lovely people! Being social is a treat. I’m perfectly happy in my own company (I’d say that’s necessary to live alone in a foreign city), but I also like the company of others. I believe it is important to find a balance! I’ve met my Norwegian friend Ida several times since my return to Paris, with more to come. I am very happy about getting to know her, and there are exciting things happening next week. Stay tuned! I went to see the Hopper exhibition at the Grand Palais with my former pen pal Bruno. I was disappointed about the surroundings and the fact that photography was not permitted, but I’ve got to go back to see the permanent stuff. I like Hopper’s style; it’s realistic, but naïve, with strong colours and fun compositions. The everyday american scenes makes me miss The States! I really want to go back in 2013. I wouldn’t mind another trip to Italy, either. Luckily there are always culinary travels available! I attended my friend’s birthday dinner at an italian restaurant. The food and wine was delicious,and my chocolate foundant was the perfect dessert. We went out for a drink after, and decided on an Irish pub. I love Irish places, having lived in Ireland! This, howvere, turned out to be a club with glow stwicks and Gangnam Style blasting from the speakers. Not exactly what we were after, but still fun. On my way home I saw a sign saying «Make love, not sales». Paris is topsy-turvy with the January sale season! A new tea bar has popped up close to my university. It claims to serve «bubble tea» and has a logo which makes me think of the little soot spirits in Totoro, so naturally I had to check it out! Two friends and I were amused to find that we could choose from lots of different fruity flavours, and whether or not we wanted our drink hot or cold. I went with a hot and tasty passion fruit/kiwi combination. In the bottom there were pearls (bubbles) made from tapioka. This is a Taiwanese concept which I really liked! Different and delicoius! A few days later I went out foranother hot drink, somoe cocoa, with my friend Louis. Inside an old train! It was so pretty in there I almost flipped out. I’m going back, and I’m taking ye with me. This weekend I was invited to Sunday dinner with Bruno and his delightful family. Good food, good drink, good company. I had Poirot beer (he’s not only clever and well-spoken, he is also very tasty!) and got to try a traditional galette with an almond filling. There are two cats and a dog in that house. I don’t get along very well with the dog – it probably senses that I like the cats more – but the cats have so much peronality. The one featured here always looks annoyed. Here, kitty!

Reklame

17 tanker på “Out and about

  • Jaaa, det lå i Grands Boulevards-området! Da var det sikkert O’Sullivans det het! Jeg presterte å spørre de andre, før vi gikk inn, om de trodde det var irer der inne jeg kunne mimre med… Det var det ikke, haha!

   Liker

 1. Hei Synne! Tenkte jeg måtte sende deg en liten kommentar!

  Så artig med Edvard Hooper utstilling. Kunsten hans er så vakker og jeg er så glad i bildene hans og den stemningen de formidler. Du er heldig som har vært der:-D

  Den Hercule Poirot ølen så veldig artig ut. Har du funnet den i den ølbutikken som ligger like i nærheten der du bor? Sanna snakket om den butikken, da hun bodde der nede og jeg skulle så gjerne ha vært innom den. Angrer på at jeg ikke kjøpte Hercule Poirot øl da jeg var i Paris i fjor.

  Håper du har det bra! Ha en fin dag videre, klem

  Liker

  • Det setter jeg alltid pris på, Ragni!
   Ja, jeg var glad for å få med meg Hopper-utstillingen. Han har laget så mye fint!
   Det var Bruno som fant Poirot-ølen, og den er ganske riktig kjøpt i markedsbutikken i nærheten her. Kanskje man kan bestille den på polet i Norge?
   God helg!

   Liker

 2. Oi.. Blir helt lamslått av å lese her! Bor i Paris, bodd i Irland, så mye godt å spise, så mye fine lokaler… EDWARD HOPPER?? Åååh. Plutselig føles mitt Londonliv så kjedelig….

  Ser ut som du har det fantastisk :)

  Liker

  • Haha, huff, jeg vil jo nødig få folks liv til å føles kjedelige. Det er alltid mye å finne på i London, vel? Jeg vil gjerne flytte dit etterhvert, i alle fall! Sikkert bare et spørsmål om tid før du kan se Hopper der også, hehe. God helg! Håper du finner noe godt å spise i fine lokaler, du også!

   Liker

 3. Herlig! vet du hva jeg lagde i helga? sitronkokoskake fra oppskriften din, det var helt sjuuuukt godt; saa jeg tror jeg maa lage nok en kake til helga. har allerede kjoept inn mer kokos. nam!! Vi hadde ogsaa galette her om dagen, jeg fikk krona, hehe.

  Liker

  • Åh, så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, sånn bokstavelig talt! Jeg synes også at den kaka er kjempegod, og det er skikkelig fint å tenke på at du kan bake den når jeg ikke har mulighet… Så gøy at du fikk krona! Det var faktisk ingen hos oss som fant noe i sitt stykke galette – typisk at den lille greia lurte seg unna i den delen som ingen orket å spise – men godt var det!

   Liker

 4. ja, «Hopper» er ikke en mindre maler, og som for sin farge enn sin tykkelse sin «kornete», kan det gjøre oss til stede, selv for oss, tid, er utenfor som lyser fra utsiden … . vakre, uten å være genial. exquisses sin blyant, også noe … atypisk for en kaffe i en vogn tog! (Vel, la meg, gleden av å invitere deg til » le train bleu» … mine trapper er ikke stor, men jeg liker at siden jeg har sett de samme trinnene i «Vatikanet» før tilgang til kapellet Sistine! øl for jeg vet ingenting, men det er veldig god smak. hadde en» fève» i galette kaken min, håndlaget , men vi vet egentlig ikke følger tradisjonene» franchouillard», en «idiot Kanin» det var!! (du ville ha vært lur, å!) … det er flott og sant og rett at du deler, og du har det beste av din Paris! … attention à Paris ,ce dimanche il y a des manifestations , il parrait qu’ils veulent tous se marier! . a beskytte godt, din Jonas !..

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..