Monkey Island

Jeg la ned et lite veto da vi var på øyhopping i Thailand. Da vi satt på bussen fra Bangok og bladde i reisebøker og planla neste trekk, så jeg nemlig at det lå en resort som het Monkey Island på en av øyene. Dit ville jeg. Dit måtte jeg. Jeg sa til de andre at så lenge vi dro dit og bodde der en natt, ville jeg være fornøyd. Da vi kom frem, etter først å ha overnattet på en annen øy og kjørt båt i flere etapper, viste det seg å være et så supert sted at vi ble der lenge med glede.

For de som ikke helt ser appellen: La meg forklare. Jeg spiller jo en del dataspill, som den glade geeketten jeg er. Monkey Island-spillene er en legendarisk spillserie som regnes for å være noe av det aller beste innen min favorittsjanger, og som har satt standarden for intelligente, morsomme, engasjerende eventyrspill i all ettertid. Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har tilbragt i Monkey Island-universet, og disse spillene har gitt meg så mye glede, og jeg har intromusikken som ringetone på mobilen min! Derfor var det helt nødvendig for meg å oppsøke stedet med dette navnet, om det så skulle vise seg å være en kjip erfaring. Jeg var forberdt på å ta skylden for eventuelle negative opplevelser… De uteble!

Monkey Island Resort ligger på den lille øya Koh Mak, som jeg har vist frem litt av her. Ettersom denne øya er såpass lite besøkt av turister, og dermed har beholdt mye av den ville jungelen og det sjarmerende særpreget sitt, var det ekstra hyggelig å gå i land her. Anlegget ligger langs den hvite stranden ved det turkisblåhavet, og her kan man leie stråhytter og leve det glade slaraffenlivet!

Monkey IslandDet var et så fint, forseggjort område. Innimellom hyttene gikk det svingete stier, og det sto palmer overalt som forsynte oss med ferske kokosnøtter, og noen bygg hadde festlige apeillustrasjoner.

Monkey IslandMonkey IslandMonkey IslandMonkey IslandMonkey IslandI hovedhuset lå resepsjonen og restauranten, og her var det alltid svalt og godt.

Monkey IslandRestauranten tilbød god mat hele dagen. Khao phad, altså stekt ris, ble gjerne servert i fine former.

Monkey IslandVi leide to hytter ved siden av hverandre som hadde små terrasser og tak av bananblader.

Monkey IslandFor å låse oss inn i hyttene brukte vi banannøkler!

Monkey IslandInne fantes en behagelig seng, et lite bad og viktigst av alt: Vifte og myggnetting. Alt man trenger!

Monkey IslandDa vi hadde funnet oss til rettem var det bare å begynne å kose seg.

Jeg var ærlig talt litt redd for at dagene skulle føles lange i en solstol på stranden. Jeg vil helst oppleve mest mulig når jeg er på reise, og jeg liker ikke egentlig å sole meg, så jeg blir lett rastløs i en slik situasjon. Her ble jeg likevel overrasket over hvor naturlig det føltes å ta det helt, helt rolig. Det hadde jeg godt av! Jeg fant rytmen. Jeg fulgte sola og kroppen. Jeg brukte ikke klokke, jeg hadde strøm bare deler av døgnet, jeg så meg ikke i speilet. Vi gjorde akkurat det vi helst ville til enhver tid, sammen eller på egenhånd, i et bedagelig tempo. Det gjorde godt. Jeg kan nok bli flinkere til å slappe helt, helt av, og Monkey Island innbød til nettopp det.

Når det er sagt: Vi måtte fordele noen aktiviteter utover dagene for at jeg ikke skulle føle at jeg visnet vekk. Vi snorklet, vi gikk turer, vi badet, vi spilte kort, vi drakk øl i ettermiddagssola.

Monkey IslandVi dro på padletur i solnedgangen.

Monkey IslandVi fikk thai-massasje, på en platting i skyggen noen skritt fra vannkanten. Så herlig!

Monkey IslandVi drakk mye iskaffe, for den ble laget på espresso fra bønner som ble kvernet for hånd. Åh.

Monkey IslandVi leste masse! Hurra for strandlektyre! Gode pocketbøker er jo uunnværlig på reise.

Monkey IslandHer leser jeg Good Omens, skrevet av Neil Gaiman og Terry Prachett. En helsprø, humoristisk historie om det gode, det onde og apokalypsen. Jeg satt i sola og lo høyt for meg selv!

Eventuelt lå jeg i hengeløya, da. Man må jo veksle på litt.

Monkey IslandDe tre andre er også glade i å lese, så vi kunne utveksle anbefalinger og inntrykk. Alltid en bonus!

Monkey IslandVi tok en kveld i hotellets bar, som hadde dansegulv på stranda og serverte selvlysende drinker.

Monkey IslandMonkey IslandDessuten fant vi det som satte en ekstra nerdete spiss på oppholdet: En gummikylling! En rubber chicken! Jeg holdt på å klikke. De som har spilt Monkey Island-spillene vil kjenne igjen dette elementet. Dette kan ikke ha vært en tilfeldighet! Noen må ha kjøpt den, tatt den med seg og krevd at den skulle få bo i baren og glede besøkende spillere. Som meg. Jeg ble overlykkelig da jeg oppdaget denne raringen.

Monkey IslandJeg er så glad for at vi bodde på Monkey Island. Både fordi det var et optimalt sted å tilbringe noen solfylte dager midt i desember, og fordi ….det het Monkey Island! Et av mine personlige nerdereferanse-høydepunkter, hoho!

Monkey IslandGode ferieminner er gull verdt!

– – – – –

In other words: I vetoed when we were on vacation in Thailand. On one of the tropical islands there was a resort called Monkey Island! My geeky goodness, how great! I absolutely love the series of legendary adventure games, and I absolutely loved this oasis. I saw the name in a guide book and begged my travel companions to join me in staying there one night, just because the games have meant so much to me, but we ended up staying for several days. The Monkey Island Resort was such a friendly place, so well kept and fun, with monkey illustrations and banana keys. We lived in bungalows right by the beach, and the environment encouraged us to relax and enjoy ourselves. I am actually quite a restless person, and when travelling I always want to explore and experience as much as I can, but here we were able to wind down and take things slow, following the rhythm of the sun and our bodies. I didn’t wear a watch,there were no mirrors, there was no electricity during parts of the day. It was such a laid-back and lovely life! Nevertheless we had to do activities now and then so I didn’t feel like I was wasting away. We spent the days lounging in the sun, bathing in the sea, snorkelling, drinking local beer and iced coffees, taking walks and renting canoes, playing cards, getting Thai massages, eating heart shaped fried rice, reading fun books and enjoying eachother’s company. We also went to the resort bar one night, and they did not only have a dance floor on the beach and fluorescent drinks, they had a rubber chicken! This could not be a coincidence. Someone must have brought it here and demanded it stay in the bar to bring joy to visiting geeks. Like me – I was so happy when I discovered it, and I am so happy to have stayed at Monkey Island. A personal gamer highlight and great holiday memories!

12 tanker på “Monkey Island

 1. Ikke helt overraskende at du ville til Monkey Island, du som fikk meg til å spille det en gang i tiden :)
  Ser forøvrig at ungene må vokse opp raskt, slik at jeg også kan henge i en hengekøye i Thailand.

  Liker

 2. Fikk lastet ned Monkey Island på moren min sin iPad ved nyttårstider siden jeg hadde hørt så mye fint om det, men har ikke spilt det på en stund (mest fordi det altså er på min mors iPad og når jeg er på besøk hos moren min så driver jeg jo med andre ting enn å bruke iPad-en hennes). Med det sagt så fant jeg fort ut at det var et kult spill, kom temmelig langt på bare noen dager og jeg skjønner godt appellen. Nok om det, ååå så fint Monkey Island, stedet, var. Ble helt betatt av bildene og skulle gjerne vært der selv. Og jeg er selv veldig dårlig på å sole meg eller å slappe helt av, men med masse lesestoff så hadde det vært fullstendig paradisisk :) Fint innlegg og fine bilder!

  Liker

 3. sikkert hva som er bra for et ungt par «geek», skal være bra for en annen. og thai massasje, vann farge blå finfin, solnedganger å være av god utover! du har en sans for humor bilde lås, spesielt høy! det tilbake i mitt minne, et kinesisk ordtak eller afrikansk: «Når den kloke mannen peker på månen, ser idioten på fingeren …» Jeg likte det, absolutt lunefull idioti fra min side å vri så nær : -«når mann peker på månen, ser ape fingeren .. hva kan fortsatt spille: – når kvinnen viser finger månen, ser mann den «Panel»( gå i fella ) . Vel, jeg håper mine ord i spøk er ikke urovekkende. dette villand fortalte meg litt noe siden jeg hadde lest «Ibsen». og jeg fortsatt forbedre meg Til sette russisk på bordet. ( -«un singe en hiver» qui est un vieux titre de film je crois ; j’ai du le lire : -un singe en dit vert );bare kom litt hagearbeid glede, må jeg si.Vi hadde nydelig vårvær i dag .

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Patchwork: February | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: Travel guide: Bangkok | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..