Summer in winter

Snøen kom tilbake!
Himmelen var hvit da jeg gikk til jobb i dag. Da jeg gikk hjem var bakken blitt hvit, den også.

Personlig er jeg ikke hverken overrasket eller forarget – jeg er jo intenst glad i snø, og jeg hadde ikke forventet at våren skulle komme midt i februar. Likevel var det fint med et vårlig avbrekk; det var herlig å høre fuglesang igjen, og det var godt å kunne gå uten lue, og det var kjekt å slippe smeltevann på gulvet i gangen. Nå er vinteren kommet igjen. Det var gøy så lenge det varte, og jeg er like glad.

Jeg ser slik på det: Uansett hvor i landet man bor, og uansett hvilke midlertidige avvik som oppstår på værkartet, må man før eller siden forsone seg med vinteren. Dette er Norge. Vinteren vår er lang og mørk og kald, og det er helt naturlig, og det gjør at vi setter ekstra stor pris på sommeren når den kommer tilbake. Hvis man omfaver alle årstidene og fokuserer på de positive sidene ved hver av dem, kan man være fornøyd året rundt.

Dessuten kan man jukse litt, ved å overføre noen typiske sommerting til den kalde årstida!

Iblant vil man bare ha sol og varme, selv om det fortsatt er vinter. Her er sånt som hjelper.

– Smoothie til frokost

– Friske, fargerike blomster på bordet

– Daglige rusleturer (frisk luft og dagslys gjør så godt hvis man er litt vinterdaff!)

– Grønn te

– Sommerkjole, bare med en varm cardigan over og tykke strømper under

– Lette middagsretter som pastasalat og laksepai

– Iskrem til dessert

– Å bla i bilder fra sommeren i fjor

SummerJardin des plantes, Paris, juni 2013

– Å skru på alle lysene i leiligheten når man står opp om morgenen, for å lure kroppen til å våkne

– Picnic på stuegulvet

– Sosiale planer etter klokka seks om kvelden (det er ikke for sent å gjøre noe selv om det er mørkt!)

– Iskaffe

– Pastellfargede klær

– Musikk man har hørt på om sommeren og forbinder med sol i øynene og smaken av jordbær

– Rosévin

– Tanken på at vi om noen måneder kan gå ut kun iført bomullskjole, sandaler og et stort smil

Åh, deilig! Hva om alle deler sine beste triks?

Hva gjør du for å skape sommerstemning om vinteren?

– – – – –

In other words: Winter in Norway is long and cold and dark. I really love this time of year, and I embrace all the different seasons, but sometimes you get a sense of spring and you just want to speed nature up. Here’s a list of things that can help us feel better when we long for summer in the middle of winter. Smoothies for breakfast. Fresh flowers on the table. Daily walks (fresh air and daylight is so good for us!). Green tea. Summer dresses, worn with warm cardigans and tights. Looking at photos from last summer. Light dinners like pasta salad and salmon pie. Ice cream for dessert. Turning on all the lights in the apartment in the morning, to make it easier for the body to realise that the day has started even though it’s dark outside. Picnic on the living room floor. Social plans after six in the afternoon (it’s not too late to meet up just because it’s dark out!). Ice coffee. Paste coloured clothes. Music your usually listen to during the summer, that you associate with the taste of strawberries and being blinded by the sun. Rosé wine. The thought of being to able to leave the house in nothing but a sundress, some sandals and a big smile in just a matter of months. What are your best tricks for creating a bit of summer during the winter?

13 tanker på “Summer in winter

 1. Herlige Synne! Finfin bloggpost! Mine knep for å skape en slags sommerstemning om vinteren:
  – Pastellfargede lys og servietter
  – Tynn dunjakke i stedet for tykk

  Ha en fin dag!

  Liker

  • Thank you! Yes, the changing conditions can be quite confusing. I know someone who picked flowers in their garden here in Norway a few days ago, and that’s really not normal! I love spring in Paris, though, when the entire city is in bloom. Do enjoy it when it comes around for real!

   Liker

 2. så har du kvaliteter av fantasi , og jeg har ikke en sjanse til å endre sesonger av det selv . det du sier er sikkert intenst observert , selv om du til å bli som Norge ( nyte snøen , og andre som sommeren ) . og som jeg kan bare bli overrasket meg at det som er , og hva jeg ser , kalt jeg poeter ( chateaubriand : – .tableau de la nature vår, sommer , vinter ) og jeg ser rundt meg , magnolia i gaten , som har sine blader og starter sine hvite rosa blomster . Jeg spiser bergamot tunisia , den første av Aligre . Jeg er overrasket blader av syrin i hagen , og vanvittig tidlig i morges så jeg blomster av aprikos , som strekker seg vei til jobb, etter et blikk i min bakspeilet bil , Eiffeltårnet i soloppgang . Jeg er hjemme på ferie i dag ( og kanskje feire det med en kake » pavlova » og dråper akevitt Summer » vil være en god idé å bli realisert og avslapping? ) , men jeg drømmer , kommer våren seaside . ah ! denne sjarmerende rose av » jardin des plantes » , bildet ditt ( jeg tror det kalles » géneral Mac Arthur . » ) .Ha en god helg ..

  Liker

 3. Jeg har de siste 4 årene ikke opplevd et helt norsk år med påfølgende årstider. Nå har jeg bodd i Australia i et år og jeg merker at jeg savner høsten overraskende mye. Men dessverre merker jeg og hvor utrolig mye mer energi jeg får av å bo i et land med mye sol og fine temperaturer, spretter opp av meg selv før 8 hver dag.

  Men planen er jo å flytte hjem og vinteren 2014/2015 kan bli spennende å se. Jeg satser på at kakao med krem og hytteturer skal redde humøret.

  Liker

  • Ja, det er jo både positive og negative sider ved å bo i land med mer monotont klima enn hva vi har i Norge! Høsten er en fin tid, og jeg savner alltid vinteren når jeg er utenlands slik, men jeg får også mye overskudd av lys og varme.
   Jeg håper du får stor glede av neste års vinter! Kakaokoppen er din venn, hoho!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..