The seventies polka dot dress

Antrekksbilder med selvutløser er iblant et nødvendig onde, når lyset svinner og man er alene hjemme.
Jeg vil jo vise fram en ny, gammel kjole!

Polka dots / etdrysskanel.com(Man får riktignok ekstrapoeng når man har et Biler-plaster på venstre ringfinger, sant?)

Denne kjolen kjøpte jeg på Marita-butikken på Grünerløkka i vår, for en slikk og ingenting! Den kostet 130 kroner, om jeg husker riktig. Det til tross for at det er en vintage-kjole i kjempegod stand! Den hang blant masse slitte bruktklær fra kjedebutikkene, som en gullklump blant gråstein, og om jeg hadde kjøpt den et annen sted, kunne den nok ha kostet tre ganger så mye. Flaks for meg!

Denne sjarmøren er beige og brun og prikkete, med folder i skjørtet og belte i livet.

Polka dots / etdrysskanel.comDen har innsydd underskjørt (hurra!), og overdelen har pen og enkel skjortefasong. Denne kragen vitner om at kjolen er fra 70-tallet, hoho!

Polka dots / etdrysskanel.comDet samme gjør brunfargen og det litt tunge, hardføre stoffet – det virker å være en blanding av bomull, lin og noen syntetiske greier, og sånt var de jo glade i på den tida.

Forleden dag brukte jeg denne kjolen sammen med mosegrønne strømper (selv om det ikke er så lett å se det på disse bildene) og burgunderrød leppestift, for det passer ekstra godt på denne tida av året.

Polka dots / etdrysskanel.com(Ja, Jonasflotte og jeg har hver vår kalender på kjøkkenveggen – han sverger til Pondus, og jeg har en med katter, hihi.)

Herlig høstlig hverdagsantrekk!

– – – – –
In other words: Yaaaay, awkward outfit photos taken in the kitchen with a timer! Well, sometimes I have no choice, when I’m losing light and I’m home alone and I want to share my dress with you. I hope you’ll forgive me, but at least I get extra points for the Cars bandaid on my finger, right? Okay, to the dress! This fun 70s number was hiding among dull chain shop garments in a thrift shop, like a diamond in the rough, and I bought it for about 13 pounds. That’s a great price for a vintage dress in the condition here in Oslo – it had been for sale in a more fancy vintage shop, it would have been three times that! Great bargains are always a bonus. The dress is has a shirt style top with a collar which is typical for the time it was made, and the same goes for the brown colour! The skirt has pleats, and there is a slip sewn in – I love that. I love the belt and the polka dots, too! I paired this dress with tights in a mossy green (although you can’t really see that in these pics) and burgundy lipstick. The perfect autumnal outfit, if you ask me!

Reklame

8 tanker på “The seventies polka dot dress

 1. Kjempefin kjole! Og jeg er helt enig med deg i at man får ekstrapoeng av å ha Biler-plaster på fingeren. Selv bruker jeg å sverge til Disney-Plaster (for alt blir jo bedre med Disney). Men nå finner jeg ikke Disney-plaster lenger, så da blir det kanskje Biler-plaster på meg også. Og Biler er jo Disney det ´å, bare ikke like mye som Løvenes Konge, Aristokattene og Jungeboken ;) Og så søte dere er med hver deres kalender. Jeg liker spesielt godt din, men det ble du vel ikke overrasket over :D Ønsker dere en finfin helg!

  PS. Ble bare tull med den første kommentaren. Vil helst hete Ida og ikke brukernavnet til wordpresskontoen min :P Teknologi altså. Ikke kan vi leve uten det, men noen ganger gjør det meg gal ;)

  Liker

  • Ja, alt blir bedre med Disney! De siste årene har jeg også slitt med å finne plaster med klassiker-motiv, men jeg pleier i hvert fall å ha ei pakke med Biler-figurer på! Hihi, det forbauser meg ikke at du likte kattekalenderen, nei. Takk for hyggelig kommentar, og riktig god søndagskveld til deg!

   Liker

 2. Å, den kjolen passar deg heilt ypperleg! Blir forresten så glad av klesplagg med prikkar på og eit slikt vintagekjøp er jo alle tiders! :D God helg til deg og dine, Synne! :)

  Liker

 3. Så fin kjole! Elsker sånne innlegg :)
  Så forresten på The big bang theory i stad, og tenkte på deg da jeg så hvem som hadde tekstet den ;)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..