Chablis, day one: Charm, wine (duh) and sunny strolls

Den siste helga i mai tilbragte jeg i Frankrike! Her kommer et bildedryss fra den første dagen!

Jeg hadde nettopp blitt ferdig med eksamenene mine, og det var derfor det perfekte tidspunktet for et avbrekk, og moren min og jeg skulle på vintur. Vi skålte i bobler i lufta og fløy inn over et paddeflatt jordbrukslandskap som lå badet i sol. Nordre deler av Frankrike fikk rekordvarmt vær (høyeste temperatur på hundre år) nettopp denne helga. Det kunne ikke passet oss stort bedre!

Chablis / etdrysskanel.comHeldigvis var det kjøleanlegg i bussen som hentet oss på flyplassen! Vi kjørte i to timer gjennom fredelige, grønne omgivelser under en knallblå himmel…

Chablis / etdrysskanel.com…til det begynte å dukke opp drueklaser på skiltene langs veien! Da visste vi at vi begynte å nærme oss!

Chablis / etdrysskanel.comEndelig kom vi fram til Chablis, en liten by som ligger helt nord i regionen Bourgogne. Her lages en av Frankrikes mest kjente hvitviner, med samme navn, og hele byen er omgitt av vinmarker.

Chablis / etdrysskanel.comJeg hadde hørt at byen skulle være sjarmerende, og det viste seg å stemme! Dette er den berømte porten som leder inn i den eldste delen av byen, og hotellet vårt lå innenfor de gamle bymurene, i det hyggeligste området.

Chablis / etdrysskanel.comVi skulle bo på Hôtel Bergerand, som lå i et gammelt steinhus i ei smal gate.

Chablis / etdrysskanel.comRommene var kjempekoselige!

Chablis / etdrysskanel.comJeg var sååå glad for å være i Chablis.

Chablis / etdrysskanel.comDet var ingen grunn til å henge på hotellrommet – vi ville ut og utforske byen! Vi skiftet til sandaler og fikk på oss litt solkrem, og så bar det ut i varmen.

Bysentrum var kompakt nok til at man kunne se mesteparten på en time, så det gjorde vi. Så herlig kontinentalt, med så mange fine detaljer!

Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com

Dette var for øvrig en fredag, før folk var ferdige på jobb, så det var stille og rolig i gatene. Vi ruslet omkring i bedagelig tempo og lot oss begeistre av alt det fine vi så.

Chablis / etdrysskanel.comChablis er en by som lever av vin, og som også virker å leve for vin. Det er druer og flasker og skilt overalt!

Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com

Etterhvert oppdaget vi også at det var festet små plaketter på fortauene, som viste vei til nærmeste vinbar eller vinkjeller! Genialt!

Chablis / etdrysskanel.comVi fulgte noen piler ned mot elva Serein, hvor det var ekstra grønt og frodig…

Chablis / etdrysskanel.com…og tok et glass på ei uteservering. Det var det eneste rette!

Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com

Etterpå vandret vi videre blant eldgamle hus.

Chablis / etdrysskanel.comLyset i de smale smugene tok nesten pusten fra en.

Chablis / etdrysskanel.com
Chablis / etdrysskanel.com

Plutselig oppdaget vi skilting til en vinkjeller fra 1400-tallet, i bunnen av et helt vanlig bolighus, så vi gikk dit for å utforske.

Chablis / etdrysskanel.comUnder bakken, i kjølige rom med hvelving i taket, var det tønner og flasker med vin som man kunne smake på. Så stemningsfullt!

Chablis / etdrysskanel.comSlik er det i hele byen, man kan bare gå inn og smake hvor som helst! Det finnes tusenvis av vinprodusenter i området, noe som gjør byen til et Mekka for vinentusiaster.

Vi gikk også innom en liten grønnsakshandler, og rakk akkurat å kjøpe to digre flasker med vann før de stengte. (Det var viktig å drikke nok i varmen, og ikke bare vin!) Her bugnet det av ferske råvarer, og folk sto i kø for å få dem med seg hjem til middag.

Chablis / etdrysskanel.comMidt i byen lå det ei gammel kirke, som selvfølgelig var veldig fin…

Chablis / etdrysskanel.com…og i enden av gatene lå min type helligdom, vinmarkene! Vi gledet oss til å se nærmere på dem dagen etter.

Chablis / etdrysskanel.comNå var det nemlig tid for å møte resten av reiseølget (vi var totalt åtte stykker) på en restaurant. Her var det, ikke overraskende, lagt opp til at vi skulle drikke chablis til taffelet!

Chablis / etdrysskanel.comVi fikk skikkelig god mat. Forretten besto av posjert egg med vill asparges (sistnevnte hadde jeg for øvrig aldri spist før)…

Chablis / etdrysskanel.com…og hovedretten av en hvit fisk jeg ikke vet navnet på, samt dampede vårgrønnsaker og saus. (Kelneren kom og helte over sausen til slutt, forresten, og det virker som at nettopp dette konseptet er veldig populært i Frankrike for tida? Jeg tror det skjedde meg seks ganger på fire dager. Trend alert, haha.)

Chablis / etdrysskanel.comDesserten var en jordbærsymfoni. Omnomnom.

Chablis / etdrysskanel.comEtter å ha spist og drukket og hygget oss, samt diskutert våre spennende, vinøse planer for de kommende dagene, gikk vi ut i gatene igjen. Nå hadde kvelden kommet.

Chablis / etdrysskanel.comVi tok en liten runde i byen for å se om vi kunne ta et siste vinglass noe sted, men alle utestedene hadde allerede stengt, eller så tilhørte de hoteller der man måtte bo for å kunne få servering. (Altså, vi snakker klokka ti, på en fredagskveld, i en av verdens mest kjente vinbyer. Frankrike i et nøtteskall, hoho.)

Dermed la vi inn årene for dagen, mens mørket senket seg over Chablis, og vi var uansett storfornøyde med starten på vinturen!

Chablis / etdrysskanel.com– – – – –
In other words: I spent the last weekend in May in the north of France, and this is what the start of the trip looked like! I went on a wine trip with my mum, and the first day was spent in Chablis. I had heard that it was supposed to be a very charming place, and it certainly was! After checking into the hotel, which was nice and friendly and old-fashioned, we went out to explore the town. I couldn’t get enough of the narrow cobbled streets and the old stone buildings with window shades – so continental, so quaint. I also loved all the wine details around town, there were bottles and grapes everywhere – this place lives and breathes wine! All around the city you see the vneyards, and we were looking forward to taking a closer look at them the next day. (That’s my kind of religion, although the church in the city was also very pretty.) We spent hours just walking around, enjoying the wonderful weather (this weekend was the warmest they’d had in May for a hundred years) and popping into old cellars or having a glass on a patio when we felt like it. Then it was time for dinner, which was a great three-course affair, with the rest of our tour group. There were eight of us, all wine lovers, who had great plans for the days ahead! The night fell, and we strolled back to the hotel and were very happy with the beginning of our trip.

Reklame

15 tanker på “Chablis, day one: Charm, wine (duh) and sunny strolls

 1. Å, så herlig å se. Frankrike altså! ❤️
  Men du, er det lov å komme med et bloggønske? Hadde vært veldig gøy å se mer av huset dere bor i. Kanskje du kunne lage et innlegg om det? 😊

  Liker

  • Hei, og takk for innspillet! Jeg synes bloggønsker er veldig hyggelig, og prøver vanligvis å imøtekomme dem, men akkurat huset vi bor i nå er det nok ikke noe poeng i å vise frem. Vi bor nemlig bare her fordi at huset er under oppussing, og det skal selges i høst, og da flytter vi tilbake til en leilighet i Oslo. Jeg synes det er deilig å ha god plass og hage, men dette er bare et midlertidig oppholdssted, det er liksom ikke noe hjem vi har gjort til vårt eget… Håper dette gir sånn halvveis mening, haha!

   Liker

 2. Wow, dette så jo helt fantastisk ut! Jeg har vært i Frankrike tre ganger, og hadde som mål å reise til Lyon neste gang. Men etter dette innlegget fristet det enormt å dra til Chablis. For en sjarmerende by!
  – Siri

  Liker

  • Frankrike er jo et helt strålende ferieland! Jeg har ikke vært i Lyon, men det virker også som en flott by. Ja, Chablis var supersjarmerende! Det er riktignok ikke noe stort sted, man får overblikk på en dag eller to, så det er kjent å kunne kombinere det med eventuelle andre reisemål (vi dro videre til Champagne etterpå). Ellers får man bare fortsette å besøke Frankrike mange ganger, hihi – det er min plan, i hvert fall!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Chablis, day two: Wineries, vineyards, cellars and lots of food (plus a trip to the next place) | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: Patchwork: June | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: Reims, day one: A cathedral, two winery visits, many glasses and a garden dinner | Et dryss kanel

 6. Tilbaketråkk: Reims, day two: Sleeping bottles, two tours + tastings and a run in the sun | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..