My November

November / etdrysskanel.com
November / etdrysskanel.com
November / etdrysskanel.com

Greit. Jeg er klar. Den siste tida har vært en berg-og-dalbane av følelser. Nå er det tid for ro og hygge. Kom igjen, november.

Denne måneden skal jeg blant annet…

– Montere ei lampe, nå etterpå. Er blitt en kløpper på stålamper fra IKEA; kan skru dem sammen på et par minutter uten bruksanvisning.

– Lese i godstolen på mørke kvelder. Jeg har to nye bøker liggende klare!

– Krysse fingre og tær for at Statene får sin første kvinnelige president.

– Se Krisemøte live på Rockefeller. Det blir fett og festlig!

– Innvie noen tykke, myke strømper som jeg skaffet her om dagen, ettersom jeg har slitt hull i flere av mine gamle. (Nå begynner det jo å bli kaldere – husk at mine beste strømpetips er samlet i dette innlegget, da!)

– Lage fisk i form med rotgrønnsaker. Herlighet, det er så godt.

– Se klassikeren Lawrence of Arabia fra 1962. Den er tre og en halv time lang, så man må være forberedt og sette av en hel kveld, hoho.

– Delta på Smaksfestivalen i Elverum, en todagers affære med vin, øl og andre gode greier på planen.

– Hente og ta i bruk mine nye briller! Mitt første par på årntli’! Gleder meg til å vise dem til dere.

– Se Fabeldyr og hvor de er å finne når den kommer på kino, samt Café Society, hvis jeg rekker å få med meg den.

– Gå til legen, for første gang på over tjue år, for en allmen sjekk. Bare fordi det er fornuftig, og for å få tatt en sånn celleprøve – har utsatt det i årevis, men nå!

– Prøve Owlboy. Det ser og høres så fint ut, og har fått så gode anmeldelser! Dette kan bli stort, hoho.

– Se de nye Gilmore Girls-episodene når de blir tilgjengelige på Netflix. Jeg varmer opp med noen gamle episoder i mellomtida! (Team Logan, forresten!)

– Sitte litt bak rattet gjen, ettersom vi disponerer kjerra til folka (altså bilen til foreldrene mine) denne uka. Gøy! Det er nok to år siden sist jeg kjørte, så det er greit å holde det litt ved like. Kjenner meg SÅ voksen når jeg kjører bil.

– Drikke beaujolais nouveau, årets ferske rødvin fra Bourgogne, på den tredje torsdagen i november. Det hører med!

– Gå på galla på Det norske studentersamfund, slik jeg pleier om høsten, og føle meg fin i ballkjole.

– Dra på SENT med Spillpikene på Teknisk Museum. Ikke bare fordi spill og kjønn er interessant, eller fordi både Teknisk Museum og SENT-konseptet er topp, men også fordi jeg vil se Game On 2.0-utstillingen en gang til. Så bra er den. Om noen liker spill og ikke har besøkt den, anbefales den varmt!

– Håpe på snø. Å, så bra det blir med skikkelig vinter igjen.

Dette blir bra, alt sammen! Det er godt å ha ting å glede seg til. Hva er deres planer for november?

– – – – –
In other words: Alright, I’m ready. I’ve been stuck on a roller-coaster of emotions lately, but now’s the time to relax and enjoy. Let’s go, November. This month I plan to… – Put a lamp together, right after this. I have become so skilled at assembling IKEA lamps, you guys, it’s done in a few minutes without a manual. – Read in the comfy chair on dark evenings. – Cross my fingers and hope that the States elect their first female president. – Watch Lawrence from Arabia (1962). It’s such a classic, but it’s three and a half hours long, so a bit of planning is needed! – Make dinners of baked fish with root vegetables. So simple and filling and tasty. – Inaugurate some new, thick, warm tights I got recently, since some of my old ones are worn through. (See this post for my tips on tights!) – Attend a wine festival. Fun! – Go to the doctor’s for a checkup. I haven’t been for more twenty years, so I figure it’s time. – Watch the new Gilmore Girls episodes when they launch. Team Logan, by the way! – Go to a gala and feel pretty in my gown. – Try this year’s beaujolais nouveau. It’s tradition! – Drive a bit, since we’re borrowing my parents’ car this week. I feel SO grown up when I’m behind the wheel, haha. – Get my new glasses, my first pair of proper ones! – Play Owlboy. It looks and sounds great! – Hope for snow. Oh, I’m so ready for a proper winter again. This is going to be a good one, people. What are you plans for November?

Reklame

11 tanker på “My November

 1. Jeg tok celleprøve i dag! Flink pike. Så erre bare å krysse fingra for at legen ikke ringer.

  Plan for november: dra til spania og få den derre behandlinga for ryggen, spise sunt og ikke drikke alkohol (skal væffal prøve… pga. antibiotika), lese til eksamen, ta eksamen. Litt stressende og kjip måned for min del, men assa, skakke klage på Spania.

  Håper å se deg om ikke så lenge! Hadde vært så koselig om vi kunne tatt en date snart, og dratt med de to som har fylt runde tall den siste måneden ;-)

  Klem!

  Liker

  • Flinka! Jeg håper at avholdet og ikke minst behandlingen går bra, og at du kan nyte turen litt i tillegg. Jaaa, det hadde vært så koselig å se dere! La oss prøve å få det til i løpet av måneden. Stor klem!

   Liker

 2. Eg skal prøve å strikke mitt fyrste par med ullsokkar som sambuaren skal få til jul (om eg får det til), gå i både barnebursdag og dåp, gå på Bare Egil-konsert i Bergen, feire min eigen 27-årsdag, og til slutt sjå dei nye Gilmore Girls-episodane og diskutere dei med ei veninne same kveld fordi då skal ho og kjærasten ha innflyttingsfest.

  Liker

 3. Av og til er det ekstra godt at tida er delt inn i (blant anna) månadsbolkar, slik at ein kan samle saman inntrykk, opplevingar og kjensler, brette dei fint saman og leggje dei i kasser og skuffer litt lenger bak i hovudet. So er ein klare til å samle nytt, og du har verkeleg eit fint knippe ting å sjå fram til. Det gler meg!

  Og no fekk eg akutt behov for å finne og sjå gode sekstitalsfilmar, hoho!

  Liker

  • Så fint skrevet! Jeg er helt enig! Et månedsskifte er en fin måte å se både bakover og framover på, liksom… Håper du også har mye fint på planen i november. Hurra for gode, gamle filmer!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..