My 10 top tips about tights

Etter seks år uten bukser har jeg fått ganske god peiling på strømper, hoho. Her kommer mine beste tips!

Tights(Jeg må begynne med å takke Ida for påminnelsen, for dette innlegget har ligget i kortene lenge… Klem til deg, fina!)

Denier
Det franske ordet denier betegner tetthet for fibre, og står helt sentralt når man kjøper strømpebukser. Jo flere denier, jo varmere er de. Tynne strømpebukser til festbruk har gjerne bare 15-20 denier, og varmer nesten ikke i det hele tatt. Jeg pleier å bruke strømper med 40-80 denier om våren og høsten, mens ordentlige vinterstrømper bør ha minst 100 denier. Jeg klinket til med et par 200 her om dagen, som skal tåle den sterke, fuktige, britiske vinden!

Kvalitet
Dette er jo ikke akkurat noe nytt, men det lønner seg å velge kvalitet framfor kvantitet. Heller enn å kjøpe femten par som blir stygge eller ødelagte etter tre vask, bør man investere i fem par skikkelige strømpebukser som man kan bruke i årevis. (Ja, for om man tar godt vare på dem, kan de faktisk vare i årevis!) Jeg kan for eksempel anbefale produsentene Oroblu og Wolford. Skikkelige strømpebukser har god passform, flere denier, ordentlig elastikk og forsterkninger i tå og liv, og koster dermed litt mer enn de billigste variantene. De er verdt det.

Størrelse
Her må man legge forfengeligheten til side. Det er lengde som gjelder – alle strømpebukser er jo stort sett smale og elastiske i livet. For korte strømpebukser er som kjent helt forferdelig (plutselig har man skrittet mellom knærne!), så gå gjerne opp en størrelse eller to for å unngå at de siger. Jeg er over gjennomsnittlig høy og har lange bein, så jeg kjøper som regel de største jeg finner… Om jeg handler på nett, så sjekker jeg alltid lengden på beina før jeg klikker hjem noe.

Bikinitrikset
Hvis man likevel har litt korte strømpebukser som truer med å sige nedover, kan man ta på seg ei bikinitruse utenpå! Dette høres rart ut, men det funker, fordi det stort sett er såpass god strikk i bikintruser at de blir sittende der de skal, og dermed holder de strømpebuksa på plass. Med mindre man har på seg kjempetrange skjørt og kjoler, ser man ikke den ekstra sømmen. En morsom bonus er dessuten at man føler seg som en superhelt i trikot, haha!

Underskjørt
Når man har strømpebukser under skjørt og kjoler, har klærne lett for å klistre seg til beina. Det føles veldig klønete, og det ser ikke bra ut. (Jeg er litt ekstra statisk, viser det seg, så skjørt og kjoler kan bli «pågående» også når jeg ikke har strømper under.) Løsningen er underskjørt! Jeg har dem i alle lengder, fra lårkort til fotsid. Disse silkeglatte vennene gir skjørt og kjoler fall og svisj, slik de helst skal ha. Man får kjøpt dem i undertøysforretninger og godt utstyrte klesbutikker.

Neglelakk
Om uhellet er ute og det går hull på ei tynn strømpebukse, så bruk neglelakk for å hindre at den fortsetter å revne. Det å ha klar neglelakk i veska kan redde festen både for deg selv og andre.

Vinter: Varme stoffer
Her er det mye å velge mellom – det finnes en masse spennende stoffer og blandinger som hjelper en å holde beina varme i vinterhalvåret. Enkelte syntetiske materialer som fleece kan være veldig kjekke – det finnes strømpebukser som er fôret med fleece, og de er sååå myke! – men aller best er selvfølgelig ull. Selv styrer jeg unna akkurat ulla fordi alt klør, men ellers er det bare å kjøre på med varme stoffer og mange denier! Jeg synes faktisk at det er skikkelig digg å dra på seg et par ordentlig tykke strømper, for så å gå ut i kulda og konstatere at jeg faktisk ikke fryser. Synne 1 – Kong Vinter 0!

Vaskepose
Jeg vasker alltid strømpebuksene mine i vaskepose, for at de ikke skal bli strukket eller skadet i vaskemaskinen. Da holder de på elastikken mye lenger, og man slipper at de hekter seg fast i gliselåser eller knapper på andre klær. Vaskeposer koster gjerne en tjuekroning på supermarkedet. (Strømpebukser bør forresten lufttørkes heller enn tromles!)

Vinter: Lag på lag
Om vinteren kan man ha flere strømpebukser utenpå hverandre! På det meste har jeg brukt tre stykker samtidig. Det føles litt rart i begynnelsen, men det fungerer bra; det blir som flere lag med pustende isolasjon. Det er best å ha tynne par innerst og tykkere par utenpå. Forresten bruker jeg alltid knestrømper eller lårhøye strømper på vei til og fra fest om vinteren, hvis jeg bare har tynne, svarte strømper til festkjolen! (Da tar jeg eventuelt penskoene i en pose og bruker vintersko på veien.) Man vil jo ikke fryse ihjel i transit.

Vanter
Det skjer når man tar dem på. Det er da det går hull i dem, i 90% av tilfellene. Man legger ikke alltid merke til det, det er kanskje bare et ørlite hakk i en negl eller en knøttliten, tørr hudflik som hekter seg fast i et fiber. Så går det en time, og så har hele beinet store, stygge revner… Hemmeligheten for å unngå det er å bruke vanter når man tar på seg strømpebuksene! Jeg har et par vanlige fingervotter boende i undertøysskuffen min. Jeg tar dem på meg hver gang jeg trekker på meg et par strømpebukser (og jeg har vantene med på ferie og alt, liksom). Med dette trikset kan man få selv tynne feststrømper til å vare i flere år.

Håper disse tipsene kan komme til nytte for andre skjørt- og kjolejenter!
Har du noen å tilføye, så bruk gjerne kommentarfeltet.

God helg! Måtte strømpene deres være lange nok og varme nok, hihi!

– – – – –
In other words: I have worn nothing but skirts and dresses the last six years, so I consider myself a bit of an authority on the subject of tights. These are my very best pantyhose pointers!
Denier. This French word describes the density of fabric, and it is key when it comes to picking the right tights. Party pantyhose are often just 15-20 denier, and are hardly warming at all. I wear 40-80 denier in spring and autumn, and at least 100 in winter. The other day I actually bought a pair with 200 denier to keep out the humid, brutal British gales! – Size. Here we have to out our vanity aside and choose sizes with enough length. We all hate the feeling of having the crotch between our knees! I am taller than average and have long legs, so I always pick the biggest ones I can find. I also make sure to check the lenght if I shop tights online. – Warm fabrics in the winter. Wool and fleece, baby! – Gloves. I always wear gloves when I put on thin tights. I have a pair of gloves permanently living in my underwear drawer, and they come with me on holiday and everything. The moment you put on a pair of tights is always the most crucial, and it’s so frustrating to rip them with your nails before the day has even begun! With this trick, however, I can make a pair of thin tights last for years. – Nail varnish. If you find yourself with ripped tights or stockings, a little transparent nail varnish can stop it from spreading. – Quality over quantity. This is nothing new, but it’s better to buy five pairs that last, with a proper construction (good elastic, reinforcements) and enough denier, than to buy fifteen cheap ones that all break within a month. – Slip skirts. I have them in all lengths! They keep skirts and dresses from clinging to your legs when you wear tights, which is not a good look. – Layering in the winter. You can easily wear several tights at once! Thick ones over thick ones. Also, if I’m going to a party in thin pantyhose when it’s cold out, I always wear long socks over them when going to and from the party. – Washing bag. I always put my tights in a washing bag before putting them in the laundry machine, to prevent them from getting stretched or damaged. Makes them last much longer! – The bikini trick. If your tights are a little short and threaten to slide down, put bikini bottoms on over the tights! It sounds strange, but it really works, because bikinis are usually tight enough to stay up and keep the tights up with them. Unless you’re wearing a veeery tight skirt or dress, you won’t be able to see the extra seam. As an added bonus, you get to feel like a superhero, haha.
I hope some of these tips can come in handy for others who like to wear skirts and dresses!

Reklame

20 tanker på “My 10 top tips about tights

 1. vantar! aldrig hört detta tips förut, men det låter ju så himla rimligt. köpte ett par jättefina navy 120 den härom dagen, men de är stl36-40 (rimligt tänkte jag) men är jättelånga! bu :(

  Liker

  • Ja, det er veldig lurt og fungerer kjempebra! Uff, det må være kjedelig med strømper som er altfor lange – det har jeg aldri opplevd, haha! Det må i hvert fall vært bedre at de er for lange enn for korte, og kanskje du kan krympe dem litt i tørketrommelen?

   Liker

 2. Takk! Satt senest for noen dager siden og tenkte på dette med strømpebukser, siden jeg har lyst til å begynne å gå mer i kjoler.

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Patchwork: January | Et dryss kanel

 4. vel, jeg vet at dette ikke er stedet her for meg , men bare for å si at dum av meg ved en tilfeldighet : mine forfedre ( og det er bedre ) , ikke gitt la meg noen » deniers», men noen » louis» (ekte gamle penger) …
    likevel med «noemie» Jeg hadde en diskusjon kjøring om emnet strømpebukser , og hun fortalte meg også at det beste er godt over 40 «denier», men ikke lett billig med fancy broderi sy å finne. (Sånn, jeg er ikke med ingen kunnskap om. ?) avec mes excuses .

  Liker

 5. Så bra liste. Jeg er veldig skyldig i å kjøpe billige strømper på h&m – gjerne mange på salg! Må nok slutte med det, for de varer jo ikke i det heletatt. Og vaskeposer var smart! Kjøpte meg det for noen måneder siden faktisk, og lurer fortsatt på hvorfor jeg aldri skaffet det før. Så genialt! Før når jeg gikk mye i kjoler, som gjerne var litt for korte, pleide jeg å dra på sånne løse gutteboksere over strømpebuksen. Da var det ikke så farlig om man bøyde seg, og så ble det en morsom overraskelse for folk :D

  Liker

  • Ja, vaskeposer er kjempelurt – jeg vasker faktisk alt undertøyet mitt i pose, for det er bedre for BH-spiler og strikker og sløyfer og alt som er… Det er jo fristende å raske med seg masse billige greier når det er salg, men da pleier jeg heller å slå til og kjøpe de dyre greiene, for da er de jo litt mer tilgjengelige i prisen! For en god og morsom idé med bokser utenpå under korte ting, takk for tipset!

   Liker

 6. Takk for tips. Men etter min mening glemte du det aller viktigste tilbehøret om vinteren. Nemlig mamelukker. Ull eller ull / silke. Jeg går også alltid med kjole (eller skjørt), og jeg bruker mamelukker i hele vinterhalvåret. Dersom det er virkelig kaldt, bruker jeg tjukke (ribbe)strikkede ulltights utenpå. Du vet, sånne som småbarn bruker. Kjøpes på f.eks. Nøstebarn.

  Liker

  • Mange takk for innspillet! Jeg har ikke mamelukker selv (og tror kanskje uansett at jeg måtte hatt underskjørt utenpå for at ting ikke skal klistre seg til beina), men har hørt at de er veldig kjekke for å holde på varmen under stakken om vinteren!

   Liker

 7. Tusen takk, der var den! Kjekt å se at det var flere som hadde nytte av en slik guide. Jeg har gått så mye med kjoler og skjørt i vinter, takket være de deilige, tjukke strømpebuksene fra Pierre Robert.

  Liker

 8. Tilbaketråkk: My November | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..