York, day 2: A long walk, city walls, churches and cats

Nå tar vi en titt på vår andre dag i York! (Om du gikk glipp av den første, ligger den her.)

Lørdagen begynte med frokost på pensjonatet. Den lyse frokostsalen så ut akkurat slik de pleier å gjøre på et britisk b’n’b!

YorkTraktekaffen var grusom, men det gjorde ikke noe, for vi hadde planer om å rusle på bymuren og kjøpe med oss kaffe uansett, hoho.

Vi satte kursen mot sentrum, og vi valgte the scenic route langs elva.

York
York
York

Inne i bykjernen var det også mye fint å se!

York
York
York

Katedralen tittet fram, slik den gjerne gjør i York, og vi skulle se nærmere på den etterhvert.

YorkFørst gikk vi innom en kaffebar og skaffet oss litt sårt tiltrengt koffein! Jeg var trøtt, men glad.

York
York

Rusleturen vår fortsatte gjennom en flott park, hvor det var vårblomster og ruiner å kikke på.

York
York
York

Her gikk jeg inn i Dora the Explorer-modus, hoho. Det er så spennende å titte hodet inn her og der og se hva man finner! Blant annet oppdaget vi et rundt rom med noe som så ut som likkister. Kuuuult.

YorkOppe på bumuren fikk man virkelig følelsen av å gå på historisk grunn. Det er alltid fascinerende når gamle byggverk er godt bevart!

York
York
York

Vi fikk nydelig utsikt mot katedralen på flere steder. Bonus!

York
York

Etter en lang, fin og ganske kjølig rusletur gikk vi ned på bakkeplan igjen, og gledet oss over mye sjarm der også.

York
York

Nå tok vi en nærmere titt på katedralen, som heter York Minster, og den er storslagen.

YorkVi stakk innom noen butikker også (og jeg fant turens suvenir-kjole!) men på dette tidspunktet var vi egentlig på utkikk etter lunsj.

Det ble gode, grønne greier på et hyggelig sted som jeg hadde fått tips om i kommentarfeltet. (Jeg setter så stor pris på innspill fra dere!)

York
York

Nå var vi klare for en ny etappe med utforskning, og byen var lørdagstravel og koselig.

YorkVi snublet innom en bakgård, og der oppdaget vi den søteste lille kirka!

York
York

Vi gikk inn for å se, og jeg spurte pent om jeg fikk ta bilder, og det var helt i orden, og alt var skjevt, og lufta var kald og luktet kjeller.

York
York
York

Noe så fint! For å være ærlig liker jeg sånne steder bedre enn overdådige katedraler. Her får man følelsen av at det er et brukshus, et sted som betyr noe for folk i et daglige, ikke bare et jålete ikon. Jeg er jo ikke religiøs i det hele tatt, så jeg blir faktisk ganske trist av å tenke på alle pengene som opp gjennom historien er blitt brukt på å forgylle statuer og legge mosaikk mens vanlige folk har sultet, og jeg føler meg veldig lite hjemme på denslags utspjåkete steder… (Vi gikk jo heller ikke inn i York Minster, selv om den sikkert er like praktfull inni som den er utenpå!) Da foretrekker jeg heller sånne beskjedne, sjarmerende kirkebygg. Jeg føler ikke at jeg hører til der heller, men det er mye lettere for meg å glede meg over estetikken, hihi.

Etterpå bar det ut i gatene igjen.

YorkNå var det tid for noe helt annet, nemlig kattekikking! Vi hadde lest at York var kjent for å ha kattefigurer rundt omkring, og at man nærmest kunne gå på safari. Så uventet og festlig! Vi tok en liten runde i sentrum, med blikket vendt oppover, og ropte ut med jevne mellomrom.

YorkSer dere katten på taket?
Her kommer tre andre vi fant, på vegger og i vinduer:

York
York
York

Vi så faktisk en årntli katt også, inni et smalt smug, men jeg rakk bare såvidt å knipse et uklart bilde av den.

YorkTil slutt fant vi en katt som satt på taket på en pub, og det tok vi som et tegn.

YorkTid for øl! Det ble Guinness på meg og pale ale på ham.

York
York

Slike tradisjonelle sjenkestuer, med lav takhøyde og godt utvalg på kran, hvor det på mystisk vis alltid er fullt, gjør meg så glad.

Nå var det blitt mørkt ute!

YorkØl skjerper apetitten, og vi var klare for sen middag. Vi gikk til en knøttliten italiensk restaurant og spiste supergod pasta.

York
York

Mette og glade vendte vi nå nesa hjemover. Vi visste at vi ville passere en klassisk pub på veien til pensjonatet, en sånn som holder til i sitt eget lille bygg med gjesterom i annen etasje…

York…og det eneste riktige var å stikke innom for en siste pint. Interiøret sto i stil med eksteriøret!

YorkJeg smakte på et rugbrygg med bringebær, og det var slett ikke verst. Jonasflotte valgte seg Guinness denne gangen.

YorkDa ølen var borte, var lørdagen over, og vi sa oss veldig fornøyde med vår andre dag i York.

– – – – –
In other words: This was our second day in York! (If you missed the first one, you can click here.) The Saturday began with breakfast at the b’n’b, followed by a walk along the river to the city centre, which was charming as always and full of people. There we bought coffee and visited a pretty park with flowers and ruins, and made sure to explore all the nooks and crannies! We went up on the city wall and took a long stroll, and it really felt like walking on historic ground. We got some great views of the Minster, too, and that was a nice bonus. After a while we went back down and popped into a few shops – I found my souvenir dress! – and also took a closer look at the cathedral. Beautiful building! Then we had lunch, and kept exploring the streets. We discovered the cutest little church! I must say I actually like those modest, more personal churches better than the big cathedrals – they feel intimidating to me, although they are spectacular to behold. This place was so quaint and peaceful! Now it was time to do some cat spotting. York is known for little cat statues around the city centre! We saw five of them – plus one actual cat, which I only got a blurry photo of – and the last was perched on the roof of a pub, and was saw that as a sign. It was beer o’clock! The evening came and we grew hungry for dinner, so we found a little Italian place and had some great pasta. Then we walked back towards our b’n’b, and we knew that on the way we’d pass another pub which was very classic, so we had one more pint before bed. Great second day in a great city!

Reklame

12 tanker på “York, day 2: A long walk, city walls, churches and cats

 1. Så koselig med de kattene! Var selv på studietur til York for mange år tilbake og dette bringer frem mange minner.
  En utrolig sjarmerende by med masse sjarm, gammel historie og godt øl. Takk for at du deler så mange fine bilder.

  Liker

 2. Synne , takk for å gi oss et syn som deles din tur på byen «york»; ja jeg liker Stemme gamle steiner. og utsikt over de gamle hvelv, og gamle vinduer som gjorde meg ta et sprang i gamle dager; og en overfylte fantasi og nøye observasjon av hver bit. Jeg synes det er veldig vakker og tiltrykkende sted for bønn avgrenset tre seter i de ovale buer i den bleke sollyset, utplassert der. torget og fargerike fasaden av kirken i bakgården BH. Generell utsikt over katedralen med hagen gjør meg drømme enda mer når anledningen byr seg (lytte til en klassisk tekst Foreksempel.) Og selvfølgelig hva bedre allegori til livet som disse to trær med grener snodd vendt ansikt i parken. fine katter som klatre vegger og tak, men denne vakre jakt på balkongen forventer ikke at våren tillatelse (han har øynene av «svart» prins eller nesten …). Jeg forsto ikke alt som er skrevet på strålen av baren (eller alltid full av øl kraner) » mind your …?»

  Liker

  • Ja, det var veldig mye fint både innendørs og utendørs, og for oss som liker katter er det jo ekstra hyggelig å se dem her og der. Det står «mind your head», fordi det er så lavt under taket. Sjarmerende!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: York, day 3: Blue skies, brownies, antique trains and an old bar | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..