Five things I use to make the internet even better

Verdensveven er fabelaktig, men det er greit å ha noen triks å ty til!

InternetHyperboleAndAHalfIllustrasjon: Hyperbole and a Half

Her kommer fem tips til tjenester jeg bruker, som jeg synes at gjør internett enda bedre.

Incognito mode
Alle nettlesere har denne muligheten, og det kalles også private browsing eller private mode. Dette er min standardinnstilling. Den gjør at søkehistorikk, brukernavn og posisjoner ikke lagres automatisk, slik at man ikke utleverer unødvendig informasjon til diverse tredjeparter. Som en bonus kan man finne billigere flybilletter og hotellopphold når man søker i inkognitomodus, fordi en del utspekulerte reiseaktører faktisk hever prisene hvis de ser at man klikker seg inn jevnlig!

If This Then That
Dette er en samling «oppskrifter» som forenkler hverdagen. Her kobler man apper og tjenester sammen og får dem til å jobbe for seg, liksom. Blant annet bruker jeg en oppskrift som sender alle Instagram-bildene mine til automatisk til Dropbox, slik at de lagres og jeg har tilgang til dem på PC’en.

AdBlock Plus
Fjerner reklame. Åh, det er så digg. Jeg har brukt denne i mange år, og kommer aldri til å vende tilbake til en tilværelse med internettannonser, hihi. Der det pleide å være reklame, er det nå bare hvite felter, så hele internett føles mer lyst og luftig og mindre kapitalistisk og irriterende. (Hvis man vil støtte enkelte aktører, kan man skru den av for bestemte sider.)

DuckDuckGo
Dette er en søkemotor som ikke lagrer eller sporer søkene dine. Jeg søker på mye rart når jeg gjør research i jobbsammenheng (dop og våpen hvis jeg tekster krim, for eksempel), og uansett er det greit å slippe å dele alt man tenker på og lurer på med folk som kan misbruke den informasjonen. DuckDuckGo er min standard søkemotor, og har vært det i årevis.

UnblockUs
«This content is only available to users in the U.S.» Denslags er det slutt på! Dette er en tjeneste som tilpasser IP-adressen din til nettsiden du besøker, slik at alt innholdet blir tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg. Takket være UnblockUs har jeg tilgang til amerikansk Netflix og til Hulu, for eksempel, som vanligvis bare er tilgjengelig i USA. Dessuten kan jeg bruke NRK sine spillere selv om jeg ikke er i Norge, og det kan være kjekt. Dette er det eneste på denne lista som ikke er gratis, men det koster fem dollar i måneden, og det er så verdt det.

Håper noen av disse kan komme til nytte!
Om dere har andre triks og tjenester dere bruker, så kom gjerne med tips i kommentarfeltet.

Internett til folket, hoho!

– – – – –
In other words: The almighty internet is amazing, but I’ve got four tricks up my sleeve to make it even better. I use incognito mode to protect my privacy (and to get cheaper tickets when I travel, as some sites actually raise their prices if they see that you’re returning to look at a specific trip!), If This Then That which has «recipes» to connect my apps and make them work for me, AdBlock Plus to remove advertisements (it makes such a big difference!), the search engine DuckDuckGo which doesn’t save or track my searches, and UnblockUs to get access to everything which would normally be unavailable because they are aimed at people in a specific country. (You can use American Netflix outside the US or watch BBC stuff from outside the UK, for instance). UnblockUs is the only thing on this list that isn’t free, but it costs five dollars a month, and it’s so worth it not having to get that annoying «this content is only availabe to…» message. I hope some of those services can be of use to you, too! If you’ve got other things to recommend, do share. Internet for the people!

Reklame

16 tanker på “Five things I use to make the internet even better

 1. Så lure tips, Synne! Jeg bruker Media Hint, men det tror jeg er omtrent det samme som UnblockUs. Skal absolutt teste ut søkemotoren du tipser om! Er ubehagelig å tenke på alt Google kan vite om en person, selv om det ikke nødvendigvis er veldig sensitiv informasjon. Takk for tipset!

  Liker

  • Ja, det virker å være noe av det samme. Veldig kjekt å få tilgang til utenlandsk innhold! Nettopp, det er liksom ikke noen vits i å by på mer enn nødvendig, synes jeg. Selv takk, snupp!

   Liker

 2. ja , jeg er veldig dårlig med datamaskiner, men jeg ønsker også å beskytte meg, som jeg bruker som jeg kan. Så ditt råd er alltid bra. (Selv om funnene fra Norsk Folk interesserer meg fra et synspunkt av sosial lesing og kulturell rikdom, noen måter jeg dømmer ingen i hans personels kanaler). :) takk

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..