York, day 3: Blue skies, brownies, antique trains and an old bar

Vår tredje og siste dag i York begynte med sol over hustakene utenfor vinduet vårt!

YorkVi spiste frokost, sjekket ut og satte kofferten vår til oppbevaring, slik at vi slapp å tenke på den før vi skulle ta toget hjem til London om kvelden. Deretter bar det ut i de koselige gatene, under en blå himmel.

York
York

Det var fine, gamle bygg og søndagsglade, solsmilende folk på alle kanter.

YorkVi fant en katt til! (Husker dere figurene fra dag to?)

YorkEtterhvert fikk vi lyst på koffein og sukker, så vi skaffet oss kaffe og brownies og rigget oss til på en benk.

York
York

Det ble en appelsinsjokolade-brownie og en Oreokjeks-brownie på oss, og de var supergode, så snart hadde vi mer enn nok energi til å vandre videre.

Vi tok en titt i et rødt hus hvor det var antikviteter og andre gamle ting til salgs i alle etasjer.

YorkPå loftet var det vintageklær!

YorkJeg prøvde en kjole som dessverre var for stor. (Uansett hadde jeg jo funnet suvenirkjolen dagen før, hoho.)

Vi ruslet videre, helt på måfå. Sola og blomstene skapte herlig, dus vårstemning.

York
York

Da det ble tid før lunsj, fulgte vi opp et tips jeg hadde fått i kommentarfeltet (takk!) og spiste gode smørbrød på et trivelig sted med nittitallspreg og fin utsikt fra toalettet.

York
York
York

Fant en katt der også, som dere ser!

Deretter gikk vi videre, denne gangen mer målrettet. Vi hadde planer om å gå på museum! Nærmere bestemt National Railway Museum, som lå bakenfor togstasjonen.

YorkVi så plakater som annonserte at The Flying Scotsman var tilbake i byen, og det hadde vi også hørt på nyhetene noen dager før vi reiste til York. Det dreier seg om et historisk damplokomotiv som er blitt brukt i utallige filmer, og som dermed er blitt det mest berømte lokomotivet i verden. Bonus!

YorkMuséet var SÅ fint! Hele stedet var veldig gjennomført, og jeg er ganske svak for svunne tiders estetikk, så jeg stortrivdes.

York
York
York

Vi tittet på små og store tog og transporteffekter i flere svære saler.

York
York
York

Favorittvognene mine var kanskje de kongelige, som var fulle av overdådige detaljer.

York
York

Høydepunktet var altså The Flying Scotsman, verdens mest kjente lokomotiv, som sto ute og viste seg fram i solskinnet.

York
York
York
York

For en sjarmør! (Det sto en stor gruppe mennesker i ring rundt lokomotivet til enhver tid, som tok bilder av seg selv foran det og sånt – det var helt tydelig stor stas for mange! Da ble det jo litt ekstra gøy for oss også, selv om jeg ærlig talt ikke kjente til The Flying Scotsman før jeg hørte om det radioen noen dager før vi dro til York. God timing, da!)

Nå var det tid for middag, så vi forlot muséet og gjorde det enkelt: Fish & Chips! Det slår aldri feil.

YorkEtterpå hadde vi tid til å ta en siste øl før vi forlot byen og tok toget hjem til London. Det var en kjent pub vi ikke hadde besøkt ennå, og for å komme dit måtte vi krysse elva, og kveldssola lå lav og gylden over byen.

YorkVi gikk til The King’s Arms, kanskje byens mest berømte sjenkested, som ligger i et eldgammelt hus helt nede ved vannet.

YorkDer var vi så heldige å få hjørnebordet ved peisen, og vi bestilte brown ale og stout og var særdeles tilfredse med tilværelsen.

York
York

Det var avslappet søndagsstemning i lokalet, som var fullt av nedslitte steiner og skjeve bjelker…

York…samt noen helt klare nordiske referanser! (York er jo en gammel vikingby.)

YorkAltså, sjarmen.

YorkTil slutt bega vi oss ut igjen, i retning togstasjonen…

York…og ombord i toget spilte vi GameBoy, så klart!

YorkVi var hjemme i leiligheten i London rundt elleve, og kunne ikke vært så mye mer fornøyde med våre tre dager i York!

– – – – –
In other words: Out third and final day in York was a lovely and sunny one! We strolled about under the blue skies and enjoyed the sight of the old buildings and the happy people. We spotted another cat (remember the ones from the day before?) and had brownies and coffee on a bench. There were flowers and light and a general feeling of spring! We took a look at some shops and then had lunch – great sandwiches at a cute place with a nineties feel. Then we went to the National Railway Museum, which was gorgeous and very interesting! We got to see The Flying Scotsman, which apparently is the most famous locomotive in the world, and which was back in town after a while away. Good timing! Afterwards we had fish&chips for dinner, and then there was time for a beer before we were going home to London. We went to what’s supposed to be the oldest place in town, down by the river, and got the best table right my the fire. It was great! The we walked back to the railway station and took the train home, playing GameBoy on the way. We couldn’t have been much happier about our stay in York!

9 tanker på “York, day 3: Blue skies, brownies, antique trains and an old bar

  1. Klikket meg tilfeldigvis inn her fra Supermarie, og da jeg bladde nedover og så bildet på høyresiden innså jeg at jeg har vært her før! Det var du som skrev om individualisme, i et innlegg for lenge siden, og som jeg har tenkt på siden! Glad jeg fant bloggen din igjen:)

    Liker

  2. mange fine detaljer som du har tatt; for eksempel flere peiser som en liten effekt «kremelin» over taket. en krokus teppe glans lurer .Mange Karacter har den gamle byen sentrert på elva kanten. sannelig kunne nesten s ‘bort til reise med alle gode ting dekorative møbler i toget og dens Flott lokomotiver det gjenoppliver de imaginære beskrivelse og bøker historier. selv forresten, jeg er ganske sikker på; barn jeg spilte med min fetter skjer lignende leker replikaer av disse typer tog. men ja sikkert hva en vakker mousse servert på at øl og som bare lover å se henne, for å være deilig stout velsmakende. (Som en bonus, en liten historietime om Viking og York.) Jeg visste at smilet ditt forteller oss at du er en historieforteller overlegen.

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Vintage 1964 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..