York, day 1: A train ride, a tower, a new toy and a tiny pub

Den siste helga i februar tilbragte vi i York! Jonasflotte og jeg hadde hørt så mye bra om denne byen, så vi gledet oss til å utforske den.

Vi tok toget fra King’s Cross om formiddagen. Jeg har en greie for gamle togstasjoner med glasstak og store ur.

York
York

Sååå glad og sååå klar var jeg!

YorkOmbord leste Jonas i et nerdete magasin…

York…mens jeg begynte på Around the World in Eigthy Days. Jeg synes det er så trivelig med slike små beskrivelser av hvert kapittel, hihi.
YorkPlutselig dukket det opp en mann med tralle! Jeg hørte «Anything off the trolley, dears?» inni hodet mitt og ble riktig opprømt.

YorkI virkeligheten sa han «Any refreshments?«, og jeg ville selvfølgelig kjøpe noe. Det ble kaffe!

YorkEtter omtrent to og en halv times togtur nordover, gjennom vinterlig landskap og forbi små landsbyer…

York…ankom vi York!

YorkDen berømte bymuren sto klar til å ønske oss velkommen. Vi skjønte med én gang at dette ville bli bra!

Vi begynte med å gå mot pensjonatet vårt for å sjekke inn og bli kvitt bagasjen. På veien fant vi en liten forretning med mange fristelser, og vi kjøpte med oss et par øl til å drikke på rommet til kvelds.

YorkDet er kjekt å bo på bed & breakfast, synes jeg! Vi fikk et stort, lyst værelse helt i øverste etasje.

YorkNå var det tid for å utforske litt, og for å finne et sted å spise lunsj.

Vi gikk uten å tenke, vi bare ruslet rundt i byen, og kikket og knipset underveis. Det var overskyet, men lyst, og temperaturen var behagelig. I sentrum av York var det fint overalt! Vi gikk forbi blant annet trivelige torg, gamle bygg med staselige detaljer, gøyale skilt og vårlige blomster.

York
York
York
York

Klokka skulle bli fire før vi fikk oss noe mat, og da var vi skrubbsultne. Det ble burgers’n’beer – det var tross alt fredag! Vi valgte øl som var brygget lokalt i Yorkshire, og angret ikke.

York
York

Vegetarburgeren var ikke den beste jeg har vært borti, men det var absolutt ikke den kjipeste heller, og vi spiste oss stappmette. Deretter fortsatte vi å gå, hånd i hånd og helt på måfå, gjennom fine gater, blant murhus med pene fasader.

YorkEtter en stund snublet vi over en herlig nerdete butikk, ei helt nyåpnet og herlig rotete sjappe med retrospill!

York
York

Da vi fant en pent brukt GameBoy Advance til en rimelig penge, og dessuten klassikeren Super Mario Land, kunne vi ikke annet enn slå til. Vi har nemlig snakket om å spleise på en slik i noen måneder – nå lever vi ut drømmen og gjør opp for det faktum at ingen av oss hadde sånne som barn!

YorkJeg følte meg (og føler meg fortsatt) intenst kul som medlem av GameBoy-klubben, hoho.

Vi vandret videre, og bestemte oss for å se nærmere på et slags tårn. Det sto på en gresskledd haug og var omgitt av påskeliljer.

YorkDet viste seg å hete Clifford’s Tower og være en slags utkikkspost skråstrek forsvarsskanse som tilhørte York Castle. Det viste seg også å være stengt, men det gjorde ikke noe, for selve bygget var spennende nok. Slike gamle steinkonstruksjoner er jo fascinerende!

York
York

Fra haugen fikk vi for øvrig fin utsikt over hustakene. Nå begynte mørket sakte å senke seg…

York…og en ny kaffekopp var på sin plass. Vi gikk innom en kafé som så koselig ut, og der var det nittitallsvibber, og de serverte sterk kaffe i bøttestore krus. Det passet oss bra!

York
York

Da vi hadde drukket opp, var det blitt mørkt ute.

YorkNå var klokka omtrent åtte, og det var tid for en ny øl! Vi hadde lest om en pub som skulle være liten og sjarmerende, og dette skiltet møtte oss i døra. Svært lovende, hoho.

YorkInne var det koselig og folksomt. Vi fikk smake på flere lokale brygg før vi bestemte oss for hva vi ville ha, og så slo vi oss ned med en pint.

York
York

Lokalene var så små at man hele tida måtte reise seg for å slippe fram andre gjester, for folk satt hulter til bulter og kunne ikke bevege seg uavhengig av hverandre. Intimt og hyggelig – man kom automatisk i snakk! På veggene hang alskens tilfeldige bilder, og det var fyr på peisen, og vi stortrivdes.

York
York
York

Etterpå var det tid for å gå hjemover. Vi ruslet gjennom en koselig bydel med smale gater og skjeve hus.

YorkVi passerte bymuren, som var opplyst og akkurat passe spøkelsesaktig.

YorkTilbake på rommet smakte vi på ølen vi hadde kjøpt tidligere, to lokale varianter, og spiste kveldsmat.

YorkDessuten spilte vi GameBoy, så klart!

YorkSlik sluttet dagen, og slik begynte turen. En kjempefin start på oppholdet i York!

– – – – – –
In other words: We spent the last weekend of February in York, and this is what the Friday looked like! We took the train from London, and I was so stoked, and on the way I began reading Around the World in Eighty Days. A man with coffee cart appeared, and I heard «Anything off the trolley, dears?» in my head, and obviously had to buy something. Coffee is always right! When we arrived in York, the famous city wall greeted us right away. Very promising! We found our b’n’b and left our luggage in our room, and then we set out to explore and get some lunch. There was so much to see – old, pretty buildings, nice squares, pretty details, fun signs and spring flowers! We didn’t get around to eating until around four in the afternoon, by which time we were starving. Burgers and beer was perfect. (My veggie burger could have been better, but the local brew was very good.) Then we set off again, through the quaint streets, and we stumbled across a retro games shop. When we found a GameBoy Advance in great condition, as well as the classic Super Mario Land game, we had to act! I never had a GameBoy growing up, and neither did my boyfriend, but now we’re making up for it. I feel super cool, haha. Now we had a closer look at the Clifford’s Tower, which was very majestic and surrounded by daffodils, and after that we had a huge coffee each at a cute café. Then it was time for another pint, and we’d read about a place which was supposed to be small and charming. It really was! After a pint by the fire we walked back to the b’n’b, past the city wall, which was spookily lit up. We tasted a couple of local beers and played GameCube in bed, and that was the end of the first day, but only the beginning of our stay. Our time in York was off to a great start!

Reklame

14 tanker på “York, day 1: A train ride, a tower, a new toy and a tiny pub

 1. Vel, jeg hadde Gameboy Advance som barn, men det var versjonen som kom før den der og før Nintendo skjønte at skjermlys kunne være en god idé og som bare kunne spilles klistra oppunder en leselampe. Gråt av glede da jeg fikk låne en SP mange år etter. Så dere har ikke gått glipp av så mye ;)

  Liker

  • Haha, godt å høre! Huff, skjønner at det var frustrerende før det gikk et lys opp for dem. (Kunne ikke dy meg for det ordspillet der, beklager det!)

   Liker

 2. Jeg elsker den virkelige aspektet av renhet og lys under de store vinduene i stasjonen St Pancras; og hvilke endringer ganske bra, med våre franske togstasjoner. og til grader Jeg er enig i at den engelske landsbygda (utsikten fra toget er sjarmerende og unike bolgende spennende) så bildet av landsbyen snakker til meg. «york» virker fint. og en stor samling av forskjellige øl du lære oss! ( le tour du monde en 80 jours «Jules Vernes») er spesielt å lese på engelsk ? Så mine små spill (pingpong) er: Jeg håper en dag du kan få sjansen til å besøke huset til «Jules Verne» til «Amiens», og (men de første ordene går veldig bra i denne engelsk tog.) Wall pub, gule blomster blå vase, er den originale maleri ekte museum .

  Liker

  • Boka handler jo om en engelskmann som bor her i London, så det føles faktisk ganske naturlig å lese den på engelsk, og oversettelsen er veldig bra. Ja, York gjorde svært positivt inntrykk, og vi drakk mye godt øl!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: York, day 2: A long walk, city walls, churches and cats | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..