Feminism and fairytales

Gruppe kvinner som hekler, strikker og leser, ca 1887

Foto: Nasjonalbiblioteket

Gratulerer med dagen til alle kvinner, damer, jenter, frøkner og fruentimmer!

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Feminismen blir dessverre ofte misforstått, og den trengs fortsatt. Vi har kommet langt i vår del av verden, men vi har likevel en jobb å gjøre, og andre steder er den jobben langt, langt større.

Det å si at man ikke er feminist fordi man ikke føler seg diskriminert, er som å si at man er imot velferdssystemet fordi man sjeldent blir syk. Så fint at du har det bra, liksom, men dette handler ikke om deg.

Det handler om oss alle. Om de som blir forskjellsbehandlet i vår egen kultur, og om millioner av mennesker som lider i andre land og verdensdeler, kun fordi de tilfeldigvis ble født som jenter. Det handler om solidaritet og om vårt felles ansvar. Det minste man kan gjøre er å være bevisst og innse at feminismen stadig behøves.

For å sette det på spissen: Alle er feminister, mener jeg, bare de får tenkt seg om!

Her er forresten et tankevekkende innlegg med Six Fairy Tales for the Modern Woman. Måtte de bli helt hverdagslige fortellinger med tida.

Ha en fin dag, dere! Hurra for oss!

– – – – –
In other words: Happy International Women’s Day! I’ve said this before and I’ll say it again: Feminism is often misunderstood, but we still need it. If you say you’re not a feminist because you don’t feel discriminated, that’s like saying you’re against the welfare system because you are rarely ill. Okay, I’m glad you’re happy, but this is not about you. This is about all of us, not only in our part of the world – where we still have work to do -but also and in other parts where, sadly, millions of people are suffering simply because they were born girls. I believe that everybody who reads this who knows what feminism is, in its simplest form, is a feminist. (Read the explanation here.) Also, I found Six Fairy Tales for the Modern Woman. I hope they will become perfectly ordinary stories with time. Have a nice day, ladies! We rock!

Reklame

11 tanker på “Feminism and fairytales

  1. Tilbaketråkk: Happy Women’s Day! | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..