2015 in 22 questions

Denne søndagen tar jeg det helt rolig, med pensum og pusling hjemme, og da passer det bra å sette seg ned med en tekopp og oppsummere året som gikk! (Jeg har lånt spørsmål fra Underbara Clara sin årlige liste.)

Happy in greenGjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Ja! Jeg var konferansier i bryllup, fikk en ny tekstejobb gjennom LinkedIn (oi, det er visst godt for noe likevel!), forlot barndomshjemmet mitt (det var trist, men til syvende og sist ble det fint også), arrangerte bloppis og begynte å eksperimentere med briller, blant annet. Til slutt flyttet jeg til London og tok fatt på et vinstudium. Mye smått og stort og nytt, med andre ord!

Vilka länder/städer besökte du?
Dette var det store spare-til-London-året, så jeg reiste mindre enn vanlig. Jonasflotte og jeg var i Gøteborg i mars, og så var vi i tre bryllup i sommer, på Biri, i Kristiansand og på Røros. I august tok vi en svipptur til London for å se på leiligheter, og så flyttet vi hit i september. I november dro jeg tilbake til Norge en liten tur, og ellers har jeg holdt meg i ro.

Vad var din största framgång 2015?
Jeg oppfylte noen drømmer, og det føles aldeles fabelaktig. Jeg fikk dubbe noen små roller i en animasjonsserie, noe jeg alltid har hatt lyst til, og så flyttet jeg til en favorittby i et annet land, etter å ha vært ekstra begeistret for London så lenge jeg kan huske. Dessuten fikk jeg altså en ny frilansjobb på tekstefronten, og så har jeg lært veldig mye nytt om vin de siste månedene, så jeg kan ikke annet enn si meg veldig fornøyd.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Foruten framgången nevnt over: Vintagekjoler, god mat, godt drikke, nye opplevelser og fine folk. Sånt jeg liker, liksom! Dessuten er omgangskretsen min inne i en fylle-30-år-periode, og det er jo alltid en strålende anledning til å feste, så det førte til mange ekstra morsomme sammenkomster!

Och ledsen?
Terroren i Paris, og situasjonen i verden for tida, og hvordan mange tolker og uttaler seg om den. Iblant må jeg bare gråte, og iblant vil jeg bare banke vett, toleranse og empati inn i folk, haha.

Vad spenderade du mest pengar på?
Husleie og transport i London (dette er en dyr by i utgangspunktet, og valutakursen er absolutt ikke i vår favør). Det er selvfølgelig verdt hver krone, da!

Största misstaget?
Jeg føler ikke at jeg begikk noen alvorlige feil i 2015, eller at jeg burde gjort noe veldig annerledes. Det er sikkert ting jeg kunne endret på om jeg tenker nøye etter, men i utgangspunktet angrer jeg ikke på noe særlig, og det er jo bra.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
21. oktober! Back to the Future Day! Det var en helt fenomenal dag som jeg aldri vil glemme.

Bästa boken du läste?
Jeg leste en del klassikere, slik jeg pleier, og de beste var kanskje Pride & Prejudice, 1984 (selv om den var jævlig) og The Old Man and the Sea.

Favoritserie?
Åh, dette er vanskelig. Netflix har jo gjort det umulig å holde oversikt på årene! Det er så mange serier som jeg har gledet meg over det siste året, men som jeg ikke nødvendigvis begynte å se på i 2015… Blant favorittene var 30 Rock, Veronica Mars (årets positive overraskelse på seriefronten min!), Sherlock, The Trip og The Wrong Mans. Tror jeg.

Bästa musik?
Jeg følger ikke med på musikknyheter i noen særlig grad, for jeg er såpass sær, men Jonasflotte og jeg oppdaget Mastodon i år, og det var et kjekt bekjentskap!

Bästa filmen?
Inside Out, kanskje? Likte Jurrassic World også, hoho, og Wild Tales. Gikk mindre på kino i 2015 enn jeg har gjort på mange år, dessverre, så noen av storfilmene har jeg fortsatt ikke sett. Smekk på lanken.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
5. juni var en fredag, og da danset jeg rundt i en favorittkjole og gikk på bakgårdsfest om kvelden, og dagen etter arrangerte vi bursdagsfest med bokstavtema. Veldig vellykket!

Blev du kär i år?
Nei, men jeg fortsatte å være kär i kjæresten min!

Vad önskar du att du gjort mer?
Reist, først og fremst, og gått på kino og konserter og sånt – 2015 var preget av sparing og orfring i forbindelse med flyttingen. Igjen: Definitivt verdt det, da!

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ikke som jeg kan komme på. En forkjølelse eller to i løpet av året, men ikke noe nevneverdig.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jeg er stort sett alltid glad, og selv om 2015 førte med seg på oppturer og nedturer, har jeg for det mest vært veldig tilfreds med tilværelsen. Den siste delen av året har jeg måttet klype meg i armen iblant, ettersom jeg bor i favorittbyen med favorittpersonen – ikke rart jeg er glad!

Vem saknade du?
Alle, egentlig! Siden vi flyttet hit har jeg selvfølgelig savnet familie og venner. Prøver å være flink til å oppdatere dem, og til å fortelle dem at jeg savner dem her. Dessuten lengter jeg etter vinter og snø, men det prøver jeg å tenke minst mulig på.

De bästa nya människorna du träffade?
Her i London har jeg fått noen nye venner som er skikkelig festlige folk! De har tiltak og humor og nerdete interesser, og jeg setter stor pris på dem.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Hmmmm. Jeg vil fortsette å gjøre sånt som gjør meg glad, samtidig som jeg prøver å glede andre og gjøre verden til et litt bedre sted, men kanskje bli flinkere til å ta de ubehagelige diskusjonene. Det er for lett å trekke på skuldrene og tenke «idiot» når noen sier urettferdige, destruktive ting, og fort gjort å styre unna kontroversielle tema. Kanskje jeg burde bli flinkere til å ta opp ting på bloggen også. Iblant får jeg veldig lyst til å lette hjertet mitt her inne, men jeg vil jo i utgangspunktet at dette skal være et gledesfylt sted… Vi får se!

Mest stolt över?
At jeg fortsetter å gjøre det jeg vil og gå min egen vei i livet. Jeg vet at samfunnet forventer at man skal ha fast jobb – og kanskje til og med hus, bil, ektemake og unger – innen man fyller 30. Det gir jeg totalt blaffen i.

Högsta önskan just nu?
At pensumstoffet fester seg skikkelig etterhvert, og at jeg klarer å gjøre mest mulig ut av tida her i London. Planen er å flytte tilbake til Norge i begynnelsen av august, og det er mye jeg vil se, gjøre og oppleve før det! Dette blir så bra!

London– – – – –
In other words: I sum up the past year by answering some questions! Allow me to give you a little resumé! 2015 was exciting for me. The first half was very focused, as I worked towards moving to London, and although I had to save a lot of money – and therefore cut down on travels, concerts, trips to the cinema and other fun things that cost money – it was obviously, definitely, so very worth it. I did go to Gothenburg, though, and I went on three trips within Norway, as I attended three weddings this summer! Then in August we went to London for four days to look at apartments, and in September we moved.
It feels amazing to make one’s dream become a reality, and I sometimes have to remind myself that I live in my favourite city with my favourite person. In 2015 I also got a new freelance translation gig through LinkedIn (oh, it’s good for something after all!), and I began studying wine and have learned so much, so it was a good year on several fronts. On the other hand, some things did bring me down: My parents moved out of my childhood home, and that was a huge process for the whole family, but it turned out to be quite a nice experience as well. The Paris terror attach hit me hard, and the general situation in the world at the moment – and some people’s reactions to it – makes me terribly sad. Since the move I have laos missed my family and friends, of course, and I try my best to update them regularly and to tell them that I miss them. Fortunately I’ve met some great people here in London!
Best reads: Some of the classics! Pride & Prejudice, 1984 and The Old Man and the Sea. Best films: Inside Out, I think, but I also liked Jurrassic World and Wild Tales. Didn’t really keep up with the cinema programme, though. Best music: My boyfriend and I discovered Mastodon. Yay! Best TV series: 30 Rock, Veronica Mars, Sherlock, The Trip og The Wrong Mans. A date I’ll always remember: October 21st, Back to the Future Day.
What did you do on your birthday? I wore a vintage dress, ate cake and went to a party in a backyard, and then the day after we threw a birthday party with a letter theme. Fun! What are you most proud of? The fact that I keep living life the way I want to, not the way society expects me to. I know that you’re supposed to have a steady job – and maybe even a mortgage, a marriage and a kid – at my age, but I could not care less. What do you want for this year? I want to keep most things the way they are (at least until August, when I move back to Norway). I want to keep doing my best and hope that the studies go well, and I want to get better at engaging in uncomfortable conversations. When people say things I don’t agree with, I too often just change the subject and secretly think they’re idiots, instead of challenging them. In today’s society we all need to work together to make the world a little better! I want to be braver, and I also want to make the most of this year. I’m optimistic!

Reklame

9 tanker på “2015 in 22 questions

 1. Så herlig å få bo i London. Min favoritt storby (av dei få eg ha besøkt)! Gøy med slike oppsumeringar av året. Artig at du såg Veronica Mars i år, eg likte (likar den fortsatt) godt den serien da en kom.

  Liker

  • Ja, jeg er veldig glad for å være her! Bedre sent enn aldri, tenkte jeg – så av en eller annen grunn aldri Veronica Mars da det kom, så jeg har kost meg med den serien i år!

   Liker

 2. Enig med Røverdatter over her; «mest stolt over»-svaret ditt likte jeg godt. Ellers en fin oppsummering av 2015! Gleder meg til å følge deg videre i London :)

  Liker

 3. Tilbaketråkk: The year 2016 – goodbye and good riddance, really | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..