The year 2016 – goodbye and good riddance, really

Mint green shirt dress

Nå er det tid for å se tilbake på året som har gått! Jeg oppsummerer 2016 ved å svare på 20 spørsmål.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Ja! Jeg opprettet vinbloggen Vin og vegetar, skaffet meg ordentlige briller, startet en podcast (som jeg skal lage mer av i 2017), utforsket nye steder og gjorde en masse greier innen oppussing som var helt nye for meg.

Vilka länder/städer besökte du?

Jeg tilbragte mesteparten av året i London, men var også to ganger i Frankrike (først i Paris og så i Normandie). Innad i England dro vi til York, Bath, Brighton, Oxford og Dover.  Etter at vi flyttet tilbake til Norge reiste jeg til først tilbake til London en tur i september, så til Canada litt senere, og så til Roma i desember. Med andre ord har jeg vært en hel del på farten, og det er jo slik jeg helst vil ha det!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, flere venner, bekjente og slektninger formerte seg. Blant annet fikk to av mine nærmeste venninner hver sin lille jente i sommer – som attpåtil ble gitt det samme navnet! Så morsomt!

Dog någon som stod dig nära?

Ja, dessverre. Min venn Kristian, som jeg reiste til Canada med i september, gikk bort i oktober. Han døde av kreft og ble bare 27 år gammel. Det er så tragisk. Begravelsen hans er noe av det sørgeligste jeg har opplevd noensinne, og jeg får stadig tårer i øynene når jeg tenker på ham. Jeg kan fortsatt ikke helt tro det.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Canada-eventyret, fine ord og mye støtte fra kjæresten min, besøk av venner og familie mens vi bodde i utlandet, en audition, London. Dessuten: Dette, så sent som denne uka. Jeg sendte inn en kort tekst til utviklerne av det nye dataspillet Thimbleweed Park, og den ble trukket fram og presentert som én av to favoritter, blant tusen innsendte bidrag!

Och ledsen?

Alle de dyktige, inspirerende, kjente og kjære menneskene som har gått bort i løpet av de siste tolv månedene. Mange var altfor unge. Året begynte med Lemmys begravelse, og siden fulgte Bowie, Prince, Alan Rickman, Muammad Ali, Gene Wilder, Lenoard Cohen, George Michael og Carrie Fisher, bare for å nevne noen. Herlighet, det har vært forferdelig.

Vad spenderade du mest pengar på?

Husleie i London og sommelierutdannelse(r). Veldig verdt det.

Vad var din största framgång 2016?

Jeg ble sommelier! Hurra!

Bästa boken du läste?

Det ble passende nok 16 bøker i 2016. Det er mindre enn vanlig, men jeg får komme sterkere tilbake på bokfronten neste år… Min største leseropplevelse var nok Slaughterhouse Five, som jeg har anbefalt her.

Favoritserie?

Av nye produksjoner var det Stranger Things og Master of None, tror jeg. Jeg så også en del britiske serier som ikke er nye, men som vi oppaget i år. Hadde håpet at den nye Gilmore Girls-sesongen skulle være knall, men ble dessverre skuffet.

Bästa filmen?

The Hateful Eight (som jeg tror kom i 2015, men som jeg så på nyåret) og Zootopia. To heeeelt forskjellige filmer.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jeg tilbragte den i Hyde Park i sola, og dagen fikk et eget innlegg her!

Blev du kär i år?

Jeg fortsatte å være kär i Jonasflotte!

Vad önskar du att du gjort mer?

Vært sammen med venner, nå i høst, etter at vi flyttet hjem. Hjemkomsten og tilværelsen her ble ikke som jeg hadde håpet, hovedsakelig på grunn av renoveringen, så jeg satser på å være mer sosial i året som kommer.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jeg har vært mer trist enn tidligere, først og fremst i høst. Det har gått opp og ned, men jeg har i perioder ikke hatt det særlig bra. Det er det flere grunner til, og jeg håper på mer glede i 2017.

Vem saknade du?

De fleste, helt fram til august, da vi flyttet tilbake fra London. Siden da: Folka i London. Haha, er det ikke det ene, er det som kjent det andre! Ellers: Daniel, som bor i Roma og som jeg endelig fikk sett igjen i desember. Vicky, som jeg ser altfor sjeldent i utgangspunktet. Kristian.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jeg vil bruke mindre tid på oppussing og mer tid på sånt jeg har lyst til, sammen med folk jeg er glad i. Enkelt og greit.

Mest stolt över?

Sommelier-tittelen, tror jeg.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Dagen da USA valgte sin nye president. Jeg forstår fortsatt ikke at det kunne skje, eller at han faktisk tar over i januar, eller hva som skjer i verden. (Les mine tanker om temaet her.) For øvrig har hele året har utmerket seg som et kjipt år, med Brexit, Trump, terror og tristesse, og i tillegg har vi mistet så mange fine folk. Et annus horribilis, som Queen Elizabeth ville sagt. Jeg er på mange måter glad for at det er over.

Högsta önskan just nu?

At enkelte politiske overraskelser ikke får så store skadevirkninger som fryktet. At folk blir mer tolerante. At året som kommer blir, i det store og det hele, et bedre år enn året som har gått.

Spørsmålene er hentet fra Clara sin årlige sammenfatning, forresten, og oppsummeringen min fra i fjor finnes her.

Takk for alle fine opplevelser og gode minner, 2016! Nå er jeg mer enn klar for 2017!

– – – – –
In other words: Here is a little summary of 2016, in the form of questions and answers. I’m afraid I haven’t the time to translate everything this time, but all in all this year has been quite a strange one for me. I spent the first part in London, and loved it, but when I moved back to Norway my life suddenly looked very different from what I has expected. This autumn has been tough, but I’ve learned a lot, and I hope there are happier times ahead. Luckily there have been travels and adventures to take my mind off things, and my biggest personal achievement was becoming a sommelier in September. Then, in October, a friend of mine dies from cancer. He was only 27 years old, and the thought of him still brings tears to my eyes. Also, this year’s many celebrity deaths have been heartbreaking. So many amazing, inspiring people have died, a lot of them way too young, and when you add Brexit, Trump, terror and tristesse to the mix, I’m glad that this year is over. Let’s go, 2017!

Reklame

2 tanker på “The year 2016 – goodbye and good riddance, really

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..