My January

January / etdrysskanel.com
January / etdrysskanel.com
January / etdrysskanel.com

Godt nytt år, kjære dere! Tenk at vi har hele 2017 foran oss, og at vi kan fylle det med hva vi vil! Jeg er så glad i den forfriskende følelsen ved årsskiftet. Kanskje er det en klisjé, men når man bytter kalender og må øve seg på å skrive et nytt årstall, synes jeg at en viss forventning og tiltakslyst følger med.

Jeg har tatt meg fri i dag, for å skape en myk start på året. Jeg er fast bestemt på å gjøre dette året til et bedre år enn 2016 – selvfølgelig kan man ikke påvirke store, internasjonale hendelser, men i huset og i hodet skal jeg gjøre hva jeg kan for å trives og ha det bra.

Nå tar jeg tak i januar! Denne måneden skal jeg blant annet…

– Jobbe meg gjennom restene av julesnopet. For en tragisk skjebne.

– Glede meg over stadig lengre og lysere dager.

– Spille inn podcast igjen. Gleder meg! (Forresten så tar jeg gjerne imot forslag til temaer, om det er noe dere er nysgjerrige på eller vil høre om!)

– Feire bursdagen til Ina. Alltid en hyggelig merkedag i starten av året!

– Bruke et gavekort jeg fikk til jul på noe jeg egentlig ikke trenger, men har skikkelig lyst på. Slike ting kjøper jeg omtrent aldri, men man skal unne seg noen ufornuftige gleder iblant.

– Vise dere hvor fint vi hadde det i Roma.

– Se Rogue One på kino. Tror jeg. Har faktisk ikke sett prequel-trilogien (gisp! avsløring!), og denne filmen foregår vel etter Revenge of the Sith, men må man ha sett den for å få utbytte av denne? Noen som har innspill?

– Male et kott i kjelleren. Det er ganske kjedelig, men det blir lyst og fint.

– Ringe og bruke Skype. Jeg glemmer iblant at man kan snakke med folk selv om de er langt unna, og har som mål å bli flinkere til å telefonere og skype i år! Det er så fint å høre folks stemmer og se folks ansikter!

– Spise pizza på Lofthus Samvirkelag. Omnomnom.

– Se den nye sesongen av Sherlock som nettopp har dukket opp på Netflix.

– Kjøpe flybilletter til London. Vi skal i 30-årslag der i mars, og det blir første gang Jonasflotte og jeg drar hjem dit sammen etter at vi flyttet derfra i august. Gleder meg noe veldig!

– Krysse fingrene for snø. Jeg vil ha det lyst og mykt og pent igjen, takk.

– Kose meg med Awesome Games Done Quick, det ukeslange dataspill-maratonet som alltid finner sted i januar. En herlig geeky og intenst underholdende start på året!

– Prøve å huske å ta tran og sanasol hver dag. Typisk at den vanen svinner i ferien.

– Bruke et nytt skjørt jeg fikk til jul og en ny vintage-kjole som jeg kjøpte til meg selv i julegave. Sistnevnte skal jeg også dele med dere etterhvert!

– Gjøre mitt beste for å holde julestjerna i live utover året. De blir så fine når de røde bladene erstattes av grønne, synes jeg.

– Besøke nye steder i Oslo. Jeg er så klar for kaffekopper, vinglass og halvlitere i godt selskap!

– Lese ut boka mi og begynne på en ny. Håper på mange gode leseopplevelser i 2017, hoho.

Dette blir en god måned, spør du meg! Januar kan føles lang og mørk, men da er det ekstra fint å ha ting å glede seg til!

Hva er deres planer?

– – – – –
In other words: Happy New Year, my dear! It might be a cliché, but I always feel so refreshed and excited this time of year. Let’s make 2017 a really great one! I want to feel better this year, and I’m going to start by filling January with nice and fun things, for instance…
– Work my way through leftover holiday treats. Oh, the pain. – Enjoy the fact that every day is a little longer and birhgter than the last. – Use some gift cards I was given for Christmas on something I don’t need, but really want. I hardly every buy those things, but it’s good to treat yourself now and then! – Share photos from our trip to Rome. – Go to the cinema to watch Rogue One. – Use the phone and Skype. I sometimes forget that you can actually talk with people who are far away! – Do some painting in the basement. It’s boring, but it’s turning out nice. – Watch the new Sherlock season that just popped up on Netflix. – Go out for pizza. Always the right thing to do. – Buy plane tickets to London for a trip in March. I’m excited already! – Wish for more snow. I love how it makes the world like a brighter, better place. – Watch Awesome Games Done Quick, a week-long video game marathon that is always a great, geeky start to the year. – Wearing a new skirt I was given and a vintage dress I bought for myself; two Christmas presents that spruce up my wardrobe! – Do my best to keep the plants alive. We’ve got some new ones, and I never learn how much water they want. – Explore new bars in Oslo. – Finish my book and start a new one. I’m ready for lots of good reads in 2017!
This is going to be a lovely month, I think. January might feel long and dark (especially here in the North), but it really helps to have things to look forward to! What are your plans?

Reklame

6 tanker på “My January

 1. Godt nytt år, Synne! Håper 2017 blir skikkelig bra! Så mye fint januar skal inneholde – det virker som en lovende start! Min januar skal også bli fin, med Hellastur og masterskriving, snø som knitrer under skoene og varme kvelder inne. Tenker jeg skal starte med en fin kveld i kveld med Sherlock og en stor kopp te. Takk for tipset om sesong 4 – så spent!!

  Liker

  • Takk og det samme til deg, Kristine! Det høres ut som riktig fine januarplaner – krysser fingrene for at vi snart før mer snø her i Oslo-området også. Jeg så forresten i dag at de ulike Sherlock-episodene kommer fordelt utover måneden, men jeg har fortsatt tenkt å se dem alle før januar er over, hoho. Herlig serie! Kos deg masse framover, og god tur til Hellas når den tid kommer!

   Liker

 2. ja , Januar er en måned for å ta (for mye arbeid å komme!), men også planer om å kjøpe billige billetter for å besøke en helg i en europeisk hovedstad som jeg ikke har sett (lisboa, hvorfor ikke) .
  Jeg tenk også skal male badetrom, eller begynne lit (kanskje jeg vil gjenopprette meg selv til min kone) …
  men ja dine «PodKast «er ofte en godbit, vet du!
  vel skype er en bra oppfinnelse .. bare bruke …
  Jeg har ofte gleden i klassiske forfattere kjøpt for (bøker i gamel bokserie :» la pléiade»), og jeg ma lese det igjen :- «Paul Valéry» jeg elsker.
  men alltid gå med stor glede til den norskelitteratur kvineforfattere som jeg lært verdien og stor stil og dykk i gameldaggen alltid gjør meg drømme om en av beste belønningen.
  ja «rode one» Jeg så det med familien, og jeg er veldig lett på denne typen film. Jeg fulgte som om det var det siste, god lykkelig.
  sikkert vil fortsette å drømme om flott antikken (men jeg forbyr meg klokt hvis jeg vil ha fred pa hjemme) …
  men heldig jeg er katten mine alltid maling deilig hjememykket i januar !

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..