Bespectacled

Noen har kanskje allerede sett dem på Instagram (eller på nesa mi i det virkelige liv), men jeg vil bare vise fram de nye brillene mine!

BespectacledDette er mitt første par med ordentlige briller, ettersom jeg endelig fikk surret meg til å oppsøke optiker og sjekke synet nå i høst. Det var faktisk ganske skummelt, synes jeg!

Jeg var redd for
1) at jeg ville måtte ut med minst 3500 kroner for et par, og
2) at det bare skulle finnes ekstravagante innfatninger med designer-logoer og farger og strass og sånt, og
3) at ingen briller skulle passe ansiktet mitt, at de ville havne for høyt eller for lavt eller ha puter som gravde seg ned i neseryggen, og
4) at jeg ikke skulle finne en fasong jeg likte, ettersom min retro-stil ikke alltid passer så godt inn i det rådende motebildet.

Jeg ville ha noe rimelig, noe enkelt og noe klassisk – og ikke minst noe jeg følte meg komfortabel med å ha midt i ansiktet.

Jeg valgte å oppsøke Specsavers, for det var flere som anbefalte meg å gå dit. Der kunne jeg kjøpe disse brillene med retro cat eye-fasong (akkurat det jeg ønsket meg!) og tilpassede, oppgraderte glass for snaut ni hundre kroner. Modellen heter Tsula, og de er helt svarte og stilrene. Jeg er kjempefornøyd!

BespectacledDet tok meg to hele uker å bli vant til å gå med briller. I begynnelsen ble jeg sliten i hodet og fikk skikkelig vondt i øynene, og i tillegg følte jeg meg konstant full, liksom? Ikke så gøy som man skulle tro, haha. Nå er det ikke lenger ubehagelig å ta dem på seg, tvert imot, så det føles kjempebra. (Så får vi se hvor irriterende det blir med dugg på brilleglassene i vinter…) Dessuten har jeg fått en ny superkraft: Jeg ser krystallklart på lang avstand. Herlig.

Jeg har alltid syntes at briller er stilig, så dette har jeg sett fram til. Jeg føler meg fin i dem, faktisk, om jeg skal være helt ærlig. Det må være lov, hihi.

Ville bare dele gleden!

– – – – –
In other words: You may have already seen them on my Instagram, but I just wanted to show you my new spectacles! This is my first pair of proper glasses, since I finally worked up the courage to go to the eye doctor this fall. I was afraid that 1) I’d have to pay at least 300 pounds for a pair, 2) all the frames would be extravagant with lots of colours and glitz and desisgner logos, 3) that no glasses would fit my face and that they’d sit too far up or down or have pads that burrowed into my nose, 4) that I wouldn’t find a model with a shape I liked, since my retro style doesn’t necessarily fit into today’s fashion. I wanted something simple and classic and reasonable, and the solution was this Tsula model from Specsavers, which set me back no more than 80 pounds. I am very happy with them (although it took me two weeks to get used to wearing them – feeling constantly drunk for a fortnight was not as fun as it sounds). I’ve always thought that glasses looked good, so I’ve been looking forward to this, and I feel good in them. I’m so glad, and I just wanted to share that with you!

Reklame

12 tanker på “Bespectacled

  1. De var kjempefine, kledde deg perfekt! Briller er fantastisk. Gjør meg ingenting at jeg har blitt mer avhengig av dem etter at jeg endelig oppdaterte både styrke og innfatning etter over ti år (…)!

    Liker

  2. Gratulerer med briller! Skikkelig kledelige og stilige! :D Anbefaler å alltid å ha med våtservietter til brillene for å hanskes med dugg – det har i hvert fall jeg etter å ha plagdes med skjoldete briller etter dugg/regn ei god stund.

    Liker

  3. Tilbaketråkk: The year 2016 – goodbye and good riddance, really | Et dryss kanel

  4. Tilbaketråkk: New glasses, who dis? | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..