My December

December
December
December
December

Kjære desember, endelig er du her! I skrivende stund er det 14 varmegrader utenfor vinduet mitt, så det er ikke akkurat vinterlige forhold i London, men det snør her inne på bloggen, hoho!

Denne førjulstida blir annerledes enn vanlig, noe som selvfølgelig er spennende, og jeg har mye å glede meg til.

Blant annet skal jeg…

– Være flink til å få mest mulig ut av lyset på dagtid, og så omfavne det koselige mørket på kveldstid.

– Glede meg over fine julegater i byen, juleutstillinger i butikkvinduene, julepyntede kaker på alle bakerier, julelys i trærne, julefrimerker på postkontoret, julemusikk i butikkene og alt annet som skaper stemning i det daglige. Nå som desember er i gang, er det greit!

– Synge åpningssangen fra Amalies jul for meg selv hver eneste morgen.

– Treffe herlige Ina! Hun kommer til London på snarvisitt, og jeg gleder meg til å gi henne en kjempeklem.

– Spise og drikke masse julegreier som mulled wine, (vegetariske) mince pies og Christmas pudding. Jeg husker flere av disse tingene veldig godt fra det året jeg bodde i Irland, og det å ta del i slike tradisjoner er jo litt av greia med å bo utenlands!

– Gi noen ekstra slanter til vanskeligstilte på gata – det må være ekstra vondt å være fattig, hjemløs eller rusavhengig på denne tida av året.

– Se Star Wars: The Force Awakens når den kommer på kino! Håhåhååå, det blir heftig.

– Få ei barndomsvenninne på besøk! Jeg gleder meg til lange dager i byen og sene kvelder med vin og fjas.

– Spille inn en podcast med juletema og prøve å snakke om fine juletradisjoner uten å begynne å gråte, høhø.

– Smile ekstra mye til fremmede, særlig de som ser stresset ut på undergrunnen.

– Se juleepisoder av gode serier! Blant annet har Gavin & Stacey en helt herlig Christmas Special som jeg pleier å se hvert år, og jeg er spent på juleepisoden av BoJack Horseman (herlig 90-tallsnettside, hahaha!), og det å se South Park-eposet Woodland Critter Christmas har også blitt en skrudd og morbid og veldig morsom tradisjon.

– Drikke kanelkaffe i mengder.

– Få moren min og søsteren min på besøk! Vi pleier å ta et avbrekk i en europeisk by før jul, og i år kommer de to hit! Vi har vært i London sammen mange ganger før, og jeg spår at vi kommer til å kose oss med god mat og godt drikke, oppdatere hverandre på alskens fronter, mimre og spise fudge fra Hamley’s.

– Høre masssse på julespillelista! Den er så lang og variert at jeg aldri går lei!

– Sende en stor bunke med julekort til fine folk rundt omkring i verden (og kanskje til og med få en liten bunke selv, om jeg er heldig).

– Stå på skøyter, bare sånn fordi. Det finnes skøyteis på flere steder i London sentrum nå!

– Se Tre nøtter til Askepott uansett hvor jeg ender opp med å feire jul, hoho. Jeg har den på DVD, så jeg er klar for alt.

– Spise en sjokoladebit fra kalenderen til frokostkaffen hver morgen, sammen med Jonasflotte. En kjempekoselig start på dagen!

Herlighet, nå er førjulstida i gang for alvor, og dette blir knallbra!

Hva gleder du deg til i desember?

– – – – –
In other words: Dear December, you’re finally here! It’s 14 degrees Celsius outside my window today, so London isn’t very wintery at the moment, but here on the blog it’s snowing! This countdown to Christmas is going to be very different for me, and I feel so ready. I have lots of things to look forward to this month! Among other things I’m going to…
– Make the most of the light in the day, and then embrace the cosy darkness in the evening. – Let all the lights and decorations in the streets and in shops fill me with the spirit of the season. – Enjoy lots of classic treats like mulled wine, (vegetarian) mince pies and Christmas pudding. I remember those tastes from my year in Ireland, and taking part in traditions like those are part of the fun when you live abroad! – See Star Wars: The Force Awakens when it hits cinemas. This is going to be great! – Give some extra smiles to those who look stressed on the tube, and give some extra pounds to those sitting on the street. It must be so difficult to be poor, homeless or an addict this time of year. – Get to see two friends who are coming to London! – Watch holiday episodes and Christmas specials of good TV shows. – Listen to my yuletide playlist all the time! It’s so long and varied I never tire of it! – Go ice skating, just because. There are several rinks in London this time of year! – Send a big bunch of cards to my loved ones (and maybe even get a little bunch in return, if I’m lucky) – Always have a cinnamon stick in my coffee. – Spend time with my mother and sister, who are also coming to visit me. We have been to London together many time before, and I’m sure we’ll have lots of lovely food and drink, update each other, reminisce and have fudge from Hamley’s. – Eat a piece of chocolate from my calendar with my breakfast coffee every morning, together with my boyfriend. Such a lovely way to start each day!

Reklame

5 tanker på “My December

  1. Så masse fint og spennende!! Jeg gleder meg til å flytte sammen med kjæresten min og få oppleve adventstiden sammen med han. Det blir rart og uvant, men jeg tror det kan bli veldig fint!

    Liker

    • Det høres jo kjempekoselig ut! Jeg syntes også at det var både rart og uvant den første desembermåneden jeg var samboer, men det er skikkelig fint å dele tradisjoner og skape førjulshygge sammen. Kos dere!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..