Oatmeal cookies

For en stund siden fikk jeg en kilo havregryn på vei fra jobb. (Dere vet hvordan noen standhaftige ungdommer går ute i all slags vær og deler ut vareprøver? Denne gangen fikk jeg noe jeg faktisk ble glad for!) Jeg hadde havregryn i skapet allerede, men man takker jo ikke nei til mer av det gode.

Jeg tok posen med hjem og bakte havrekjeks.

Oatmeal cookiesFørst iførte jeg meg forkleet med kattepuser på.

Oatmeal cookiesDisse kjeksene har vært blant favorittene mine helt siden jeg flyttet hjemmefra, og hver gang jeg lager og serverer dem, faller lovordene som hagl. De er rett og slett skikkelig gode! Oppskriften er hentet fra denne boka, som jeg snublet over i et studentkollektiv en gang. Jeg bestemte meg for å skrive av oppskriften og bearbeide den litt, og nå vil jeg gjerne dele den med dere!

Havrekjeks med rosiner og valnøtter

200 gram smør/margarin
3,5 dl sukker
1 egg, lett sammenvispet
2 ss vann
2 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
1/2 ts natron
7 dl havregryn
2 dl rosiner
2 dl hakkede valnøtter

Denne oppskriften gir rundt 40 kjeks, men den er ikke så lett å dele. Ikke fortvil – de forsvinner fort!

Vi begynner med å sette stekeovnen på 175 grader og med å røre smør og sukker hvitt. Jeg har ikke kjøkkenmaskin for øyeblikket, og i en slik situasjon kan man se på dette som dagens treningsøkt.

Oatmeal cookiesSå rører vi inn vannet og egget, og så tilsettes mesteparten av det tørre: mel, vaniljesukker (kan erstattes med vaniljeessens!), kanel, natron og salt. Deretter ankommer hedersgjesten, havregrynet.

Oatmeal cookiesTil slutt tilsettes valnøtter – åh, som jeg elsker valnøtter – og rosiner.

Oatmeal cookiesEn kan variere med andre typer hakkede nøtter, selvfølgelig, og flere ganger har jeg også med stort hell brukt tørkede tranebær i stedet for rosiner.

Uansett rører man det hele sammen, og så setter man blandingen på platen ved hjelp av to skjeer, og så passer man på å gi kjeksene litt plass å utvide seg på.

Oatmeal cookiesSå steker man dem i omtrent tolv minutter. De skal bli gyldne og fine!

Oatmeal cookiesDet er lurt å la dem hvile på platen i noen minutter, og det kan være kjekt å bruke en stekespade for å legge dem over på en rist. De liker å ligge og avkjøle seg og fylle leiligheten med en herlig lukt.

Så er det tid for å spise dem med stor iver! De blir virkelig veldig gode!

Oatmeal cookiesDisse kjeksene holder seg fint i en uke, og de passer perfekt å ta med på jobb eller skole eller fest.

Vel bekomme!

Nå er det helg igjen, og det gjør ikke så mye at det høljer ned her i hovedstaden. Om to uker reiser jeg til Malaysia, og jeg har mye fint på planen før den tid også. Håper alle får noen herlige helgedager!

– – – – –

In other words: Oats! Yum! I was given a kilo of oats on my way home from work (by one of those young people promoting some new brand, you know), so I put on my apron and made cookies. I followed one of my favourite recipes which I’ve used regularly for many years. I found it in this book, and I copied it and altered it slightly, and now I want to share it with ye. Please use some technical means of translation to read the English version. Thanks! Happy weekend!

14 tanker på “Oatmeal cookies

 1. Elsker havrekjeks, og denne oppskriften fristet veldig!
  Har noen havregryn med vaniljesmak i skapet…lurer på om de får æren av å ha hovedrollen i denne oppskriften til helgen:)
  Takk for en flott blogg forresten, er en av mine desiderte favoritter.
  Ha en finfin helg.

  Liker

 2. Jeg er ikke vant til (flake havre), og mitt verste minne er (grøt). men levde som en litt som orientalsk smak ; og jeg setter pris på dine gode sanse svar, og når de er godt gjort (bra, når du var på den siste «- hehe» … så du må ha enda vunnet noen oppskrifter . skjult nesten som kake, men veldig veldig gode og rike ingredienser for meg er det som å være litt mer (hesteveddeløp) i spillene så, for å gi deg bedre enn havre for Makt, det er det : (sorghum) .. og jeg sender deg en e-post med oppskriften til kaken sorghum, fordi det er en kulinarisk gave til deg bare. ha ! , ja ; er det at jeg også prøvd å lese rébus om katter kjøkken forkle ditt, som om det var en (hieroglyf og på alle måter), men mislyktes, noe som er sikkert på grunn av doping sorghum megselv på startstreken.

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Sunny weekend | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: Fint i det siste | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..