Sugar cube

Åh, det er så fint i Oslo nå! Denne helga har det ligget en lys og lun dis over byen, med mange solgløtt innimellom. Jeg har tilbragt mye tid utendørs for å puste frisk vårluft, for å treffe fine folk, for å gå i kvinnedagstog og for å kjenne varmen og solskinnet gjøre godt i hele kroppen. Deilig!

Man merker fort hvor mye man gleder seg til våren og sommeren, så jeg kom til å tenke på noen bilder fra i sommer som jeg har glemt å dele. Vi tar et tilbakeblikk!

Ettersom jeg nettopp hadde flyttet hjem fra Paris, ville jeg utforske deler av Oslo som jeg ikke hadde besøkt ennå. Etter fem år i denne byen er det fortsatt steder jeg ikke har vært, og det kommer til noen nye iblant, som Sukkerbiten. Denne hyggelige hipsterhalvøya i Bjørvika besøkte jeg for første gang i fjor, på en solvarm augustdag, sammen med Jonasflotte. Det var en så fin liten utflukt!

Vi begynte med å rusle ned til Operaen, som lå og lyste i vannkanten, slik den pleier.

SukkerbitenUte i vannet lå dessuten denne konstruksjonen og glitret. Jeg har alltid likt den!

SukkerbitenI enden av promenaden så vi det som lignet en brygge med brakker på. Det er Sukkerbiten!

SukkerbitenHer kan man sitte og nyte mat, drikke og godt selskap i solveggen…

Sukkerbiten…med en veldig flott utsikt mot Barcode-byggene, som utgjør Oslos nye fasade fra sjøsiden.

SukkerbitenSer dere at folka på bildet har rackets i hendene? Det er nemlig fritt utlån av uteleker her!

SukkerbitenDessuten er det lagt til rette for dem på fire bein i tillegg til oss på to.

SukkerbitenJonasflotte og jeg ville regulere væskebalansen før vi gikk løs på spillkassen, så vi stilte oss i kø.

SukkerbitenUtepils, takk!

SukkerbitenVi slo oss ned og nøt at vinden var varm og behagelig, selv om den kom inn over Oslofjorden. Vi beundret utsikten mot blått vann, stilige bygg og fine sykler, og sola lekte med skyene over oss.

SukkerbitenSukkerbitenVi tok noen slag ringspill og badminton (nostalgi!) før vi gikk tilbake til fastlandet.

SukkerbitenSukkerbitenOslosommer, altså. Savn.

Om man ankommer halvøya fra den andre siden, kan man forresten gå over en flytebru for å komme dit! Det er mitt mål for neste besøk. Slike lekne detaljer i bybildet er helt etter min smak.

Jeg satser på flere øl og aktiviteter i sola på Sukkerbiten når sommeren kommer tilbake!

– – – – –

In other words: These last few days have been so lovely, because the sun has returned after a long period of grey and rainy weather. I’ve spent lots of time outside, enjoying the feel of the fresh air and the warmth of the sun. It made me think of summer, and I remembered these photos from last year, when I visited a local hipster favourite for the first time. It is a bar called Sukkerbiten («The Sugar Cube»), situated on a little peninsula in a nook of the Oslo fjord, right outside the city centre. We walked past the shiny white Opera building down by the water, to what looks like a dock with some barracks on it. There we enjoyed the warm wind coming in from the sea, and the sun played with the clouds above us, and we had a beer while looking at fancy buildings and pretty bicycles. Then we had a few games of ring toss and badminton (oh, the nostalgia!) before walking back to the mainland. I hope to spend more sunny afternoons out here when summer returns!

Reklame

9 tanker på “Sugar cube

  1. bare å si at, ettersom dagene går, I plukket opp i flere avlesninger, noen fremstillinger av steder og atmosfæren, og at dette innlegg vakkert anriket, så vel som en roman eller en teaterstykke. det var veldig hyggelig, og med sin egen intelligens godt komme .

    Liker

  2. Jeg leste litt fort og fikk ikke med meg at dette var fra i sommer. Tenkte «jøss, er det så varmt i Noge i Mars?» da jeg så de t-skjortekledde mennene.

    (liker forresten veldig godt at du kaller det hipsterhalvøya, hoho)

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Spring deluxe, part 1: The opera and the park | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..