A leisurely weekend

Da denne helga begynte, var det en måned siden sist jeg ikke hadde noen store planer for lørdag og søndag. Det er fint å finne balansen – på den ene siden elsker jeg besøk, utflukter, avtaler og opplevelser, og på den andre liker jeg å være litt på egenhånd iblant, eller å møte venner uten nødvendigvis å gjøre noe spesielt. Å tilbringe tid sammen med andre på en sånn avslappet måte, eller ganske enkelt å tilbringe tid i sitt eget selskap, er for meg både riktig og viktig innimellom.

Jeg hadde derfor bestemt at helga skulle bli bedagelig, og det ble den.

Den begynte med at fredagens forelesning var den siste på lenge, for nå går semesteret og eksamenstida mot slutten, og vi feiret med snop som en klassekamerat hadde tatt med fra Tsjekkia.

CIMG6813

Etter skolen dro jeg nordover i byen, for jeg skulle møte Ida i et kryss med fine fasader.

CIMG6815

Vi tittet på festeffekter og second hand-klær, og så spiste vi kake på kafé. Perfekte fredagsaktiviteter!

CIMG6819

Kaféen het Cuissons og var veldig koselig, og jeg kan varmt anbefale å bestille pistasjkake der.

CIMG6820

CIMG6823

Lørdag morgen kunne jeg sove til jeg våknet av meg selv – det var lenge siden sist! Jeg hadde dessuten ingen store planer, så jeg startet dagen med å pusle med småting som jeg hadde måttet utsette en stund – det er så godt å kunne sette opp en liten liste og jobbe seg nedover den, og så belønne seg selv med sjokoladebiter og serieepisoder innimellom, og virkelig nyte helgefreden.

Så gikk jeg ut. Først tok jeg en tur på biblioteket, for å levere en studiebok jeg var ferdig med, og så hadde jeg annen lektyre liggende i veska. Sammen med en paraply, sånn i tilfelle. Skiftende vær gjør det ekstra fint at sola titter frem når man sitter i parken og leser.

CIMG5884

Kanskje leser man en tegneserieroman på fransk, og kanskje har man med seg babybell som snacks.

CIMG6889

Er man ekstra heldig, kommer parkpusen bort for å hilse på, og slår seg ned ved siden av en.

CIMG5894

På lørdag spiser jeg alltid grøt – det er og blir noe av det beste jeg vet!

CIMG6902

Dessuten fant jeg god rosévin på tilbud (uvant for oss nordmenn!), så jeg kjøpte en flaske og gledet meg over den fine lyden da jeg trakk den opp, og så sjenket jeg opp et glass og så en fransk film.

CIMG6904

På søndag var det også meldt omskiftelig vær, men dagen begynte med blå himmel og pianotriller i bakgården – det var tydeligvis noen som øvde med vinduet åpent!

CIMG6886

Jeg ville lage noe godt til frokost, så jeg prøvde meg på pannebrødet til Mariell (optimalt for meg som ikke har stekeovn!), og det fungerte riktig bra. Jeg brukte linfrø og god olivenolje i deigen, og fikk litt yoghurt til overs som jeg rørte sammen med hakket persille, og så spiste jeg cherrytomater til. Med juice og kaffe ble det en ganske super søndagsfrokost!

CIMG6894

Jeg tok en tur ut, og noen i nabolaget solgte lopper.

CIMG5804

Jeg oppdaget dessuten et stykke gatekunst som jeg ikke hadde lagt merke til før.

CIMG5774

Det blåste såpass kaldt at turen ble kort, men brevskriving er også en utmerket søndagsaktivitet.

CIMG6877

En middagsomelett med purre og vellagret ost, en liten Skype-samtale med Jonasflotte og noen tekopper senere, så var helga over. Uten de store eventyrene eller utfordringene, men med ro og pusling og avkobling og kos i lavt tempo – innimellom er det akkurat hva man føler for!

Hva gjorde du i helga?

– – – – –

In other words: When this weekend started, it had been a month since the last time I had no big plans for Saturday and Sunday. I like finding the balance between visits, activities and outings on the one hand, and spending time in my own company on the other. I was determined that this weekend was going to be a slow and relaxed one, and it was! On Friday one of my classmates handed out sweets in class, and it was our last lecture for a while. Afterwards I headed north to meet a friend, and we looked at second-hand clothes and had pistachio cake – perfect Friday activities! On Saturday I slept until I woke, without an alarm. That’s such a luxury! I spent the morning doing lots of little things that I’ve had to put off for a while, and it’s such a good feeling when you can cross stuff off your list. Then I went to the library, and I sat down in the park to read, and the sun and the neighbourhood cat kept me company. I had a babybell for a snack, and later I went home to have dinner (grøt is a Norwegian classic which is traditionally made on Saturdays). Since I had found some good rosé on sale, I opened a bottle and poured myself a glass, enjoying the lovely sound as I uncorked it, and watched a French film. On Sunday there was someone playing the piano in our building, and the pretty music filled our back yard. I had a hearty breakfast and went for a walk, past a yard sale and a new piece of street art. The cold wind told me to go back inside and write some letters, so I did – an excellent pastime on a peaceful Sunday. An omelette, a Skype conversation with my boyfriend and a few teacups later, the weekend was over. It didn’t bring any big surprises or great challenges, but it was so calm and cozy! What did you do?

Reklame

26 tanker på “A leisurely weekend

 1. Sundagen min var ein sånn roleg, fin dag! Byrja med at eg sov lenge, før eg laga meg ein god frukost med egg og bacon. Medan eg rydda litt på hybelen høyrde eg fin musikk og drakk kaffe. Utover dagen fekk eg gjort nokre skuleoppgåver samstundes som eg kosa meg med ulike små handarbeidsprosjekt, før eg sykla ein tur på butikken og handla nybaka brød til kveldsmat! :)

  Liker

 2. Så utrolig stilig bilde av vinglasset ditt! Wow!
  Denne helgen har jeg intervjuet en stipendiat som forsker på opera med utgangspunkt i et feministisk perspektiv. Et intervju jeg hadde gledet meg til kjempelenge, og som viste seg å bli like spennende som jeg hadde håpet på! :)

  Liker

 3. Hørtes ut som en finfin helg :) Jeg har vært sammen med kjæresten hele helgen. Vi har møtt venner på kafe, spist masse bringebær, sett engelsk krim og spilt scrabble. Har hatt det så fint :)

  Liker

 4. veldig spennende øyeblikkene som vi har for deg selv. du har en slik sjanse til å komme like lett som katter når du er på en offentlig benk,» Gud» vet jeg elsker dem, men jeg har ikke aldri hatt sjansen til å lese boken i en park med katten! Jeg var så lei av den bilen kjøring jeg gikk for å se filmen om» Hannah Arendt » , og jeg hadde en stor glede. for «Tsjekkisk» Sweets, ga min kone meg mat i kveld («papriishkaa» forsiktig, det ikke være gulasj!) drakk med litt rosa, selvfølgelig. det er en mulighet til å fortelle deg at jeg har oppdaget en stor Rosé» Grand Cru Bordeaux», som forsone meg med rose vin (det er en, for deg).

  Liker

 5. Åh, hørtes ut som en deilig helg! Mange koselige bilder også!
  Mannen min og jeg har stort sett tatt det med ro denne helgen, været har vært veldig opp og ned, så det har blitt mange tekopper og litt film på tv-skjermen, samt hørt masse på musikk :) Akkurat passe aktivitet etter en lang uke! hihi ♥

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..