A pastel promenade in Rennes-les-Bains

Nå tenkte jeg at vi kunne ta en svipptur tilbake til landsbygda i Sør-Frankrike!

Vi har allerede sett på turen nedover gjennom det fine landskapet, og da ettermiddagen ble til kveld, nådde Jonasflotte og jeg vår første destinasjon: Den lille landsbyen Rennes-les-Bains, hvor vi skulle bo de første nettene. Vi fant frem til det koselige hotellet, hvor en blid dame fulgte oss til et rom i annen etasje, og jeg smilte stort da jeg så balkongen.

CIMG6027

Utsikten fra balkongen så slik ut, med grønt og blått og gult, små steinhus og en elv rett nedenfor.

CIMG6029

CIMG6030

På baksiden av bygget så vi ned i en smal gate som snek seg oppover en skråning.

CIMG6202

Vårt første ordentlige møte med Sør-Frankrike var akkurat så sjarmerende som vi hadde håpet!

Vi feiret ankomsten ved å finne en liten resturant, hvor vi spiste pizza og delte en mugge med vin.

CIMG6025

CIMG6020

Vi var slitne etter turen, så vi la inn årene ganske tidlig den første kvelden.

Dagen etter var vi klare for å utforske den lille landsbyen ytterligere! Vi tok oss tid til å gå gjennom de små gatene for å trekke til oss den avslappede stemningen og legge merke til de fine detaljene. Været var grått, men det gjør jo ikke noe i godt selskap og fargerike omgivelser!

CIMG6171

CIMG6218

CIMG6193

CIMG6174

CIMG6176

CIMG6195

CIMG6194

CIMG6199

I tillegg til knøttsmå hus, knallfargede skodder, klatrende eføy, smug, sykler, pasteller og potteplanter, har Rennes-les-Bains altså en elv som deler landsbyen i to. Den er knyttet til noen kilder som etter sigende inneholder sjeldne mineraler med spesielle egenskaper (og i den forbindelse viste det seg at de fleste andre besøkende i landsbyen var hyggelige hippies og søte kulturtanter på søken etter seg selv). Slik fikk også stedet navnet sitt (bains betyr bad).

Over og langs elva går bruer og rekkverk som er malt knall blå – hvorfor ikke, liksom?

CIMG6177

Jeg er litt ekstra glad i sånne buede bruer, altså.

CIMG6180

Ved siden av elva, oppe i fjellveggen, ligger et lite parkanlegg med gjerder, belysning og tunge trær.

CIMG6178

Noen trær var dessuten ikke tunge av løv, men av knall lilla blomster.

CIMG6182

CIMG6188

Landsbyen er ikke større enn at man kunne gå fra den ene enden til den andre på ti minutter.

CIMG6191

Ved utkanten ligger en liten paviljong, perfekt for å trekke seg tilbake i alt det grønne.

CIMG6190

Et idyllisk og imøtekommende sted utenfor allfarvei! Ikke rart vi likte oss her, eller hva?

– – – –

In other words: Welcome to Rennes-le-Bains, the little village where we stayed for the first nights on out little excursion to the South of France. We’ve already had a look at the trip down through the countryside. When the afternoon became evening, my boyfriend and I reached our first destination. We checked into our hotel and fell in love with the view from the balcony, and then we had some pizza and shared a pitcher of wine to celebrate our arrival. The next day we went out to explore the village. The weather was grey, but that doesn’t matter when you’re in good company and get to explore charming and colourful surroundings like these! With the narrow streets, the pastel houses, the potted plants, the bikes, the blossoming trees, the ivy, the river, the bridges and the peaceful atmosphere, it’s no wonder we liked it here!

Reklame

20 tanker på “A pastel promenade in Rennes-les-Bains

 1. Sør-Frankrike FTW! Har selv vært i Perpignan, Carcassonne og nedover i Banyuls-området, og det er som å komme hjem <3

  For en nydelig blå bru, og utsikten fra værelset er ikke å klage over.

  Liker

  • Oi, så gøy – Carcassonne står høyt på lista over steder jeg vil utforske når jeg reiser tilbake en gang i fremtiden. Stemningen i denne delen av landet er ganske uslåelig!

   Liker

 2. for en slik fin tittel «pastell», hvis det er! blue gold «land of plenty» er så nær! mine inntrykk å se bildene dine, vet jeg var landsbyer med en slik sjarm. Herfra kan jeg føle lukten av en regnfull dag opp, avhengig av sesong, jorden eller steiner, vintreet, og åsene i eik. Jeg har relatert erfaring med gater, vi typiske steder over fjell og kyr som kommer ut av hjørnet på vei til å drikke fra fontenen. men sikkert det er hyggelig for meg at etter at du fikk, postkort «Collioure», kan du se disse fargerike gatene (under solen er enda bedre!). det holdt seg på tabellen maleri oppstår en bjørn og trubadurer som middelalderen! Jeg liker det, dere to, det har Koss mye der. så kanskje – jeg skal nynne i hodet mitt denne vakre sangen: luis llach «Siset» the estaca «(letra på katalansk) Jeg ser porten til en gård fra det 16. … og gleden av melodien, forstand. og mer! Synne du er stor, en gang til.

  Liker

 3. Tilbaketråkk: The Geek Peak, part one: The church, the Devil’s chair and the dark caves | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: Instagram: Spring in Paris | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..