A peculiar feeling and a wishing well

Jeg går rundt med en litt underlig følelse for tida. Jeg er i en rastløs og ubestemmelig sinnsstemning. I formiddag var jeg forvirret: Har jeg glemt noe? Har jeg sovet for lite? Nei, dette handler om noe annet, om noe større og mer diffust. Det handler høyst trolig om at mitt studieår i Paris snart er omme; at oppholdet går mot slutten.

Jeg har et så ambivalent forhold til å skulle forlate denne byen! Jeg er så inderlig glad for å være her, og det er fortsatt mye jeg vil gjøre før jeg drar – men på den annen side er det så mange mennesker jeg gleder meg til å se igjen i sommer, og så mange ting jeg ser frem til å gjøre i ferien, og en del sider ved det franske samfunnet som jeg ikke blir fortrolig med. Enhver sak har to sider, og i denne saken klarer jeg liksom ikke helt å velge! Jeg kan ikke bestemme meg for om jeg er mest trist eller mest glad for å skulle flytte hjem, så jeg ender opp med å føle meg litt utenfor.

Jeg har hatt det slik før. Denne underlige, uhåndgripelige følelsen kommer snikende hver gang jeg skal flytte fra et sted hvor jeg trives. Det er ikke som om jeg forventer å få både i pose og sekk – jeg vet jo at enkelte aktiviteter og fenomen er stedsbetinget. Mennesker er heldigvis mer flyttbare, så jeg gleder meg allerede til å få besøk herfra, og til selv å reise tilbake og gå «mine» gater på ny! Ja, for dette er jo blitt min by, og det er kanskje det som gjør det vanskelig. Om jeg ikke hadde følt meg hjemme i Paris, kunne jeg jo holdt meg til ren glede over å skulle dra herfra, hoho. Jeg kan heldigvis alltid glede meg over å være her, både frem til jeg reiser og på fremtidige besøk!

Nå er det en måned til jeg flytter hjem til Norge. Jeg har kjøpt flybilletten, og det føles helt uvirkelig. Mitt parisiske eventyr slutter 15. juni 2013, omtrent ti måneder etter at det begynte i september i fjor. Lurer på hvilke fremtidige eventyr som venter på meg?

Fem tilfeldige ting jeg gleder meg til i sommer: Å drikke masse norsk vann, Kaizers Orchestra-konsert, å være nærmere venner, familie og kjæreste, flere smilende mennesker i gatene, å gå på kino med plassreservasjon.

Fem tilfeldige ting jeg kommer til å savne: Å høre fransk rundt meg, vin, ost og grønnsaker som er bedre, billigere og lettere tilgjengelig enn hjemme, å kunne rusle rundt i de fine gatene så mye jeg vil, alle kulturtilbudene, vennene mine her.

Jeg skal gjøre det aller beste ut av tida som gjenstår. Ikke bare skal jeg feire 17. mai, fylle år og få to besøk, jeg skal også belønne meg selv, fordi jeg har gjennomført et krevende utenlandsstudium, ved å finne på en masse fint – kort sagt skal jeg gjøre alt jeg lyst til, hoho!

I den anledning vil jeg spørre dere om det er noe dere er nysgjerrige på eller vil tipse meg om? Noe dere håper at jeg kan skrive om eller vise frem i løpet av den neste måneden? Kast en kommentar i ønskebrønnen, så ser vi hva som skjer!

wishingwell

Photo source.

– – – – –

In other words: I have this strange feeling today. I’m in a restless mood which I can’t quite describe. I was confused at first: Did I forget something? Did I not get enough sleep? No, this is about something else, something bigger. This is about my stay in Paris coming to an end. I am moving home to Norway in one month. Hello, ambivalence! My French adventure ends the 15th of June, I’ve bought the plane ticket, and I’m not quite sure how I feel about that. On the one hand there are so many things I love about this place and my everyday life here, and on the other there are so many lovely things and people waiting for me at home. Paris feels like my city, and luckily I can always come back for visits – I’m looking forward to that already! Five randomly selected things I’ll miss: Hearing French spoken around me, good quality and reasonably priced wine, cheese and vegetables, walking around these pretty streets as much as I want, the cultural life, my friends here. Five randomly selected things I’m looking forward to this summer: Drinking lots of Norwegian water (it is outstanding!), seeing my favourite band on stage, being closer to my friends, family and boyfriend, seeing more smiling people in the streets, going to the cinema and not having to stand in line in order to get a good seat (in Norway you choose where you want to sit in advance, which I find very practical). Now, if there’s anything you’d like me to write about or show ye during the next month, throw a comment in the wishing well and we’ll see what happens!

30 tanker på “A peculiar feeling and a wishing well

 1. Jeg må innrømme at jeg har et svært lite ambivalent forhold til at du kommer tilbake, hihi! Men jeg skjønner veldig godt hva du mener. Hadde det på en måte sånn da vi flytta i vinter. Tenkte mye på alt jeg ville savne, samtidig som jeg gleda meg til å få et nytt hjem. Og nå savner jeg egentlig veldig lite annet enn å bo 500 meter unna Edvards kaffebar, så det ble jo skikkelig bra!

  Du blogger jo så fint fra Paris, så jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal ønske meg. Gleder meg bare til å følge med på den siste måneden din, jeg! Også gleder jeg meg enda mye mer til å gi deg en stor klem når du kommer hjem!

  Liker

 2. Det er litt vanskeleg det der, når kjenslene blir så blanda og ein ikkje veit heilt kva ein kjenner til slutt! Eg er litt oppi det same, sidan det er litt usikkerheiter rundt kvar eg fortsetter på skule til neste år og eg må ta eit val ein eller annan gong før august. Eg veit på ein måte at eg kjem til å trivast uansett, men det er ein haug med bakdeler og fordelar ved begge val, så kva søren skal ein velje då!
  Men du er jo superheldig som har fått vore Parisar i eitt år då, og det er jo heldigvis slik at det ikkje er for vanskeleg å ta ein tur over!
  Eg vil gjerne sjå ei toppliste over skjulte skattar, slike ting ein kanskje ikkje finner i turistguiden men som burde ha stått der! Om eg skulle ha reist til Paris igjen – kva ville du anbefalt å sjå/gjere? (sidan eg no har sett det mest kjende både ein og to gonger)

  Liker

  • Oooh, så spennende planer – lykke til med å velge, som du sier blir det sikkert bra uansett.
   Takk for innspill, jeg har jo fått noen favoritter med tiden, og deler gjerne flere!

   Liker

 3. Åh, tenk at tida har gått så fort! Og tenk at jeg snart kan gi deg en stor klem! Det gleder jeg meg veldig til. Håper du nyter den siste måneden i Paris for alt den er verdt. Tenk så fint det er å ha enda en by å kalle sin <3

  Liker

 4. Jeg forstår godt at du er ambivalent til å komme hjem fra Paris, men samtidig … borte bra, men hjemme best :)
  Samtidig, det har vært så hyggelig å lese bloggen din i vinter og se alle de fine og koselige bildene dine.
  Nyt din siste måned i Paris :)

  Oh la la :)

  Liker

 5. Angående day zero: gjør det, gjør det! :-)
  Jeg kunne aldri levd uten klokke i tre dager her hjemme, ettersom jeg ville forsovet meg på jobb og herregud – nei! Men på sydentur gjorde det turen enda bedre, levde i nuet (jeg er altfor dårlig på det) og gjorde det jeg følte for der og da. Paris hørtes fantastisk ut!

  Liker

 6. Tenk at du snart kommer hjem igjen, det føles nesten litt rart. Du har blogget så mye fint om livet i Paris at det på mange måter kjennes som at du har vært der kjempelenge, men også nesten ingen tid i det hele tatt. Håper du kan nyte de siste ukene i Frankrike!

  Liker

 7. Du reiser på bursdagen min, hoho! Hjemreise på godt og vondt ja! Det kan jeg godt forstå, du drar fra en flott by :) Men, det blir nok godt å komme «hjem.» Og som du sier kan du reise tilbake. Jeg gleder meg bare til å lese om din siste måned i Paris, og hvordan du bruker sommeren din når du kommer tilbake til Norge!

  Liker

 8. Disneyland! Det er dyrt, men helt fantastisk gøy, selvom man har vært der tidligere. Jeg dro til Disneyland en måned før jeg dro hjem med fire venninner, og det er noe av det jeg husker best og er mest glad for at jeg gjorde da jeg bodde i Paris. Det er en helt egen, magisk stemning der som man ikke finner noe annet sted. :)

  Liker

  • Ja, jeg vurderer å reise dit i forbindelse med bursdagen min, hoho! Jeg er litt redd for at det vil være litt skuffende for en som har tilbragt mye tid i Disney World i Florida, men med riktig innstilling tror jeg også at det ville være magisk!

   Liker

 9. når mangel og ambivalens drikker til de samme kildene, er det også en avkastning på forsikring (dette er vanlig i all nevrotiske som oss), som er en link med sannheten. dette er alltid avhørt igjen daglig av de som leser den og sette den inn i handlingen .. og det er også fordi det er «multippel» og «fremmed» at (sannhet) refererer til «subjekt» (human). i en mye enklere jeg ikke se «grav vann» for å bli glemt i bunnen. er det vanlig at du kommer tilbake til landet. og jeg er glad for de som venter på deg. er dine kvaliteter og din investering som du har gitt her unik. kan være koblingen av tid og ord i språket ditt … (Og lærte fransk) … det kan ikke være at andre turer og besøk. Vel, som i eventyrene til «Asterix the Gaul» – alt ender med en sang! Jeg siterer fra hukommelsen «Victor Hugo» – «Gud ikke skapte vannet, mannen selv, ga vinen» … jeg fortsatt skrive for lenge og for sent fredag ​​kveld selv! for meg. men det var verdt å si. » àquoivitz» må ha gjort meg pratsom, er det 17 mai, ikke sant? Hurra til deg.

  Liker

 10. beklager ,tok feil , jeg skrevt ;- multipler , og singulier : enkelt . beklager sa mye a lage rotete foran alle ser det . ( l’expression était elle bonne?)

  Liker

  • Tenker du på setningen «i en mye enklere jeg ikke se “grav vann” for å bli glemt i bunnen»? Den gir dessverre ikke mening på norsk, men «mye enklere» er riktig komparativ (=beaucoup plus facile). Håper du hadde en fin fredag og at du får en fin pinse!

   Liker

 11. Hei! Har du vore på Pierre Herme og kjøpt te? Dei har veldig gode macarons òg, men det er teen eg ville gått tilbake for. Bokhandelen Shakespeare & Company kjenner du vel allereie til, men det er ein så fin stad at det går ikkje an å tipsa ein gong for mykje.

  Eg har berre vore i Paris ein gong, tri dagar for tri år sidan, og vil veldig gjerne tilbake, kanskje reisa åleine. Bileta dine inspirerer til reiselyst! Har du tips til stader å overnatta, og ting ein kan gjera som soloturist (som ikkje kan meir fransk enn «merci»)?

  Liker

  • Shakespeare & Co. er allerede en favoritt, hoho… Har faktisk bare smakt makronene hos Pierre Hermé, så takk for te-tipset!
   Jeg har dessverre ikke så mange overnattingstips, ettersom jeg naturlig bok bor i en leilighet og ikke på hotell, men jeg kan gjerne vise frem noen flere solo-aktiviteter – jeg er jo veldig glad i å utforske byen solo selv!

   Liker

  • Oi, interessant og ambisiøst forslag!
   Det ville nok ta meg månedsvis å lage et slikt innlegg for hver av de tjue bydelene, så jeg kan si ganske sikkert at jeg ikke rekker det på de tre ukene jeg har igjen, men jeg skal prøve å bli flinkere til å peke ut forskjellene på de ulike arrondissementene. Takk for innspillet!
   Vil for øvrig anbefale bloggen Peters Paris, som går veldig grundig til verks, og han har Paris 1 – 20 som egne etiketter man kan velge blant og bla gjennom. Veldig kjekt for oss som er interessert i detaljer, hoho.
   Ha en fin uke!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..