HURRA! from Paris

Så var den store dagen her! Å feire 17. mai i utlandet er alltid en spesiell følelse. Jeg har spist frokost med importert brunost, og jeg har hørt på NRK sin «gratulerer med dagen»-sending, og jeg har mottatt koselige meldinger fra kjente og kjære. Nasjonaldag er nasjonaldag, samme hvor man er!

Man tar hva man har, som ballonger og servietter og papirbokstaver, for å skape riktig stemning.

CIMG7003

For noen dager siden fikk jeg sløyfe og sjokolade i posten fra verdens flotteste kjæreste.

CIMG6959

I går skaffet jeg noen knuslete bjørkekvister (bjørk vokser ikke vilt her, så jeg måtte finne en park, og det krevdes to metro-bytter for å komme seg dit, og det regnet, og det var en del folk, og de så rart på meg da jeg begynte å «låne» fra trærne, men hva gjør man vel ikke for fedrelandet?)…

CIMG6999

…og i dag er jeg rød, hvit og blå i vintagekjole og arveperler.

CIMG6995

I dag skal jeg spise is og svinse og skåle og synge og savne. Hele dagen er satt av til feiring, som seg hør og bør. Det er rart å være langt unna Norge på en dag som denne, men det gjør det enda hyggeligere å treffe andre nordmenn og å markere anledningen skikkelig, og jeg håper alle koser seg.

Gratulerer med dagen, alle sammen!

– – – – –

In other words: Today is Norway’s Constitutition Day! It’s a really big deal, quite possibly the very best day of the year, and I’ve made some preparations. Now I’m ready for a day-long, far-away, teary-eyed celebration. Hurra!

Reklame

21 tanker på “HURRA! from Paris

 1. veldig fint, faktisk! Ja, synes det for meg at utarbeidelsen ble alvorlig klart og entusiastisk! (Forutsatt at jeg vet ingenting.)., Men i kveld, jeg tar som «brunost» (jeg fortsatt) og «akevitt «små flaske prøvene 10. Jeg tok meg selv for sent å gjøre en «pavlova» og løfter for varmere dager. (Nesten min favoritt dessert!). musikk på NRK radio er veldig hyggelig dag … Jeg sendte deg min kjære: «Hurra» .. til en liten nasjon og et stort folk, hvis kultur har tatt mitt hjerte ..

  Liker

 2. Så koselig :) Jeg forsøkte meg på nrk sin nett-sending, men det var så skurrete at jeg burde kanskje valgt radio i stedet. Gratulerer med dagen :D

  Liker

 3. Hipp hurra for dagen som var.
  Det var en fin dag her, fordi været som var meldt (skikkelig regn) ikke slo til og sola kom i stedet for, da vet du hvordan vi blir her :) Helt overlykkelige!!!

  Liker

  • Thank you! In Norway there are all sorts of traditions associated with this day, so one’s got to make the most of it abroad as well. I love any occasion to wear a vintage dress and my great grandmother’s pearls :)

   Liker

 4. Hei Synne! så artig å lese dette innlegget her! Jeg synes det er så spennende med hvordan folk reiser til steder av ulike grunner. Det gir stedet de reiser til ulik verdi for ulike folk. Og bildene du viser er så fine og det var så artig å følge turen deres.
  Nyt! dagen videre!

  Liker

  • Hei, vet ikke helt hva som skjedde her, men av en eller annen mystisk grunn så kom den kommentaren jeg skrev med tanke på turen deres til Sør.- Frankrike her. Håper du koste deg på 17 mai i Paris!
   Klem

   Liker

 5. Tilbaketråkk: 17. mai x 12 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..