Pre-preparations

Tenk at desember bare er noen dager unna! Måneden november føles alltid både lang og kort på én gang, synes jeg. Nå går den i hvert fall mot slutten, og snart kan man slippe førjulsgleden løs!

Jeg venter med alt av sesongprodukter til selve julemåneden begynner. Det blir så mye mer spesielt på den måten. (Hvem er det egentlig som kjøper julebrus og julemarsipan i oktober? Jeg forstår det ikke.) Enkelte ting må man riktignok ha klart litt i forkant, før desember kommer og ventetida tar til på ordentlig!

Her kommer fire før-førjulsforberedelser som jeg har hygget meg med denne uka:

  • Jeg har kjøpt klementiner. Jeg tar meg fortsatt i å kalle dem «mandariner» iblant, for – hold dere fast, nå kommer jeg til å låte utgammel – det het det da jeg var barn, hoho!

Almost there / etdrysskanel.comHater å skrelle dem, riktignok, fordi jeg risikerer å få gule negler. Hardt liv, dere.

  • Jeg har lånt ei bok på biblioteket som skal være årets adventskalender. Det er skikkelig fint å lese litt høyt for hverandre hver dag!

Almost there / etdrysskanel.comEgentlig var planen å lese Oliver Twist, men den er litt i lengste laget, ettersom jeg skal tilbringe flere helger utenbys i desember. Derfor falt valget på en samling mindre kjente julehistorier av Dickens, og jeg er sikker på at vi har mye stemning i vente.

Om noen er ute etter andre idéer: Her har jeg samlet flere tips til alternative julekalendere! (Pleier å linke til dette innlegget hvert år – det er jo tida for tradisjoner, hoho!

  • Jeg har skaffet julekort, og så smått begynt å skrive på dem. Venter med å sende de første til desember er i gang, da!

Almost there / etdrysskanel.comI år blir det nok rundt 70 stykker. Lurer på hvor lenge jeg kan holde dette gående, når det blir flere for hvert år, ettersom jeg stadig blir kjent med nye mennesker? Så mange frimerker er faktisk en betydelig utgift, i hvert fall for meg, men jeg synes det er veldig verdt det. Nå virker det riktignok som at Posten planlegger å avskaffe a-post? Med b-post går det langsommere (bra jeg pleier å være tidlig ute!), men da blir det kanskje billigere – med mindre de har tenkt å sette opp prisen i tillegg, slik de etter sigende har gjort i Danmark. Noen vil visst brevposten til livs! Jeg kommer til å holde på julekortene så lenge jeg kan, for jeg synes det er så hyggelig å spre litt håndskrevet førjulsglede.

Sist, men ikke minst:

Almost there / etdrysskanel.comNå har vi rundet 250 spor og 13 timer, og her finnes alt man kan og ikke kan tenke seg av julemusikk og vintermelodier, med både tradisjonell og alternativ tematikk. Klassikere, nyinnspillinger, barnesanger, punk, guilty pleasures, filmmusikk, rockelåter… Noe for alle, med andre ord! Man får iblant følelsen av at det bare finnes 20 julesanger som spilles igjen og igjen på radioen og i butikker, men denne lista er så lang og variert at man ikke går lei. Jeg gleder meg til å sette den på den første desember.

Håper dere får en fin avslutning på november, folkens! Snart braker førjulstida løs for alvor!

– – – – –
In other words: December is only a few days away! I’m getting ready. I don’t want any specific Christmas stuff yet – who are the people who buy seasonal sweets in October and November, as soon as they pop up in the shops? Waiting makes it so much more special, I think. Then again, these are four things I’ve done lately, little things that need to be in place before the actual holiday preparations start. Pre-preparations, if you will!
– I’ve bought tangerines. I love eating them, although I hate peeling them, because they give you yellow nails. Tough life.
– I’ve been to the library and borrowed a book of lesser known Dickens stories that’s going to be this year’s calendar. I love reading aloud, and being read to! (Oh, have you seen this post with other alternative calendar ideas?)
– I’ve bought my cards and started writing on a few of them, although I’m not sending them until December starts.
– I’ve updated my enormous yuletide playlist! It’s super long and varied, so I never tire of it, and I’m really looking forward to listening to it in a couple of days’ time.
Enjoy the last days of November, friends! December is coming to town!

8 tanker på “Pre-preparations

  1. Åh, så fint med bok med julefortellinger. Jeg ble herved inspirert :) Her er også klementiner allerede kjøpt inn (de het mandariner da jeg var ung også..hihi). Nam nam :)
    Og det er veldig koselig at du skriver julekort. Jeg er sikker på at de som finner disse fine kortene i postkassa (postkassa) blir varme i julehjertet <3
    Jeg skal ta en kikk på julespillelista di, takk for at du legger den ut :)

    Liker

    • Ja, jeg synes det er veldig hyggelig lesning i førjulstida! Om du ikke har lest A Christmas Carol, kan jeg anbefale den! Pluss The Lion, the Witch and the Wardrobe, altså den best kjente Narnia-boka. Har brukt dem begge som kalendere tidligere!
      Så fint sagt, jeg håper også at kortene bringer litt juleglede til mottakerne – og så håper jeg at spillelista kan gi litt juleglede til DEG, hihi!

      Liker

  2. Siden snøen gir så fin stemning, og siden 4. søndag i advent er på julaften i år (= kortere adventstid), tjuvstarter jeg litt med lista di nå <3 Jeg har pepperkaker i skapet også, men jeg venter nok liiiitt til med dem.

    Liker

  3. låter som att du är superförberedd på december! tur är väl det, du verkar trivas sååå bra i julmys och snö :) det känns inte så vintrigt här borta direkt, men jag trivs bäst i sol och sommar ändå, så det är helt okej. saknar julmust dock! kram synne <3

    Liker

  4. Synne, please think about posting pics of Christmas decorations-both in public and in your home. I LOVE the simplicity of Scandinavian Christmas decorations! So much classier than what we have in the US.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..