December days in a delightful haze

I år nyter jeg førjulstida litt ekstra. I fjor var jeg i Thailand på dette tidspunktet, for der tilbragte jeg en stor del av desember sammen med venner og kjæreste, så vi gjorde ikke så mye ut av advent i det hele tatt. Dette veies det opp for i år! Jeg boltrer meg i førjulsglede og barnlig forventning! Dessuten er det liksom første gang at jeg deler hele advent med Jonasflotte, og det er veldig koselig. Når man bor på samme adresse, får man så mange muligheter til å hygge seg sammen i forbindelse med høytidene!

Jeg trekker pusten dypt og verdsetter de små øyeblikkene. Kosen ligger som en dis. Her er noe av det som gjør førjulstida ekstra fin!

Kanelstang i kaffen.

December

 Klare, kjølige dager med høy himmel og lav sol.

December

 Juleøl! Det er alltid spennende å smake seg gjennom årets utgaver. Forleden ble det rødt brygg hjemme og brunt brygg ute.

December
December

Risengrynsgrøt. (Det er en viss sjanse for at jeg lasset på mer kanel etter at bildet ble tatt, hoho.)

December

Julepyntede butikker.

December
December

Starbucks-kaffe. Jeg forbinder det med jul! Familien vår feiret nemlig jul og nyttår i Florida i 2008, og da bodde vi på et Marriott-hotell med en egen Starbucks i lobbyen. (På dette tidsunktet var det forstatt stas med Starbucks, for det hadde ikke kommet til Norden ennå!) Jeg smakte meg gjennom alle høytidsspesialitetene i løpet av oppholdet, og slike kaffedrikker forbinder jeg stadig med jul, så jeg har pleid å kjøpe en Starbucks-kaffe på førjulsturer i utlandet. Nå som kjeden er etablert i Oslo, sier jeg ikke nei til en dobbel gingerbread latte i desember! På Starbucks i Torggata viste det seg at den blide jenta bak disken kjente meg igjen fra bloggen, og hun tegnet hjerter på koppen min. Da ble hele førjulsritualet enda koseligere! Takk, snille!

December

Et lite juletre og en stor haug med presanger i stua. Moren min klarte ikke å dy seg, hihi, så Jonasflotte og jeg fikk pakkekalender!

December
December
December
December

Pepperkaker. Omnomnom!

December

Koselige kaffeavtaler med fine frøkner, som Maren og Ine, på julepyntede kaféer som Edvards.

December
December

Julesanger. I den store spillelista, i hodet mitt og forsiktig på piano.

December

Julebrus. Kun den brune varianten fra hjemtraktene mine, takk!

December

SNØ! Jeg var så lykkelig den dagen den la seg! Da var jeg tilfeldigvis i sentrum en tur, og julemarkedet fikk meg også til å smile.

December
December

Snøkrystaller i vinduet, som glitrer og gleder meg uansett værforhold.

December

Annen ganske beskjeden pynt i kriker og kroker.

December
December
December
December

Optimal desemberlektyre. Jonasflotte og jeg leser ett kapittel høyt for hverandre hver dag – det er vår julekalender i år!

December

(Jeg har lest hele Narnia-serien flere ganger, men det har ikke han, og ved juletider liker jeg nostalgisk lesning, hoho.)

Innpakking av julehemmeligheter. Kanskje det aller beste jeg vet. Årets gaver er i boks, og nå ligger de bare og gleder seg til å bli pakket opp om en stund!

December

Jeg koser meg sånn, og vi er ikke halvveis i advent ennå. Maken til luksus!

Hva med dere – klarer dere å senke skuldrene blant alle forberedelser og forventninger? Hva gjør førjulstida ekstra fin?

– – – – –
In other words: I spent a big part of last December in Thailand with my boyfriend, and so we decided not to make a big deal out of advent. This year I’m making up for it! I love all the little things that make December the best month of the year! Here’s a list of some of them: – A cinnamon stick in my coffee. – Clear, cool days with high skies and a low sun. – Christmas brew. Each brand has their own, and I like comparing them to find my favourite. The other day we had a red variety at home and then a dark brown one at a nearby micro brewery. – Rice pudding with sugar and cinnamon (I may or may not have piled on more of the latter after I took the photo, haha.) We Norwegians always eat lots of this in December! – Christmas lights in the shops. – Starbuck’s holiday specials. I associate Starbuck’s with Christmas! Ever since 2008, when my family celebrated Christmas in Florida and stayed at a Marriott hotel which had a Starbuck’s in the lobby. I tasted all the holiday variations during our stay, and this was long (four years) before Starbuck’s came to Scandinavia, so I remember that it was a real exotic treat! I still like to buy a double gingerbread latte in December when I come across a Starbuck’s. One recently opened here in Oslo, and when I went there for my fix, the girl behind the counter recognised me from reading my blog and drew hearts on my cup. A lovely bonus! Thank you, dear! – A little tree and a large pile of presents in the living room. My mother couldn’t help herself this year; she made an advent calendar for my boyfriend and me! – Gingerbread cookies. Omnomnom! – Meeting good friends for coffee at festively decorated cafés. – Christmas music. In my big playlist, in my head, and on the piano with great hesitation. – Christmas pop. Only the brown one from my part of the country will do, of course. – SNOW! I was euphoric the day it actually stayed on the ground. I was in the city centre that day, and the Christmas market was nice, too. – Snow crystals in the window, no matter the weather. – A few other decorations here and there in our apartment. – Perfect Christmas reading. My boyfriend and I take turns reading aloud, one chapter every day. It’s our advent calendar this year! (I have read the Narnia series several times, but he hasn’t, and I love nostalgia around Christmas!) – Wrapping presents for my loved ones, one of my favourite things to do. They are all ready now, just waiting to be unwrapped and make someone happy. I’m having such a lovely time these days, and we’re not even half way in advent! I’m going to continue enjoying all these little things over the next couple of weeks. What about you, what brightens up your December days?

Reklame

19 tanker på “December days in a delightful haze

 1. Dette var superstas å lese. Som utenlandsstudent, er appelsinsjokolade og nevnte gingerbread latte det nærmeste jeg kommer førjulsstemning. Etter å ha lest dette, er julebrus helt klart det jeg savner mest! :)

  Liker

  • Så fint å høre, takk for det! Jeg vet hvordan det er å feire jul i utlandet – håper du kan spise Christmas pudding og at du kan veie opp med desto større inntak av julebrus neste gang du feirer hjemme!

   Liker

 2. FOR et koselig juleinnlegg! Gah, vet liksom ikke hva jeg skal kommentere på av alt dette snækset. Ble i alle fall skikkelig glad av å lese og å titte på bilder. Takk! Førjulstid er så stas. På lørdag drar Åsmund og jeg til London på kjærestetur, for å oppleve den finfine byen i julestas. Det blir spennende! Ha en fin kveld fine!

  Liker

 3. Desember er verdens beste oppfinnelse! Hihi. Koselige kaféstunder, julefilmer, kongerøkelse, julete, alt med kanel på, forventninger, planlegge feriebøkene, lys og tjukke skjerf, jeg elsker alt ved denne tida!

  Liker

 4. For en fantastisk liste! Her i Bergen er det sørgelig lite snø, så jeg gleder meg til å komme østover og nyte det hvite landskapet :) Kanel i kaffen skal jeg definitivt prøve neste gang!

  Liker

 5. Åh, Synne. Jeg blir så glad av å lese bloggen din, her jeg sitter med eksamensangst oppover ørene og null julestemning.
  Har likevel spist en kilo klementiner hittil, og tent masse gode vaniljeduftlys hver dag.
  Han fortsatt fin ettermiddag!

  Liker

  • Mange takk for koselig kommentar, Madelen! Klementiner og juledufter hører med, hoho. Jeg håper eksamenen(e) går/gikk bra, og ønsker deg en fabelaktig juleferie!

   Liker

 6. For et utrolig fint innlegg! Jeg glemmer at det er advent nå av og til på grunn av eksamen, og dette innlegget fikk meg i julestemning igjen! Desember er jo den fineste måneden i året, spør du meg.

  Liker

 7. en vakker snøhvit friskt pust! en slags fortryllelse for meg også, for å følge deg på din så hyggelig hyggelig å være slik som forberedelsene til jule advent hjemme ditt. julebruss og Julesanger spillelista (som jeg allerede har hørt litt atmosfære ,gitt ) har lullet meg vennlig; til rundt her. det lille sløyfe som er den skotske rød grønne som minner meg om de gamle dekorasjoner, før mine Noels også var. en : (- «hohoho … nissen» fra her :)

  Liker

 8. Tilbaketråkk: Last year and this year | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..