This summer

Hei, dere! Jeg tekster skrekkfilm denne uka, og blir selvfølgelig kjemperedd, så nå er det fint å kunne ta ei pause. I kjelleren holder rørleggeren på, og jeg har åpnet døra ned dit, slik at jeg hører radioen og at han nynner med på låtene. Kjekt med en påminnelse om at ikke alle kjellere inneholder eldgammel ondskap som bare venter på å kaste seg over en, liksom. Jeg håper å bli ferdig med filmen i løpet av dagen, og det blir bra!

På tirsdag kjente jeg det første skarpe draget i lufta. Nå er det kjøligere om morgenen, og eføyen begynner så smått å skifte farge, og eplene i hagen er snart modne. Høsten er på vei. Jeg synes det er helt greit, og faktisk ganske fint, for den bringer med seg så mye hygge! Dessuten liker jeg at ting tar til igjen etter sommeren, at man liksom bretter opp ermene og er klar for å gripe de nye mulighetene som måtte by seg. Spennende!

Før vi omfavner høsten (det er jo fortsatt varmt i sola og lyst langt utover kvelden, hoho) tenkte jeg å oppsummere sommeren! Årets utgave ble ikke nødvendigvis noe høydepunkt for min del – været har ikke vært noe særlig, og Jonasflotte og jeg har vært for opptatt med oppussing og jobbing til å kunne ta noen skikkelige turer, og den ekstreme mengden mygg i Lillestrøm har gjort det plagsomt å være ute. (Det er faktisk helt sant, altså – her er det slik at butikkansatte tar på seg myggmiddel før de går på jobb for å stå innendørs hele dagen, og slik at fotballtreninger er blitt avlyst på grunn av store myggsvermer. Har aldri vært borti noe lignende! Jeg er tilfeldigvis en slik person som myggen liker, så på et par timer pådrar jeg meg lett seksti stikk, og de klør så mye at jeg ikke får sove om natta. Byen ble visstnok bygget oppå ei myr, så lillestrømlingene får skylde seg selv… Heldigvis er Oslo bare en kort togtur unna!) Uansett, på den positive siden: Jeg satte opp ei liste i starten av juni, over fine ting jeg gjerne ville gjøre i løpet av månedene som fulgte, og nå har jeg gjort nesten alt sammen! Dessuten har det dukket opp mye koselig underveis, slik det gjerne gjør. Alt i alt er jeg ganske fornøyd, og her kommer en kavalkade av små og store sommergleder!

Jeg har drukket rosévin fra pappkopper i parken – selv sommelierer gjør det iblant, haha!
Summer 2017Tigerstaden har vært så fin, så fin.
Summer 2017På fuktige dager har jeg gått ute i tungt, lunktent sommerregn med bestemor-paraplyen min.
Summer 2017Jeg har tilbragt noen dager hos foreldrene mine, i nærmest nasjonalromantiske omgivelser.
Summer 2017(De bor ikke her, men i nærheten, i Elverum. Der har jeg også drukket vin, vært på konsert og sett fyrverkeri – ikke verst!)

Jeg har spist norske jordbær med iskrem til. Smaken av sommer.
Summer 2017Vi har vært ute i båten til søsteren og svogeren min, på en av de fineste solskinnsdagene.

Summer 2017
Summer 2017
Summer 2017

Småis er blitt inntatt med jevne mellomrom og stor iver.
Summer 2017Jeg har besøkt Risør – det kan du lese mer om her!
Risør / etdrysskanel.comVi har ruslet i skogen og tatt pauser med hver vår bok.

Summer 2017
Summer 2017

Det å sitte sammen og lese, altså <3

Jeg har plukket rips i hagen (etter å ha påført store mengder myggmiddel fra apoteket, for sånne vanlige butikk-greier duger ikke her), og så rørt den og servert den med vaniljesaus. Så enkelt, så supergodt!
Summer 2017En tur til familiesetra ble det også. Vi har ikke brukt den aktivt på lenge, men nå skal det legges nytt tak, så det er i endring. Det er et nydelig sted, og denne lekestua har jeg mange gode minner fra.
Summer 2017Hovedstadens uteserveringer og bakgårder er blitt flittig brukt.
Summer 2017Den årlige skogsturen med slekta ble veldig fin, og det var hyggelig å se både tobeinte, firbeinte og firhjulte igjen.
Summer 2017På grå kvelder har vi for eksempel spilt dataspill, gått på kino eller vært på spillkveld hos venner.
Summer 2017Vi rakk også å ta en tur til hytta med Mjøsutsikten, om så bare for ei natt.
Summer 2017Vi spilte badminton i hagen, drakk øl og leste i gulnede tegneseriehefter fra åttitallet.

Jeg har gledet meg over syrintrær, skjærsmin og hortensiabusker i nabolaget. Dette overgrodde skiltet måtte foreviges!
Summer 2017Vi har tatt ferja ut til øyene i Oslofjorden. Bysommer på sitt beste!

Summer 2017
Summer 2017

(Spiste is der også. Den nye Royal-varianten med bringebær er sååå god! Pluss den med lakris!)

Jeg har sust rundt på Humla. Vi har tatt mange korte turer og noen lange.
Summer 2017På et tidspunkt syklet Jonasflotte og jeg fra Lillestrøm til Vestli for å spise middag hos et vennepar, og jeg hadde ei vinflaske i kurven, og følte meg dermed som en vandrende (rullende) klisjé – på den aller beste måten.

…bare for å nevne noe! Her er det mange gode minner å varme seg på utover høsten, hihi.

Nå skal jeg ta fatt på skrekkfilmen igjen. Ønsk meg lykke til, og fortell meg gjerne hva du har gjort i sommer!

– – – – –
In other words: I’m subtitling a horror film this week, and it’s bloody terrifying, so I thought it would be nice to take a break and look at some snaps from this summer! On Tuesday I felt a change in the air – it is cooler and crisper, and the ivy is starting to change colour, and autumn is on its way. Before it starts, let’s look back at some nice moments from the past three months. This summer wasn’t the best, to be honest – the weather has been unusually cold and wet, and my boyfriend and I have been busy with work and with renovations, and the place we live turned out to be mosquito hell, haha. Luckily Oslo is just ten minutes away, and I’ve enjoyed the pretty surroundings and the patios and the backyards and the parks and the sea and the islands. We’ve also been able to take a few little trips to our summer house and our little seter (an old shieling, originally used for summer pasture), and we’ve gone biking and hiking, and I’ve eated lots of ice cream and lots of fruit and berries. All in all, not too shabby! I have plenty of good memories to keep me warm on chilly autumn evenings. Let’s hope this nice feeling might help me get through the rest of the horror film, too! Wish me luck, and if you want, please tell me what you’ve done this summer!

Reklame

17 tanker på “This summer

  • Ja, jeg skal kommer aldri til å klage over mye mygg noe annet sted etter et år her, haha!
   Ja, jeg synes jeg har fått mye ut av dagene likevel, og jeg håper du også har hatt en fin sommer!

   Liker

 1. Blir så glad over at alle skrive så fint om høsten, jeg har blitt litt lei meg hver dag fordi det blir kaldere og mørkere. Sommeren har vært et eneste stort friskt pust i år og jeg er livredd for hva som skjer når den er over. Men alle gleder seg til stearinlys og strikking og gryter også tenker jeg «Ja! Det gjør jo jeg og!» Det er fint :) Man blir litt ferdig med sommeren også, etter noen mnder, selvom man skulle ønske den varte for alltid.

  Synes synd på deg og den skrekkfilmen altså! Jeg blir livredd av sånne. God helg!

  Liker

  • Så godt at du har hatt en fin sommer, det er jo et flott grunnlag å bygge høstglede på!
   Jeg kan også synes det er litt trist at det blir kaldere og mørkere på denne tida av året, men det finnes alltid fine ting som veier opp – man kan finne fram igjen varme, mye klær man ikke har kunnet bruke på lenge, og man kan beundre fine solnedganger og stjerneklare kveldshimler, for eksempel. Dessuten er det alltid så forfriskende å ta fatt på høsten, synes jeg, for det er som om skolestart-mentaliteten ikke helt slipper taket, hihi. Jeg får lyst på ny kalender som jeg kan fylle med spennende planer og skrive i med forskjellige farger, liksom!
   Jeg krysser fingrene for at gledene overvinner sorgene, og ønsker deg en kjempefin høst!

   Liker

 2. Veldig higgelig å vite at høstforskriften er nesten fra din side. Fordi her er det fortsatt 30 grader, og det er også varmt om natten. next 3 fremtidige uker vil det kanskje være like og starte mer pa syd landet. Sommerferie var spesiell og litt bra (jeg tok min gamle pappa med meg). og så ikke mye erfaring ro og frihet for meg .Noen gangen til finne bio egg og mange local oster «pyrénéen» fra bonden gården, ( en morgen med nysnø og vakre overraskelser på toppene fjelle i midt august , ja !) to eller tre flotte klatre fjellturer ; lese bøker i hagen (3 paa norsk språket og en belgisk universitet essay thesis om » Munch » og» Ibsen») , mer 2 klassiske franske forfattere. Noen turer til å ta en øl i Spania, bare 6 km grense. ta nesten et bade i en gammel vask klær med varm vann kilde til «svovelholdig» en kveld med tung mountain regnstorm; Oi, meg ! Gi inn i fristelsen og finn en antikk «lampe bouillote» ( fra Auvergne); Å passere på et sted i » fontromeu «av mine ski loype i barndommen (med tåke, samme følelse og lukt som var til 40 år før). Kryss frankrike landskapene tilbake og vakre farger av steder og himmel. Men dinne historien om mygg er forferdelig ! ( vet litt , var ogsa dette gangen spist fra mygg paa sosterenhjemme i mediteranéen kyst ) . men best er : soo good du hadde dette sommerferie fin kjempebra tid den siste .

  Liker

  • Så mye hyggelig, Bruno! Det høres ut som fine turer og opplevelser. Så gøy med snø midt på sommeren! Mat, drikke og litteratur er også kjekt å fylle sommeren med. Jeg ønsker deg og familien en god høst etterhvert!

   Liker

 3. Skal flytte til Lillestrøm for en periode i januar, så lurer på om du vil skrive litt om plassen, no som du flytter? :) Bra og mindre bra ting (mygg og store edderkopper er min frykt og skal bo i et lite hus….), er det enkelt å ta seg heim fra byturer eller må man gå først fra festen inne i Oslo? ;)

  Liker

  • Hei! Jeg bør vel begynne med å si at vi flyttet til Lillestrøm for å hjelpe til i forbindelse med oppussing og salg av et hus, så jeg kan ikke si at noen av oss hadde drømt om å flytte hit, eller at vi har gjort vårt aller beste for å bo oss til og få mest mulig ut av omgivelsene. Sånn sett er jeg kanskje ikke rett person å spørre, men det har gått helt greit for et år, altså. Jeg vet jo ikke hvor lenge du skal bo her, men myggen blir ikke et problem før i juni (med mindre været neste år er helt annerledes, da). Edderkopper er det dessverre mange av året rundt, og de er store. Slik er det i hvert fall i huset vi bor i, og nå velger jeg å være ærlig med deg – om du ikke liker dem, er det nok like greit å være forberedt på det, og så eventuelt bli positivt overrasket om det ikke er så ille der du skal bo!
   Sentrum av Lillestrøm er ganske hyggelig, men vi har ikke egentlig brukt tilbudet her så veldig mye, for det tar jo bare ti minutter å komme seg inn til Oslo. Av steder her i byen kan jeg anbefale nyåpnede Fuser, for der har de shuffle board, gode burgere og en diger, skjermet bakgård, og Kulturpuben, som har en del godt øl og veldig trivelig uteservering (om man ikke føler seg for kul for sånne plasser, hoho). Garçon har gode bakervarer og er praktisk å stikke innom når man kommer med toget!
   Toget, ja. Man blir ganske lei av strekningen mellom Lillestrøm og Oslo S, og ganske lei av forsinkelser og kanselleringer og sånt, men stort sett fungerer systemet heldigvis veldig bra. Det er riktignok slik at de siste togene går rundt halv ett, så man ender dessverre opp med å være Askepott og forlate festen ved midnatt. Man kan eventuelt ta nattbussen, men den bruker en time (!), og taxituren koster en tusenlapp, så det er lurt å komme seg hjem med det siste toget. Langt fra optimalt, men helt greit for et år, det også. (Åh, gleder meg til å kunne rusle hjem fra byen i høst, hihi!)
   Forresten så kan jeg anbefale å skaffe en sykkel – det er godt tilrettelagt for sykling her, for området er helt flatt, og da kommer man seg raskere til og fra togstasjonen.
   Oi, dette ble langt! Si ifra om det er noe mer du lurer på!

   Liker

   • Ja eg flytter for å bo litt billig med søster og typen (dei har kjøpt et lite hus), så eg kan seinere flytte inn igjen til byen. Har berre vore i Lillestrøm en gang før, hehe.. ;) Ja det blir nok mest å henge i Oslo fortsatt. Bra at toget går så ofte! Og sykkel har eg :) Neei eg føler meg sjelden for kul for et sted, men går like ofte brune puber er like hyggelige som et hypa øl-sted, haha.
    Takk for langt svar, det var nok alt eg lurte på :)

    Liker

   • Hei! Har lest bloggen din i noen år nå og aldri kommentert, men som Lillestrømling føler jeg meg nå kallet hehe. Du har helt rett i at man ofte må gå litt for tidlig fra festligheter i byen når siste tog som tar 10 min går 00.44 fra Oslo s og det aller siste toget som bruler 30 min går 01.10. Nattbussen har jeg prøvd å unngå nettopp fordi den tar så lang tid. Nå har det seg slik at jeg ved en tilfeldighet oppdaget at det finnes to nattbusser. Jeg var forberedt på å humpe på bussen i en time og stoppe både her og der, men den andre bussen tar bare 32 min. Joda, skulle fortsatt gjerne ha kunnet gå hjem, men mye bedre enn en time!
    Ellers er jeg helt enig at myggen er helt forferdelig. Hvert år tenker jeg at det kan da umulig være så ille og at fjorårets minner må da være overdrevne. Så feil kan man altså ta! Garcon brukes flittig. Kanskje litt for flittig da det er lett å bli fristet på vei til eller jobb :)

    Liker

 4. norgesommaren ser såå fin ut genom din lins!! <3 jag har mest jobbat, och så småturer här och där. och ännu en is coming up i helgen – new orleans! pepp. kram fining!!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..