Good Book: Ready Player One

Good book: Ready Player One / etdrysskanel.com

Her kommer et lite forslag til sommerlektyre!

Ready Player One er ei bok for glade geeks. Alle som liker popkultur fra åttitallet, og alle som noen gang har spilt et dataspill i første person, kommer til å få mye ut av denne. Jeg syntes den var spennende og morsom, og den er breddfull av gode idéer – den føles som et overskuddsprosjekt, og førte til flere øyeblikk av typen: «Å, så lurt! Hvorfor har ingen tenkt på dette før?»

Boka utspiller seg i framtida; planeten vår er i en sørgelig tilstand, og folk søker tilflukt i teknologiens drømmeverden. En unggutt snubler ut på skattejakt. Dette er et godt, gammeldags eventyr, ispedd litt science fiction, med mye humor. En klassisk kamp mellom gode og onde krefter. Historien er marinert i nostalgi og populærkulturelle referanser, og dessuten krydret med god moral, og det hele er en særdeles gledelig affære.

Ernest Clive skriver med et enkelt og engasjerende språk. Historien er lett å følge med på og i enkelte tilfeller relativt forutsigbar. Dette er ikke nødvendigvis stor litteratur, men det er veldig god underholdning!

Filmrettighetene er for øvrig blitt snappet opp av selveste Spielberg, så jeg tipper vi har en storfilm i vente.

Anbefales til late sommerdager!

– – – – –
In other words: Ready Player One is a great read for geeks! If you like eighties pop culture, or if you’ve ever played a first person computer game, you’re going to like this book. It is full of good ideas, humour and excitement. The story is set in the future, when our planet is in a miserable state, and people take refuge in a virtual reality. There is a treasure hunt, a battle between good and evil, a classic adventure with some science fiction thrown in. The whole thing is marinated in nostalgia and cultural references, and seasoned with good morals, and it’s good fun. Ernest Clive writes in a simple, engaging way, and the story is easy to follow and some times a little predictable. This might not be great literature, but it is great entertainment! Recommended for lazy summer reading!

Reklame

11 tanker på “Good Book: Ready Player One

 1. Hola! I’ve been following your site for a long time now and finally got
  the courage to go ahead and give you a shout
  out from Humble Texas! Just wanted to mention keep up
  the fantastic work!

  Liker

 2. Tilbaketråkk: Patchwork: September | Et dryss kanel

 3. Tilbaketråkk: My April | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: My June | Et dryss kanel

Det er stengt for kommentarer.