La lumière

I forrige uke var det lysfestival i London! Hele byen var full av dekorasjoner og kunstinstallasjoner som lyste opp i vintermørket. Festivalen Lumiere virker å være et ganske nytt tiltak, men mange kunstnere og kulturinstitusjoner deltok i ulike bydeler, og store mengder tilskuere tok turen ut i den friske kveldslufta.

Jonasflotte og jeg fikk med oss mye fint i området rundt King’s Cross, litt nord i sentrum.

Dette svære fugleburet kunne man gå inn i, og det skiftet farge med jevne mellomrom.

Lumière London
Lumière London

Her var det dansende lys på en vegg.

Lumière LondonVi hadde et kart som ledet oss fram til de skinnende severdighetene.

Lumière LondonPå et stort torg var det filmvisning, og ei hel boligblokk ble brukt som lerret!

Lumière London
Lumière London

Langs elva sto denne installasjonen og speilet seg i vannet.

Lumière LondonPå dette tidspunktet var det faktisk noe som minnet om vinter her, for temperaturen var rundt frysepunktet, så jeg fikk en anledning til å kle på meg ordentlig. Lue og stort smil – og blitz, hoho! Ubarmhjertig og retro!

Lumière LondonNoen steder var det live musikk, som i denne igloen, og boder solgte snacks og varme drikker.

Lumière London
Lumière London

Nakne trær var også opplyst, og det er jo stilig i seg selv.

Lumière LondonEnkelte installasjoner var innendørs, som denne, hvor tusenvis av flasker var fylt med vann og deretter lyssatt. Morsomt!

Lumière London
Lumière London

En mørk park var prydet av en figur i luftig svev fra stupebrett.

Lumière LondonDenne kjolen sto bak glass, så det var vanskelig å få sett nøye på den, men den var selvfølgelig en av favorittene mine!

Lumière LondonEtter noen timer med titting og trengsel, gikk vi tilbake mot utgangpunktet…

Lumière London…og tok en velfortjent pint på en pub. Det eneste riktige.

CheersEn lystig (øhø) og vellykket torsdagskveld!

– – – – –
In other words: Last week saw the Lumiere Festival here in London! There were lots of lovely decorations and artful installations which brightened up the winter nights. Also, there were soooo many people out to see them! My boyfriend and I enjoyed walking around, guided by a map, and taking in the atmosphere. At this point it was fairly cold here – around freezing temperature – so we bundled up. As you can see from the photo of me (with flash, haha! so merciless, so retro!) I wore a hat and a big smile. After a few hours of strolling around, seeing the sights and battling the crowds, we had a well-deserved pint. It was a brilliant (obviously) evening!

Reklame

12 tanker på “La lumière

 1. Nydelig! Dette var jo bare utrolig stilig og et flott tiltak. Skulle ønske det var litt mer sånn her hjemme også. Her i Sandefjord diskuterer de vilt om store bokstaver : Tenk stort ! og en eller annen plastgaffel som skal plasseres i en park. Jeg har meldt meg ut for lenge siden. Jeg liker slike ting som du presenterer i innlegget her mye bedre. Det hadde vært mye mer samlende og gøyalt hvis kommunen og kunstneriske krefter hadde funnet på noe sånt her i stedet for! :)
  Takk for et fint innlegg og fine bilder :)

  Liker

  • Ja, jeg savner også lignende ting på mindre steder i Norge… I Oslo har man jo blant annet Elvelangs og Kulturnatt, som begge er i slekt med dette arrangementet, men i andre og mindre byer er det ofte langt mellom tiltakene. Krysser fingrene for at det blir mer kulturell desentralisering med årene, hoho. Sandefjord er for øvrig et veldig hyggelig sted, synes jeg! Selv takk, ha ei fortsatt fin uke!

   Liker

 2. Så stilig! Lysfestivaler er så fantastisk, det er utrolig for no’ rare greier de finner på! Her i Nederland, nærmere bestemt Eindhoven, er det en lysfestival hvert år kalt Glow. Ser ut som om det er litt samme konsept, de finner på mye rart og spennende :)

  Liker

  • Ja, det er så mye man kan gjøre med lys! Så kult, det høres bra ut. Husker et lignende arrangement fra Paris, også – kanskje dette er en litt sånn kontinental greie!

   Liker

 3. Jeg vet ikke helt hvordan, men det synes jeg er ganske fornøyd meg med disse lys og bilder du gir fra din dra på London. ja jeg selv funnet ganske mye estetisk til bygninger, (begynner med St Pancras) og de andre … faktisk, en liten vitende SMIL, MED paris («solvinden» av Laurent Grasso «Flott effekt solar utbrudd, på å bygge rundt, sett fra «ring»)., og også is oslo siste januar lysspilet … grønt lys kjole og glass øl, er av det gode også …

  Liker

  • Ja, det er mange flotte bygninger i London – og i Paris! Dette arrangementet minnet meg litt om Nuit Blanche, bare at denne festivalen pågikk i fire dager.

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..