Gothenburg, day three

Vår tredje dag på Sverige-ferie begynte med fisk inne og sjøhester ute!
Gothenburg, Et dryss kanelFiskene holdt til i frokostsalen på hotellet, og sjøhestene (som faktisk ser ut som sjøenhjørninger?) prydet en lyktestolpe.

Gothenburg, Et dryss kanelVæret var grått, men det hadde ingenting å si.

Noe av det første vi gjorde var å legge fra oss denne boka, slik at den kunne fortsette på eventyret sitt! Hurra!

Gothenburg, Et dryss kanelDeretter gikk vi ut i byen! Målet vårt var å gå en hel masse, og det gjode vi.

Først gikk ferden til en bydel vi ikke hadde utforsket før, nemlig området rundt Järntorget.

Gothenburg, Et dryss kanelHer var det mange barer og restauranter og fine bygg med spir. Vi tok også en liten titt i noen bruktbutikker, men fant ikke noe.

Dermed gikk vi videre til Haga! Der er det en fin blanding av trehus og mursteinsbygg med masse sjarm.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Det blåste kaldt, så jeg var rufsete, men blid.

Gothenburg, Et dryss kanelDessuten gikk vi inn her og der for å varme oss og titte, for eksempel i en hattebutikk.

Gothenburg, Et dryss kanelMan kunne la seg friste av mye spiselig også, både inne og ute.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Legg merke til de enorme kanelsnurrene! Dette området er kjent for slike «hagabullar»!

Vi hadde dessverre ikke plass til en slik, for vi hadde lunsjplaner, men vi kjøpte en kaffe på Husaren før vi gikk videre.
(Det var flere som tipset meg om denne kaféen på forhånd, og det var veldig fint der inne! Takk!)
Gothenburg, Et dryss kanelKaffen var god å ha da det plutselig kom stiv kuling inn fra havet – ingen hadde forberedt meg på hvor forblåst byen er. Brrr!

Byggene vi gikk forbi brød seg ikke om vinden, de bare sto der og tok seg ut.

Gothenburg, Et dryss kanelVi skulle spise thaimat på Moon, som vi snublet over første dagen, men som ikke hadde bord til oss da. Nå var vi bedre forberedt!

Gothenburg, Et dryss kanelDe som har spist på Yaya’s i Oslo, vil kjenne seg igjen i bildeserien som følger. De som har vært i Thailand, vil også kjenne seg igjen. De som ikke har besøkt hverken eller, kan se for seg at de er på en kritthvit strand under en knallblå himmel i tredve varmegrader, og at de rusler inn på en strandrestaurant i en bambus-bungalow.
Gothenburg, Et dryss kanelHer er det ikke spart på noe – plastblomster, lysslynger, piperensere, palmeblader, skjell, flagg og lanterner i mer eller mindre skjønn forening – med tuktuk’er og Buddha’er her og der, og med bambusbåser man lirker seg inn i, og med en gammel folkevognbuss som bar!

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Et fyrverkeri av et sted!

Vi spiste utroooolig god mat om mimret om Thailand-turen vår for to år siden.
Gothenburg, Et dryss kanelJonas tok seg en Singha til maten, som seg hør og bør. Jeg ventet med ølen, for jeg hadde en intervjuavtale!

Etter lunsj skilte vi lag – Jonas gjorde jegvetikkehelthva, og jeg krysset elva for å møte noen spennende mennesker.

Gothenburg, Et dryss kanelIntervjuet fant sted på Basque, en spansk bar i lokaler som pleide å huse et offentlig bad. Det synes tydelig på innredningen!

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Jeg fikk en veldig pen kaffekopp og hadde en veldig hyggelig samtale.

Gothenburg, Et dryss kanelEtterpå gikk jeg ut igjen! Himmelen var fortsatt grå, men det var lyst ute, og jeg var omgitt av fine bygninger.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Jeg stakk innom Beyond Retro med håp om å finne en souvenir-kjole.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Hadde ikke hellet med meg, men det var verdt forsøket!

Da butikken stengte hadde jeg fortsatt litt tid før jeg skulle møtes Jonasflotte tilbake på hotellet, så jeg vandret gatelangs litt til.

Blomster i bybildet er fint å se!

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Så spiste jeg kake, for det er tross alt noe av det beste man kan bruke ekstra tid på.

Gothenburg, Et dryss kanelDeretter gikk jeg tilbake mot Jernbanestasjonen, hvor hotellet vårt lå, og passerte tre lysende menn på veien.

Gothenburg, Et dryss kanelJonasflotte og jeg tok en kaffekopp og oppdaterte hverandre på hotellrommet, og så kledde vi oss om og var klare for middag!

Vi gikk ut igjen for å spise på et skikkelig stemningsfullt sted (som jeg håper å kunne vise dere mer av etterhvert).
Gothenburg, Et dryss kanelVi spiste meksikansk mat, drakk drinker og hadde en helt fortreffelig lørdagskveld.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Etter et riktig herremåltid gikk vi tilbake til hotellet og stupte rett i seng, svært fornøyde med den tredje dagen i Gøteborg!

– – – – –
In other words: Our third day in Gothenburg began with fish and seahorses. The fish were in the hotel lobby and the seahorses (which appear to be sea-unicorns?) adorned a lamppost we saw when we went out. My boyfriend and I left the travelling book for the next person to find, and then we went for a long, lovely walk! We explored some areas we hadn’t been to before, like Haga, where there is a charming mix of wooden houses and brick buildings. It was a grey and windy day, but I didn’t mind! We popped in at little shops and ogled very large cinnamon buns – a local specialty. Unfortnately we had no room for one of those – we had lunch plans! We grabbed a coffee to keep warm on the way, and walked back to a place we had found the first day, but which had no table for us then. This time we came prepared! As you can see from the photos, it was no ordinary restaurant! If you have been to Thailand, you will probably nod with recognition. (If you haven’t, imagine you are on a white beach under a blue sky on a balmy hot day, and you enter a bamboo bungalow to find this colourful display.) It was a world of its own, a little oasis, very humourous and busy, and they served amazing Thai food. My boyfriend and I talked about our trip to Thailand two years ago, and he even had a Singha to complete the picture. I couldn’t have a beer yet, and I had an interview planned. I crossed the river and met some lovely people at a cool place which used to be a public bath – as you can tell from the things they’ve saved and used in the interior design! I was given a very pretty cup of coffee, and the interview went very well. Afterwards I spent some more time walking in the streets, enjoying my surroundings, and then I had cake to pass the time before I was to meet my boyfriend back at the hotel. (Cake is definitely the way to go!) We met and updated each other. We had a cup of coffee and spruced up, and then we went out to dinner. We ate at a great restaurant which I hope I’ll get to show you more of soon! The drinks, the food and the look of the place were great. We thoroughly enjoyed our Saturday night, and then we walked home and were so tired and so content after a lovely third day in Gothenburg.

Reklame

17 tanker på “Gothenburg, day three

  • Å, så gøy at dere skal til Kroatia! Jeg har bare vært der én gang, og da leide vi et trivelig steinhus i en liten landsby som het Novi Vinodolski. Masse god mat og masse sjarm! Kos dere!

   Liker

 1. Reply: Ja, det er skønt at komme ud i verdenen. Planlægningsdelen, dagene op til og selve rejsen – alting er så himmelsk!! Nu lever vi bare med post-travel syndrom og drømmer os tilbage gennem billederne, når vi lige har tid til at kigge dem igennem. Kom endelig igen, Synne :)

  Det ser ud til at du har haft nogle skønne dage i Sverige; vældig hyggeligt. Og så bemærkede jeg din post om hjemmetræning. SÅDAN – godt gået! I løbet af vinteren plejer jeg at træne i fitnesscenteret, men om sommeren bliver det til lidt flere løbeture kombineret med hjemmetræning. Og så er youtube virkelig en ven! Jillian Michaels og Poppilates er nok dem, jeg drager mest inspiration og vejledning fra.

  Liker

  • Takk for svar og hyggelig kommentar, Sheena!
   Ja, Youtube er veldig god å ha når man vil trene hjemme! Jeg er også glad i å ta løpeturer om sommeren, men om vinteren blir det hjemmetrening. Poppilates kjenner jeg ikke til – takk for tipset!

   Liker

 2. Fint innlegg som virkelig viser meg hvor lite observant jeg kan være for jeg har jo vært i Gøteborg en hel mange ganger og det er så mange detaljer jeg ikke har lagt merke til (fikk nå lyst til å dra til Gøteborg bare for å prøve å legge merke til de nevnte detaljene). Og hurra for lobby-fisk og sjø-enhjørninger og finfint formidlede finfine dager i den finfine byen Gøteborg :)

  Liker

  • Hihi, ingen kan få med seg alt – det er sikkert ting du liker ved Gøteborg som jeg ikke fikk med meg! Jeg vil også tilbake for å kunne fortsette å utforske denne flotte byen.

   Liker

 3. Det ser superfint ut, har aldri vært i Gøteborg jeg. Og du ser alltid like spotless ut, rufsete eller ei (ikke at det er utseendet som betyr noe osv. men du vet jeg eelsker stilen din)! Og HVA for en Monopol-bok var det? Ser herlig ut!

  Liker

  • Tusen takk for fine ord, Carina!
   Det var en faktabok om Monopol-spillet; herlig nerdete og ganske interessant! Vi lot den ligge igjen til nestemann, hihi!

   Liker

 4. oi, endelig (jeg våkner opp fra å bli droppet i armene på «Morpheus») og en tung arbeidsuke; kunne ikke gå videre. mange hyggelige bilder, gater som har sin egen type; de fine bakverk. men du, har du hodet å kle hatter? litt noe som (med det kobber bar bade) og offentlige dusjer ; som la meg lure : Jeg tenkte på en dekor av (Arrabal, eller topor) men det var mer likesom å se det som i filmen «Luis Buñuel» : (den diskrete sjarmen til borgerskapet), når de er på bordet de sitter der som denne hvite objekt …. men som de små Grønn menn (ikke snakk til meg …) Jeg har funnet det veldig bra, som alltid.

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Travel Guide: Gothenburg | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..