Mini City Guide: Gothenburg

Gothenburg, Et dryss kanel

Her kommer en samling tips for den som skal besøke Gøteborg! En by med mye vind, mye sjarm og mye godt å spise og drikke!

Mine favorittområder ble Gamlebyen, Vasastaden, Haga og området rundt Järntorget (der ligger det tre gater som går parallellt, som alle heter Långgatan, og de er fulle av barer og spisesteder). Byen egner seg godt for utforsking til fots – vi brukte aldri noe annet enn beina, og det fungerte utmerket. Slik får man fullt utbytte av parker og kanaler man passerer på sin vei!

Lunsj: da Matteo
Italiensk kafé med veldig god, egenbrent kaffe og mange spennende smørbrød og småkaker. Etterhvert har de utvidet til fire utsalg i Gøteborg, og det stiligste stedet har store, rustikke lokaler i et gammelt industribygg.
Magasingatan 17 A (blant annet)

Gothenburg, Et dryss kanelVintage: Myrornas
Dette er en veldedighetsbutikk som tar imot alt folk vil gi bort, så det kan være litt langt mellom godbitene. Gå opp i fjerde etasje for å finne de eldste og fineste tingene!
Järntorgsgatan 10

Bar: Tre små rum
Her er det eksentrisk innredning og masssse godt øl. Prisene er ganske stive, men utvalget er enormt og fullt av spennende varianter man aldri har sett før!
Kristinelundsgatan 4

Gothenburg, Et dryss kanel

Vintage: Beyond Retro
Her er det godt utvalg både i klassisk vintage med god kvalitet og i nyere bruktklær, samt vesker, sko og annet tilbehør. Litt forvirrende inngangsparti – man må inn gjennom en annen butikk og opp i annen etasje. Se etter skiltet på veggen!
Kungsgatan 46

Gothenburg, Et dryss kanelKafé: Husaren
En instutisjon! Her har de fint tak og aldeles enorme kanelboller.
Haga Nygata 24

Burger: 2112
Dette er et rockested, drevet av flere berømte metal-musikere, som er kjent for å servere gode burgere. Jeg kan bare uttale meg om vegetarutgaven, men den var megagod! (Jonasflotte går god for den vanlige burgeren, hehe.) Man bør bestille bord eller regne med minst en halvtimes ventetid i baren – men det er verdt det.
Magasingatan 5

Gothenburg, Et dryss kanel

Konditori: Flickorna Kanold
For sjokoladeelskere! Her selges eksklusive importfristelser og hjemmelagede herligheter. To butikker og én kafé sørger for at det er nok til alle.
Södra Larmgatan 14 (blant annet, og kaféen ligger ved Grönnsakstorget)

Gothenburg, Et dryss kanelVintage: Emmaus
Denne butikken rakk jeg dessverre ikke besøke selv, men jeg fikk adressen av en ansatt i en annen vintageforretning, så jeg regner med at det er trygt å tipse videre!
Linnégatan 9

Restaurant: Puta Madre
Et familiedrevet sted med et festlig og gjennomført konsept. Her har de meksikansk mat med en moderne vri, kjempestor drinkmeny og utrolig morsomt interiør.
Magasingatan 3

Gothenburg, Et dryss kanelVintage: Pop Boutique
Fargerik og festlig butikk som har fire butikker i England og én i Sverige. Godt utvalg i 70-tallsklær.
Magasingatan 22

Restaurant: Moon Thai Kitchen
Dødsgod thaimat i vanvittig gjennomførte og humørfylte omgivelser!
Kristinelundsgatan 9

Gothenburg, Et dryss kanelVintage: Ragtime
To butikker ved siden av hverandre, én med herreklær og én med dameklær, som selger en blanding av nytt og gammelt tøy. Enkelte skikkelige godbiter, men litt stive priser.
Magasingatan 15

Bar: Ølrepubliken
Skikkelig trivelig sted med mye spennende svensk på fat. Her er det folksomt og avslappet, og det er ekstra fint å sitte på «hemsen».
Kronhusgatan 2

Gothenburg, Et dryss kanelForresten så finnes dagsinnleggene fra Gøteborg-turen vår her, her, her og her!

Da gjenstår det bare å si «trevlig resa»!

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

– – – – –
In other words: These are my recommendations for those who are going to Gothenburg! Have some beers at Ølrepubliken and Tre små rum. Visit Husaren for coffee and huge cinnamon buns, and have some scrumptious chocolate at Flickorna Kanold. Go vintage shopping at Beyond Retro, Myrornas (the good stuff is on the third floor!), Pop Boutique and Emmaus. Have lunch at de Matteo, try the great burgers at 2112, go to Puta Madre for mexican food and drinks and get carried away at Moon Thai Kitchen – delicious food in a very fun setting! Bon voyage!

Reklame

6 tanker på “Mini City Guide: Gothenburg

  1. Kjempefine tips, jeg kan gå god for mange av dem! Tusen takk for at du sendte meg deler av guiden din før vi dro på tur, vi koste oss masse! :)

    Vil også tipse om gourmetrestasuranten Magnus&Magnus, som ligger rett ved 2112. Bordbestilling er nødvendig for fredag og lørdag. Spennende meny med tilhørende vin-/ølmeny for de som ønsker det. Utrolig god mat, stilig presentasjon og god service!

    Liker

  2. Tusen takk for en fin guide! Vi må få tatt oss en tur dit, altså…

    OG: GRATULERER MED EGET DOMENE!!! Sååå kult! HURRA!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..