Gothenburg, day two

Vår første hele feriedag var en fredag. Lite slår følelsen av å våkne i ei hotellseng når man egentlig skulle vært på jobb!

Dagen begynte med at vi gikk løs på buffeten – hotellfrokost er virkelig noe av det aller, aller beste jeg vet. Litt av alt, takk.

Gothenburg, Et dryss kanelMellom hotellet vårt og Gamlebyen lå kjøpesenteret Nordstan. Vi ville tilbringe minst mulig tid der, men det var kortere å gå gjennom enn å gå rundt, og der inne foregikk det en boule-turnering! Morsomt!

Gothenburg, Et dryss kanelUtendørs var det frisk vårluft og krokus i bedene.

Gothenburg, Et dryss kanelDagen var lys og klar, og vi hadde ingen store planer – vi skulle bare gå på oppdagelsesferd og utforske områder vi ikke var i dagen før.

Gothenburg, Et dryss kanelEtter å ha fulgt ei gate helt til enden, fant vi en slags skanse (?). Jeg liker sånne gamle greier med mosegrodde steiner, gitter og mørke huler.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Byen viste seg fra sin beste side.

Gothenburg, Et dryss kanelVi ruslet på måfå, men Jonasflotte var på utkikk etter noen klær, og dessuten ville han selvfølgelig innom alle musikkbutikker for å se på gitarer. (Tror mange musikkkjærester kjenner seg igjen!)

Gothenburg, Et dryss kanelDa det var tid for lunsj, hadde vi flaks. Vi snublet inn i en frodig bakgård…

Gothenburg, Et dryss kanel…og døra i hjørnet viste seg å lede inn til da Matteo, en stor, flott kafé med industrielt preg, sterk kaffe og veldig gode smørbrød.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Jeg var svært fornøyd med maten og omgivelsene.

Gothenburg, Et dryss kanelEtterpå gikk vi videre, blant annet forbi et sjarmtroll på hjul.

Gothenburg, Et dryss kanelDet var så koselig å rusle rundt i gatene, og vi tittet innom her og der, og hele byen var full av vårstemning.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Hallo fra et speil i et prøverom i en tilfeldig butikk!

Gothenburg, Et dryss kanelHos Nudie var det morsomt interiør, og et eksepsjonelt stilig par jeans fikk bli med Jonasflotte hjem.

Gothenburg, Et dryss kanelIkke langt unna var det flere bukser, denne gangen til pynt!

Gothenburg, Et dryss kanelVi fikk lyst på sjokolade, så vi gikk innom Flickorna Kanolds lille konditori. Der var det fullt av fristelser.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Det ble pasjonsfrukttrøffel på ham og konfekt med bringebær og lakris på meg. NAM.

Gothenburg, Et dryss kanelNå begynte vi å bli slitne i beina, og ettermiddagen var på hell. Under den blå himmelen beveget vi oss i retning hotellet.

Gothenburg, Et dryss kanelPå veien så vi Science Fiction-bokhandeln, og den hadde jeg fått tips om (takk!), og der fant vi de aller fineste veggmaleriene <3

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Nå var kvelden kommet, og sola badet byen i gull.

Gothenburg, Et dryss kanelTilbake på hotellet la vi fra oss innkjøp og tok en kaffekopp.

Gothenburg, Et dryss kanelNå var det tid for mat og øl! Vi besluttet å begynne med det sistnevnte – et lite glass før middag skjerper appetitten, hoho!

Vi gikk til Ølrepubliken, et annet sted vi hadde fått tips om (takk!), hvor vi fikk plass oppe på mezzaninen og hadde full oversikt over lokalet. Vi drakk skikkelig god, lokal øl og planla neste trekk.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Da vi hadde staket ut kursen mot middagsstedet vårt, krysset vi en av de mange bruene midt i byen.

Gothenburg, Et dryss kanelVi spiste på 2112, hvor det var mange mennesker og mye stearin. Der hadde de også intenst gode burgere som var verdt ventetida! Jeg spiste vegetarburger og Jonasflotte spiste en vanlig burger, og vi var begge storfornøyde.

Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel
Gothenburg, Et dryss kanel

Mette og glade gikk vi hjemover. Vi avsluttet dagen med svensk godis og fjasete videoer i hotellsenga.

Gothenburg, Et dryss kanelEn strålende dag i Gøteborg!

(Nå sender jeg varme tanker til de som er berørt av de siste dagenes skuddrama. Jeg velger å publisere dette innlegget likevel, for det er tross alt bedre å forbinde denne flotte byen med god mat og drikke, fine bygninger og livsglede.)

– – – – –
In other words: Our second day in Gothenburg was a Friday. Nothing beats waking up and having a whole day off when you’d normally be at work! We began by attacking the breakfast buffet. Hotel breakfasts are high up on the list of my favourite things! We went out into the city, and there were people playing boule and little flowers on the ground. We had no big plans, we just wanted to get a feel of the city and explore quarters we didn’t see the day before. It was a clear and sunny day! We looked at pretty buildings, followed random streets and found some kind of fort (?). I love old stuff with mossy rocks and dark caves! We had to stop by every music shop so my boyfriend Jonas could look at guitars. I bet a lot of girlfriends can relate! When it was time for lunch we happened upon a lovely litte backyard, and the door in the corner led into a rustic-looking café with strong coffee and great sandwiches. Bingo! After lunch we kept walking aimlessly along the bright streets, enjoying the feel of spring. My boyfriend bought a great pair of jeans, and there were more jeans used as decoration. When we felt like something sweet, we stopped by a lovely little chocolaterie and bought two little treats. (Passion fruit truffle for him and raspberry licorice for me. Yum!) By now it was late in the afternoon, and we started walking in the direction of the hotel, but we had to visit a lovely, geeky bookshop on the way. The painting on the walls! <3 The evening sun made the city gleam like gold. Back at the hotel we left our shopping and had a cup of coffee, and then it was time for a pre-dinner drink. We found a great bar with lots of local beers, and were able to get a table on the second floor which overlooked the whole place. We raised our glasses and planned our next move. When we’d finished our drinks we had a plan, and crossed one of the many bridges on our way to a restaurant which is famous for its burgers. We had to wait a while, but there was plenty of people and candle wax to look at, and when my veggie burger arrived, it was scrumptious! After a late, very filling dinner we went back and watched a few silly videos in the hotel bed, and that was that. A brilliant second day in Gothenburg!

Reklame

17 tanker på “Gothenburg, day two

 1. Vet du hva, jeg synes det er utrolig fint at du tar frem det vakre i byen likevel. Man har jo et slags behov for å «ta den tilbake» og gjøre den fin etter tunge hendelser. Og når det er sagt; Det ser jammen ut som dere har opplevd litt av alt det beste i livet på tur! God mat, fantastiske severdigheter og opplevelser – så gøy og fint!

  Liker

  • Takk, så godt å høre at du synes det! Jeg er helt enig – det er kjekt å fokusere på det positive når tunge ting kaster skygger over flotte steder. Ja, turen besto av veldig mye fint og var skikkelig vellykket!

   Liker

 2. Så mange fine bilder, ser ut som det har vært en knall tur! Og må innrømme, som massiv fan av In Flames, favorittband nummer én i snart ti år, at jeg er litt småsjalu på at dere spiste på 2112. Håper det var så bra som det ser ut som! :)

  Liker

  • Så gøy! Jeg er også tilhenger av In Flames, og har vært det i snart femten år, og derfor var det ekstra stas å spise der! Vi måtte vente ganske lenge på bord, men det var verdt det – så stemningsfullt lokale og så god mat!

   Liker

 3. broen og lysene i bakgrunnen er veldig engasjerende. øl med sine vakre lysgjennomtrengning i drikke som vi ser si at de er kjempegode, ikke sant? . en liten side, veldig morsomt i gaten med disse fakles jeans. (En slik bunnbredde på bukseben jeg noensinne har aldri kledd, er det umulig når det regner!). Som å se en pétanque-turnering …. det er for det meste, denne lette aspektet som akselerert flyt av bilder satt tonen og noe er gitt sterk sympatisk og rørende. oh, er det viktig å ha en slik tid at du hadde.

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Travel Guide: Gothenburg | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..