Working out at home

Jeg er så støøøøøl. Jeg er nok ikke flink nok til å tøye etter trening, men jeg er blitt ordentlig flink til å trene hjemme!

For meg er det er en perfekt løsning. Jeg trekker for gardinene og slår meg løs i stua to eller tre ganger hver uke, og det føles så bra.

TuesdayDette er utypisk meg. Denne posten er litt på siden. Jeg vil bare dele gleden, for det er så mye positivt ved hjemmetrening, synes jeg!

– Man kan ha på seg hva man vil uten å føle seg uglesett. Jeg pleier å trene barbeint!
– Man slipper å bruke tid på å forflytte seg til og fra et treningssenter.
– Man har tusenvis av treningsprogrammer å velge mellom, mye mer enn noe senter kan tilby.
– Man kan sette seg ordentlig inn i øvelsene og se ting flere ganger hvis det er noe man ikke helt får med seg.
– Man kan ta pauser underveis hvis man får behov for det.
– Man kan skru av lyden hvis man ikke vil høre andpustne oppmuntringer eller harry musikk.
– Man kan trene i en time hvis man har tid til det, og i ti minutter hvis man ikke har mer å avse.
– Man slipper å forholde seg til åpningstidene og timeplanen på et treningssenter – alt er tilgjengelig når det passer en selv best.
– Man har dusj og mat tilgjengelig rett etter trening.
– Det er helt gratis!

Youtube er en nærmest uutømmelig kilde til treningsinspirasjon. Her kommer eksempler på tre kanaler og tre programmer som jeg liker!

FitnessBlender
Dette paret har bygget opp en kanal fra bunnen og virker veldig jordnære og hyggelige.
Denne videoen er perfekt for dem som bor i blokk og ikke vil bråke!

BeFiT
Her finnes blant annet videoer fra Jillian Michaels, som er en anerkjent veteran på treningsfeltet i USA.
Denne videoen inneholder både oppvarming og uttøying, og har dessuten flere vanskelighetsgrader.

XHIT Daily
Her er det masse forskjellig. Min yndlingsinstruktør Rebecca Louise er britisk og blid og søt.
Denne videoen er spilt inn i en faktisk stue, med hunder og alt (!), og er en rask, intensiv sak.

Jeg er langtfra noen treningsekspert, altså. Det er egentlig derfor jeg skriver dette innlegget, for å minne om at man ikke trenger dyre abonnement, moteriktige treningsklær eller avansert utstyr for å holde seg i bevegelse og ha det bra med seg selv. Jeg bruker to vannflasker som vekter og legger et teppe på gulvet, og så er jeg klar til dyst. Alle med internettilgang kan mosjonere hjemme, og det er gøy når man finner programmer man liker, og det føles så bra å røre på seg!

WorkoutOpp med hendene (eller føttene, som i dette tilfellet), alle andre som trener hjemme! Hva er deres erfaringer og favoritter?

Om det er noen der ute som aldri har prøvd hjemmetrening før, men som har lyst til å begynne, er det bare å stille spørsmål om dere har noen. Kanskje dette innlegget kan fungere som en liten pådriver?

Kjør på! Lykke til!

– – – – –
In other words:I’m so sooooore. I clearly should have stretched more, but I getting rather good at exercising at home! It’s perfect for me. I close the curtains and work out two or three times every week. It feels great, and I just want to share the joy! Here’s what I like about exercising at home: – You can wear whatever you want without feeling scrutinised. I like working out barefoot! – You don’t have to use time getting to and from a gym. – You can choose between thousands of workouts online, way more than any gym has to offer. – You can make sure you understand the exercises completely and watch things twice if you want. – You can pause for a while to take a break and a sip of water if necessary. – You can turn off the sound if you don’t want to hear breathless encouragements and terrible music. – You can work out for one hour if you have time, and for ten minutes if that’s all you have to spare. – You don’t have to adapt to the opening hours and the schedule at the gym; all the workouts are available whenever you want. – You have food and your shower right there when you’re done. – It’s completely free!
Youtube offers an endless supply of workout videos of all sorts.These are three of my preferred channels (FitnessBlender, BeFiT and XHIT Daily) and three examples of workouts I like. One is great if you live in an apartment and don’t want to make too much noise, one has a warm-up and cool-down included, and one is short, but intensive (and it’s filmed in an actual living room with dogs and all!).
Now, please bear in mind that I’m no expert. On the contrary! That’s actually why I wanted to write this post, as a reminder: You don’t need costly gym memberships, fashionable workout wear or fancy equipment to exercise. I use two water bottles as weights and lay a mat on the floor, and then I’m good to go! Anyone with an internet connection can work out at home, and it’s fun when you find exercises that you like, and it feels so good to move!
So, show of hands (or feet!) – who else exercises at home? What are your experiences and favourites? On the other hand, if there are some who have never tried this and who wants to, I’m open for questions if you have any. Maybe this post can give you a little push? Go on! Good luck!

Reklame

27 tanker på “Working out at home

 1. åh, yes. dette innlegget gjorde bra nå! jeg har sittet med dårlig samvittighet over at målet mitt for mars (om å trene oftere/kjøpe meg kort på treningssenteret) ikke har gått så bra, men nå fikk jeg god motivasjon til å trene mer hjemme. man trenger jo faktisk ikke dra på treningssenteret for å trene!

  Liker

 2. Husk å dra for gardinene ja… ellers blir man ufrivillig underholdning for naboene på motsatt side av gata! Jeg ler litt hver gang naboen setter i gang, og det flyr armer og bein i alle retninger, hoho!

  Liker

  • Å, så gøy! Jeg har (dessverre?) ikke lignende innsyn til noen andres leilighet fra min egen. Krysser fingrene for at ingen har sett stort her inne heller, høhø!

   Liker

 3. Hjemmetrening, det skal jeg vurdere (pleier å la turer eller spinning være trening, men det finnes så absolutt ting jeg kan gjøre hjemme også). Har faktisk ikke gardiner, men om jeg prøver hjemmetrening kan det nok anskaffes :)

  Helt urelatert så hadde jeg en fotonovelle-påskekrim med kosedyr på bloggen min forleden dag som du kommenterte og jeg tenkte å tipse deg i denne kommentaren om hvem som var synderen. Det var elefanten Ellef. Ellef var den elefanten som til forskjell fra de andre hadde snabelen sin i teen (annen tedrikkingsteknikk altså) og det var denne teknikken han brukte i minuttet med strømbrudd (som faktisk VAR helt tilfeldig) og siden han også hadde hatt snabelen i egen te tidligere var det ingen som tenkte noe videre over at snabelen hans var våt. Utover det hadde han ikke noe motiv, det var et ganske tilfeldig mord og det gikk i denne omgang dessverre utover skilpadden Sebastian (som in real life heldigvis har det mye bedre). Takk for interessen og håper det går bra at jeg legger til info om løsningen her.

  Liker

  • Ja, jeg er også glad i gå turer, og iblant jogger jeg også, men hvis det er fuktig eller kaldt ute, er det kjekt å ha et alternativ som ikke er væravhengig! Haha, gardiner er nok lurt.

   Ååå, jeg skjønner! Riktig snedig løsning. Takk for oppklaringen – og riktig god påske!

   Liker

 4. Jeg syns også hjemmetrening er helt supert! Noe av det jeg ikke liker med treningssentre er all denne «spradingen» og fokuset på outfits og utseende. Syns det er merkelig å se jenter som står og sminker seg _masse_ i garderoben før en spinningtime. Det blir litt feil når man tilsynelatende trener for å kunne legge ut bilde av seg selv i hett treningstøy på Instagram, fremfor å trene for treningas del. Jeg syns det er flott at det er kommet så mange bra (og ofte gratis) treningsapper! Både for yoga, som jeg trener mest, og for styrketrening som ikke krever masse dyrt utstyr. Til styrke er appen til Nike ganske god, syns jeg. Ellers anbefaler jeg så klart yoga på det varmeste, det kan praktiseres hvor som helst og når som helst :-)

  Liker

  • Så gøy at vi er flere som velger denne metoden! Jeg synes også at mentaliteten blant enkelte på treningssentrene er helt absurd, hoho.
   Har ikke noen apper foreløpig, det må jeg se nærmere på, takk for tipset! Jeg har forresten bare erfaring med yoga-øvelser i forbindelse med uttøying etter annen trening, men takk for anbefalingen – kanskje jeg skal prøve meg på litt yoga for sin egen del også!

   Liker

 5. Takk for tips og inspirasjon! Jeg er også fan av hjemmetrening. Alt fra tibetanske riter, energiøvelser (Donna Eden), yoga, til slike treningsprogram. I tillegg til YouTube, så abonnerer jeg på flere (ups) nett-treningssteder (webtrening, nettyoga og yogahytta), men bruker webtrening mest. Den er veldig fin, synes jeg. Ha en fin dag! :-)

  Liker

  • Selv takk for fin kommentar! Så morsomt at du også trener hjemme. Jeg synes det er topp at utvalget er så variert – det finnes noe for absolutt alle, og det er så mange gøyale varianter av trening som det er spennende å prøve seg på! Ha en fin dag, du også!

   Liker

  • Jeg er også glad i å gå turer, og jeg jogger litt i sommerhalvåret, men det er praktisk å kunne bevege seg uavhengig av værforholdene… Så fint at trening på helsestudio fungerer for deg – det viktigste er jo at man gjør det man liker!

   Liker

 6. Takk for bra linker! Jeg trener for det meste i karate-dojoen eller på treningssenter, men noen ganger er den mest praktiske løsningen å ta treningen hjemme. I min egen leilighet er mulighetene litt begrenset (er nok ikke så populært om jeg hopper og spretter i 8. etasje), men stabilitet, skadeforebyggende og yoga funker bra! Har lyst til å prøve meg på 30 days of yoga-videoene i nærmeste fremtid. På besøk hos foreldrene mine kan jeg slå meg løs i kjelleren uten problemer – veldig hendig når man er på påskebesøk.

  Liker

  • Ja, det er så praktisk! Jeg er også litt redd for å bråke for mye (bor i fjerde), men foreløpig har jeg ikke hørt noe fra dem som bor under oss. Jeg trener riktignok mest på dagtid, når jeg regner med at de fleste er på jobb eller skole! Takk for yoga-tips; har ikke så mye erfaring med det foreløpig, men vurderer å slenge meg på bølgen for å kunne gjøre meg opp en ordentlig mening… Kjekt å ha foreldrehuset som treningsalternativ, hoho!

   Liker

  • Haha! Kanskje vi bare har hatt uflaks?
   Det er jo bra om du trives bedre på treningssenteret enn hva jeg gjør – så lenge det fungerer for en selv, er det topp!

   Liker

   • Eg har ingenting imot heimetrening altså, men alt du gjør heime kan eg gjøre på eit treningssenter (bortsett frå å trene naken, men det trur eg ikkje eg hadde gjort heime heller :) ). Eg har på meg kva eg vil, eg gidder ikkje å sminke meg og eg driter i om folk ser meg. Eg er der jo for å trene :P Ein må bare trene på den rette plassen, men det er kanskje vanskligere å finne ein sånn plass på austlandet der 90% er sats/elexia og folk som faktisk bryr seg om rare ting!

    Liker

    • Det er jo kjempebra, og i den perioden jeg trente på et senter, var jeg likedan – jeg har aldri brydd meg noe særlig om hva folk synes om hvordan jeg ser ut, hoho! Jeg vet riktignok at det er stort fokus på utseende på en del treningssentre her i hovedstaden, og at mange synes det er slitsomt.
     Mitt poeng med dette innlegget var ikke å peke på negative ting ved sentertrening, altså (selv om jeg synes det spilles mye dårlig musikk, haha). Det finnes jo ting man kan gjøre på et senter som man ikke kan gjøre hjemme, på samme måte som at det finnes ting man kan gjøre hjemme som man ikke kan gjøre på et senter.
     Når man finner en treningsmetode som fungerer, er det jo bare å stå på og fortsette og more seg!

     Liker

 7. Pussig at du skrev dette innlegget i går. Dagen jeg bestemte meg for å bli sterkere og en smule sunnere :) Takk for flott og nyttig innlegg.

  Liker

 8. Hjemmetrening fungerer utmerket, jeg er glad i en blanding, alt ettersom hvordan dagen og uka ser ut. Treningsmotivasjon er flott!

  Liker

 9. Tøying hjelper ikke på stølhet, og stølhet sier absolutt ingenting om treningseffekt. Hjemmetrening er veldig fint hvis man ikke har tilgang til treningssenter eller liker å trene der det er andre folk, siden du trekker for gardinene. Bare husk på variasjon og intensitet for å få maks utbytte. Hilsen personlig trener ;-)

  Liker

  • Takk for innspill, Kristin! Så rart – jeg vet at stølhet ikke henger sammen med effekten, men jeg synes selv at jeg blir mindre støl om jeg tøyer godt ut etter trening. Kanskje det bare er noe jeg innbiller meg, haha. Jeg er veldig glad i å variere med ulike programmer og øvelser, og vil bli enda flinkere til å utfordre meg selv med krevende og intensive treningsøkter. Kjekt med en påminnelse! Hyggelig at du la igjen en kommentar!

   Liker

 10. Tilbaketråkk: Patchwork: March | Et dryss kanel

 11. Tilbaketråkk: Answers away! | Et dryss kanel

 12. Tilbaketråkk: Around the clock on a Friday in December | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..