Working from home: Three audio tips

Det kan være så godt å bli hjemme. Kanskje leser man til eksamen eller jobber med en semesteroppgave. Kanskje man frilanser eller har en avtale med jobben eller skriver på noe hemmelig. For en luksus å jobbe hjemmefra iblant, i stedet for å gå til lesesalen i regnvær eller ta den stappfulle bussen til kontoret (hvis man har kontor i det hele tatt)!

Hjemme har man umiddelbar nærhet til te og sjokolade. Man kan regulere temperaturen selv, man slipper å stå i kø ved toalettet, man kan legge bøker og papirer utover gulvet…
Man kan også la seg distrahere. Av bøkene i bokhylla, av den nye singelen til yndlingsartisten, av Netflix, av at ingen ser om man ruller rundt på Twitter i et kvarter. Fort gjort.

Jeg har alltid vært glad i å lese hjemme og i å jobbe hjemmefra. Jeg liker å legge opp dagene mine selv, og jeg pleier å være ganske flink til å holde konsentrasjonen og produktiviteten oppe. Selvfølgelig har jeg dager hvor jeg ikke får gjort så mye som jeg hadde håpet, og selvfølgelig er det fint å sitte på biblioteket eller kaffebaren innimellom, men stort sett er jeg godt fornøyd med hjemmekontoret mitt.

Tuesday

Personlig synes jeg at det er lettere å jobbe hvis det ikke er heeelt stille, men samtidig kan bråk eller musikk med tekst virke distraherende. Her kommer tre tips til bakgrunnslyd som fungerer for meg! Sharing is caring, som det heter, og jeg bryr meg jo om hver og én som er innom her, så jeg vil gjerne dele dem med dere.

Spillelista Leze
Denne Spotify-lista hørte jeg intenst mye på da jeg leste Ex.Phil. for noen år siden! Jeg har fortsatt å bruke den jevnlig i sammenhenger hvor jeg vil ha rolig bakgrunnsmusikk som ikke er kjedelig, men som heller ikke krever for mye oppmerksomhet. Den inneholder nesten fem timer med instrumentalmusikk, hovedsakelig fra Penguin Café Orchestra, Patrick Street og soundtracket til Amélie. En hyggelig blanding, synes jeg!
(Om man ikke er så glad i fransk eller irsk musikk – jeg er svak for begge deler etter ett år i hvert land, hihi – kan man jo lytte til mer nøytral musikk, som pianotrillene til Chopin!)

En time med Terraria
Dette er et nerdete tips, men det er tross alt jeg som skriver, så det er ikke annet å vente, hihi. Spillet Terraria har kjempefin musikk, og jeg synes at den ene melodien er veldig søt, og dessuten er den behagelig og oppmuntrende på samme tid. På Youtube fant jeg en timeslang loop! Jeg går faktisk aldri lei denne melodien, og det er så kjekt at når denne lydfilen tar slutt, vet jeg at jeg har jobbet i en time. Kanskje det er tid for en kjeks eller to neste gang den stopper? (Oppdatering: Den forrige videoen har dessverre forsvunnet, men her finnes det en annen, med den samme musikken i laaaaang loop!)

Coffitivity
Denne nettsiden gir en følelsen av å sitte på kafé. Slike lydbilder gleder et radiohjerte! Man kan til og med velge mellom flere miljøer for å finne den perfekte stemningen. (Om du foretrekker lyden av havet, av skogen eller av et knitrende leirbål, så har selvfølgelig Internett tatt seg av det også. Finn favorittlyden eller lag din egen blanding på Noisli! Bonustips, hoho.)

Håper noen andre også kan få nytte og glede av disse!
Om noen har egne lydtips til hjemmejobbing, må de gjerne dele dem i kommentarfeltet!

– – – – –
In other words: I really like working from home as a freelancer, and I like studying at home when I’m preparing for exams, but sometimes I get distracted. By the books on the shelves, by Netflix, by the fact that no one sees me if I scroll around Twitter for fifteen minutes… I find that it’s easier to stay focused when it’s not completely quiet around me, but I don’t want too much noise or music that makes me sing along. I have three tips for you that boosts my focus and my productivity. Sharing is caring (and of course I care about you guys)! Here we go: The playlist I used when I studied Ex.Phil. at university, which I still listen to when I want background music which is not boring, but not distracting. It’s a nice mix of The Penguin Café Orchestra, Patrick Street and the soundtrack from Amélie. (I like Irish and French music after one year in each country, but if you don’t, you an always choose something more neutral like Chopin!) An hour of Terraria, a loop of one of the themes from the game Terraria. (Yes, I know this is a nerdy one, but this is me writing, after all.) I never get tired of this cute little melody, and when the loop stops, I know that one hour has passed. (Update: That video has been removed, but here is another with the same melody on loop, only it’s extra looooong!) The website Coffitivity, which makes it feel like you’re sitting in a coffee shop. You can even choose between different atmospheres! (Also, if the sound of the ocean or the forest is more your thing, you can pick and mix at Noisli. Bonus tip for you.) Home office workers unite! If you have some audio tips of your own, feel free to share them below!

Reklame

19 tanker på “Working from home: Three audio tips

 1. Tusen takk for tips! Det kommer nok godt med nå når det blir veldig intens jobbing med tre essay, to som skal inn samme dag, et som skal inn ei uke etter, og en familie som kommer på besøk midt i mellom. Phuh, stress, hehe. Jeg bytter veldig på hvor jeg liker best å jobbe fra. Ofte er ikke mitt lille studentrom det helt optimale, så ender veldig ofte opp på bibliokteket. Der har jeg i tillegg alle sekundære kilder i nærheten, og det trengs jo også :) Jobber ganske bra fra leiligheta til kjæresten også, eneste ulempen er at den er i Kent og jeg er midt imellom Glasgow og Edinburgh, hehe. Men hva gjør man ikke for kjærleiken :D

  Liker

  • Det høres hektisk ut! Håper alt går bra! Ja, det er veldig fint å sitte på biblioteket også. Å bo et stykke fra hverandre er aldri lett, men det er ofte verdt det likevel, hihi!

   Liker

 2. For noen fine tips! Jeg er også veldig glad å jobbe hjemmeifra, men da må jeg være helt alene hjemme. Og det er litt vanskelig når jeg bor med mamma og søsteren min. Jeg er veldig glad i å høre på Amelie når jeg skal jobbe eller prøve å være kreativ, hihi.

  Liker

  • Det er jo ikke alltid like lett når man ikke er alene hjemme, nei – men jeg har gode erfaringer med å lukke døra også, hvis det jeg driver med er tilstrekkelig interessant. Ja, den musikken er så fin å ha i bakgrunnen!

   Liker

 3. Jeg hører vanligvis ikke på musikk mens jeg jobber, men de få gangene jeg bare må ha litt lyd rundt meg, har det gått i soundtrack fra Harry Potter, LOTR og Sweeney Todd. Den siste der er kanskje litt snodig, men det er flere ganger jeg har skrevet i en rasende fart mens jeg har sunget høylytt eller inni hodet: «They aaaaall deserve to die…» Hjelper mot stress og aggresjon over oppgaver en gang i blant :P

  Liker

  • Haha, jeg kan godt se for meg at man kan få ut litt destruktivitet på den måten! Soundtracks er fine å jobbe til, ja – jeg liker de du nevner, og musikken fra Drageløperen, og fra diverse dataspill!

   Liker

 4. det er veldig hyggelig at du tilbyr oss hva du liker å høre på, som musikk. Jeg bare nyte det og prøve igjen, andre ganger. det er også en avslappende atmosfære, men spesielt.

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Last year and this year | Et dryss kanel

 6. Tilbaketråkk: My best study tips | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..