In the forest with my family

Jeg elsker å reise, og det er ikke alltid man behøver å dra så langt. Ikke alle turer trenger å inkludere pass og hotell. Ethvert avbrekk gjør meg glad! Noen ganger er det godt å kjenne jord og mose under føttene, heller enn asfalt og brostein. Det er fint å trekke pusten og kjenne lukta av solvarm lyng, heller enn støv og eksos.

De siste månedene har jeg skrevet mye om byer som Edinburgh og Brussel, og jeg holdt på å glemme en annen ekskursjon, en tradisjonsrik familietur til skogs. Jeg liker å bo i byen, med alt det medfører av kulturtilbud og kollektivtransport og serveringssteder og sosialisering, men innimellom er det deilig å være langt unna alt sammen. Langt unna sivilsasjonen, hvor alt går så fort. Tida går sakte mellom trestammene, slik at man kan nyte alt som omgir en.

Hvert eneste år drar storfamilien vår på skogstur. (Jeg vet at ord som «staycation» og «microadventure» er blitt veldig populære i sosiale medier i det siste, men slekta vår har tatt denne turen i femti år. Lurer på om det gjør oss til hipstere, haha!) Noen ganger er vi så mange som tredve stykker, og dette er et av sensommerens høydepunkter. Vi kjører langt inn på Finnskogen, og har med oss telt og kanoer og kokekaffe og fiskestenger og forventninger. Vi slår opp leir ved et vann og kjenner roen senke seg.

ExcursionVi fyller ei helg med kvalitetstid og kos under åpen himmel. Matlaging på stormkjøkken i gylden kveldssol.

Excursion
Excursion

Vi finner frem kart og utforsker området og diskuterer hvilket vann som kalles hva på solung-dialekt.

ExcursionFisking begeistrer store og små.

Excursion
Excursion
Excursion

Den flotte veteran-brannbilen vår er med! (Vi så nærmere på den her!)
ExcursionAlle har med seg masse godt å spise, og noe finner vi i skogen underveis.

Excursion
Excursion
Excursion

Det blir kanopadling, bading og sandslottbygging i vannkanten. I år var vi heldige med august-været!

ExcursionJeg plukker alltid med meg noen vannliljer når jeg er ute og padler. De gjør seg som bordpynt.

ExcursionJonasflotte var med for tredje år på rad, og han hadde verktøy i beltet og fikk anerkjennende nikk.

ExcursionSara flettet blomsterkranser.

ExcursionBål er best! Vi pleier å sitte i sirkel rundt flammene til langt på natt, og håret må vaskes flere ganger når vi kommer hjem før lukta forsvinner. Det er litt av sjarmen, sammen med varme kinn og kald rygg og røverhistorier som alle har hørt mange ganger før.

ExcursionNår sola går ned bak trærne, blir hele verden pastellfarget og mild.

Excursion
Excursion

Stort finere blir det jo ikke. Denne utflukten hører sensommeren til, og jeg gleder meg like mye hver gang.

– – – – –
In other words: These past months I’ve written a lot about cities like Edinburgh and Brussels, and I almost forgot another kind of trip I was on this autumn. It was the kind that didn’t include a passport or a hotel. One where I didn’t walk on cobblestones, but on moss. My extended family spends a weekend deep in the woods every year, by a little lake, and everyone looks forward to it all year. (I’ve seen words like staycation and microadventure trending on social media this past year, but we’ve done this for fifty years already – maybe that makes us a hipster family, haha!) Sometimes there are as many as thirty of us, paddling canoes and fishing and telling old stories around the bonfire and just enjoying the silence of the forest. I do love living in the city, with its cafés and transport and culture, but sometimes it’s a real treat to just get away from everything and feel the time slow down between the trees. When the sun sets and the whole world becomes mellow and pastel coloured… It doesn’t get much better. These little excursions feel like such a luxury!

Reklame

12 tanker på “In the forest with my family

 1. Åh. Detta såg rett og slett vidunderlig ut.

  / Eg har fått sett ferdig første sesong av Twin Peaks nå. Men eg må ærlig innrømma at eg ikje har følgt så mye med. Eg klare lissom ikje å henga med. Eg blir så fort «bored» og det e litt trist. For eg og har fått med meg at det ska komma mær Twin Peaks i 2016. Det e jo litt av grunnen te at eg tok det opp igjen, for å se om eg kanskje klarte det denna gongen. Håpe sesong to e bedre enn sesong ein ;)

  Liker

  • Jeg synes nok at den første sesongen er klart best, men det er jo dessverre ikke slik at alt funker for alle! Twin Peaks er såpass sært at det ikke passer enhver TV-titter, og det er selvfølgelig en ærlig sak om man liker det eller ikke når man prøver flere ganger… Om du fortsatt ikke får tak på det, så er det heldigvis masse annet man kan kose seg med!

   Liker

 2. svært vakre bilder som gjenspeiler din legendariske folksro! barn som undre seg på dem selv et øyeblikk, og vekke deres sinn skarp er veldig rørende. cramberries, blåbær (noen litt?). og svært velsmakende herresopp, gjorde du koker i pannen, på stedet med litt hvitløk? (Det er ikke bedre enn utenfor herresopp lukt tilberedt på tre)! Og hvis dere ved flaks rumpetroll gjøre plass for frosker med kjøttfulle lår det er lykkedag! (Nei, det var en spøk fra franskmenn …) Jeg er ikke en fisker. men din tur er et sjarmerende belysning (og blant dem pastell solnedgang ut) til ditt land så fint.

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Patchwork: October | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: Forest bound | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: My August | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..