Geeky goodies

Geeks have more fun!

Her er en liten liste over morsomme ting fra den siste tida, som har gjort smilet mitt ekstra stort.

– Lego i løsvekt hos Outland i Kirkegata. Disse hyllene gjør meg SÅ GLAD.

Geeky goodies
Geeky goodies

– At den nye dokumentaren om Tommy og Tigern, Dear Mr. Watterson, nettopp er blitt tilgjengelig på Netflix. Helgeplan!

– Bill Murray og Darth Vader som fulgte med fra veggen da Ina og jeg drakk kaffe på Torggata frukt & tobakk forleden.

Geeky goodies

(Forresten har jeg fått bidra med et gjesteinnlegg hos Ina, og det kan man lese her!)

– Origami og fargesortering i En slags butikk.

Geeky goodiesGeeky goodies

– Mobilspillet Scurvy Scallywags, som nettopp har kommet og som jeg ikke har prøvd selv ennå, men som visstnok inneholder syngende sjørørvere og annet snacks. Det er laget av blant andre Ron Gilbert, som kan sine saker.

– En triforce på en vegg på Grünerløkka (lurer på om arkitekten kjenner til Zelda-fenomenet?).

Geeky goodies

Musikksiden til Zelda Universe, hvor man kan velge spill og lytte til de originale lydsporene. Jeg kan høre på sånt i timevis, og går gjerne rundt og nynner på spillmelodier. Jeg er spesielt glad i musikken fra The Wind Waker! Det spillet er strålende!

– Towel Day, en årlig markering for tilhengere av Douglas Adams‘ bøker. Datoen er 25. mai, og feiringen går ut på å ha med seg et håndkle hele dagen. Jeg festet det i beltet og bar det med stolthet, slik jeg gjør hvert år!

Geeky goodies

– At jeg endelig har sett den siste HIMYM-episoden, og at jeg skal snakke og snufse med ei god venninne i dag.

Neil Gaiman sitt Oslobesøk. En av mine favorittforfattere kom til byen! Jeg benyttet anledningen til å se ham to ganger. Første gang da han leste høyt og signerte bøker på Outland – da var jeg en av mange entusiaster som trosset regnet for å stå i kø mellom reolene.

Geeky goodies

 Denne fyren, altså. For en fantasi, for en fortellerglede, for et språk.

Geeky goodies

Jeg fikk signert to bøker. I tillegg til den norske oversettelsen av Fortunately the Milk, barneboka som han var her for å promotere, og som man måtte kjøpe, tok jeg med meg Good Omens hjemmefra. Denne romanen er blitt en slags kultklassiker, og leserne drar slitne eksemplarer med seg rundt i verden. Min utgave har vært med både til Thailand og tilbake og til Malaysia og tilbake. Det syntes Neil Gaiman var hyggelig å høre (jeg holdt på å forgå av nervøsitet når jeg snakket med ham, haha!), og han ønsket meg en god dommedag.

Geeky goodies

Signeringen foregikk på Towel Day, forresten! Jeg var ganske euforisk søndag kveld, med både håndkle og signert superbok.

Geeky goodies

(Andre gang jeg så Gaiman var dagen etter, på bokbadet på Rockefeller, hvor han fortalte om diverse eventyr og opplevelser. Det sto at det var fotoforbud, så jeg lot kameraet ligge igjen hjemme, men det var et ordentlig interessant arrangement.)

– At Jonasflotte og jeg har kjøpt flybilletter til Skottland i sommer, og selvfølgelig planlegger å se Loch Ness.

– At da han skulle overføre penger til meg etter at jeg hadde lagt ut for billettene, ble summen 1337.

Livet er fullt av godsaker og tilfeldigheter! Jeg er en glad geek!

– – – – –

In other words: These are some of the geeky goodies that have made me smile lately.
– A shop here in Oslo selling lego by the pound.
– The fact that the Calvin and Hobbes documentary called Dear Mr. Watterson is now available on Netflix.
– Bill Murry and Darth Vader hanging around in a café.
– The mobile game Scurvy Scallywags, which has just come out. It features singing pirates, and Ron Gilbert is behind it!
– Origami and colour coordination in another local shop.
– A triforce on a building in my neighbourhood. I wonder if the architect is familiar with the Zelda phenomenon?
– The Zelda Universe music section, where you can listen to the official soundtracks from the games. I walk around humming game tunes all the time, and I can’t get enough of the music from The Wind Waker! That game is amazing.
-Towel Day, the yearly celebration of Douglas Adams‘ writings, on the 25th of May. Fans everywhere take a towel with them wherever they go. I attached mine to my belt and wore it proudly, as I do every year.
Neil Gaiman visiting Oslo. One of my favourite authors came to town – he is such a talented story teller! –  and I got to see him twice. First at a book signing, where he signed my old, tattered copy of Good Omens. I told him that the book had been to Thailand and back as well as to Malaysia and back (I almost fell over from nervousness when I actually met the man!), and he was happy to hear it, and he wished me a happy doomsday. This was on the 25th of May, actually, so that evening I was quite euphoric to have not only my towel, but a signed book as well! (The next day I saw Mr. Gaiman again, on stage, being interviewed about his books. I couldn’t take my camera, but it was very interesting.)
– My boyfriend and I having bought plane tickets to go to Scotland this summer, and of course we are planning to visit Loch Ness.
– The fact that when he transferred money back to me after I had purchased the tickets, the sum was 1337.
Life is full of goodies and coincidences, and I’m a happy geek!

Reklame

30 tanker på “Geeky goodies

 1. Triforcen på Grønland! Jeg og bestevennen min var Fox Grønland-fans en sommer for mange år siden og jublet hver gang de filmet triforcen. Fikk sett den på ordentlig forrige høst! Hverdagslykke.

  Liker

 2. Du er en fin geek, også! Jeg hadde kjempelyst til å dra på Rockefeller på mandag, men jeg hadde en korøvelse som jeg ikke kunne droppe. Har kun lest Coraline, og elsket den, så har planer om å lese mer av ham i sommer. Tenkte kanskje å begynne med Stardust, for jeg liker filmen så godt! :)

  Liker

 3. Så mye moro! :D Og så spennende at dere skal på ferie til Skottland – dere bør så absolutt glede dere! :D Jeg studerer der, midt imellom Glasgow og Edinburgh, og det er rett og slett skikkelig koselig og fint. Har riktignok ikke vært helt oppe ved Loch Ness, men nesten, og det er skikkelig fint der! Har du sett Skyfall? I såfall, landskapet i virkeligheten er helt likt som på filmen, hihih. Og! Hvis du er Harry Potter-fan anbefaler jeg å dra til Glenfinnan Viaduct, som er den broa Harry og Ron flyr over med bil, i tillegg til at det selvfølgelig er veldig fint der! Og ikke nok med det! Man kan se stedet hvor de filma Hagrid sin hytte, i skråningen :) Husker ikke hvordan man kommer seg dit, da vel og merke, men gled dere masse! :D

  Liker

  • Åååh, hjertelig takk for tips! Jeg gleder meg sånn til å se landskapet oppe i det skotske høylandet (det så jeg skikkelig heftig ut i Skyfall), og jeg elsker jo Harry Potter, så jeg skal gjøre litt research basert på det du skriver!

   Liker

 4. Så mange bra ting!

  (Tror jeg så deg i køen på rockefeller forresten! Men jeg turte ikke si hei, siden hjernen min bare «hun kjenner jeg! Nei vent, vi har jo aldri møttes!» Haha. Kanskje jeg tør en annen gang:) Men enig i at det var et veldig fint arrangement. Neil altså, for en formidler!)

  Liker

  • Hihi, så morsomt at du så meg i køen. Ja, neste gang må du gjerne komme bort og hilse på! Man blir jo liksom litt kjent med hverandre gjennom blogging også. Nettopp, han er så intenst dyktig!

   Liker

 5. så smart planlegg ferie du har: Scottish Water som drikke ; uttale » rrrrr » god ting ! kan være dobbelt så moro med magiske steder Lack ness ; og ( golf) . vi ser frem til bildene dine . for meg som ikke vil flytte ut av Frankrike i sommer . morsomme alle disse fargene lego bokser . og » origami » , det var morsomt for meg igjen , å bygge japanske historier månen former med barn , pa jobb ; men jeg tok ikke godt ry i flettet origami papir modeller (det er bedre mennesker i nevrose obssessionel struktur , bedre enn meg til å gjøre det . bedre lesing og romlig abstraksjon ) . men vær skeptisk , fordi jeg virkelig kunne bli latterliggjort , hvis en dag kom jeg over en ekte » Asperger syndrom» . om arkitekten , til tross for logo , pa » Grünerløkka » gate ; Nei det har absolutt ikke gjort også i fargestyrke ( svart , belysning) at » soulages » en fransk maler .

  Liker

 6. Høres veldig fint ut med Skottland, blir nok en super tur :) Og ååå, så fine nerdegleder, jeg var også på Rockefeller (fikk ikke tak i autograf dessverre, men bare å lytte til Neil Gaiman alene var inspirerende nok) og å så kult med Triforce (ønsker meg skikkelig Wii U sånn at jeg kan spille Windwaker igjen) og å, jeg må få sett «Dear Mr. Watterson» siden jeg selv er veldig glad i Tommy og Tigern (hadde ikke hørt om den dokumentaren, men den skal jeg få sett snart) =D

  Liker

  • Jaaa, jeg gleder meg! Jeg har også skikkelig lyst til å spille Windwaker igjen, det er så bra. Så kult at du også var der, han er virkelig inspirerende!

   Liker

 7. Tilbaketråkk: Patchwork: May | Et dryss kanel

 8. hei synne! leste i american gods som jeg fikk signert og kom til å tenke på deg! huska du nevnte at du hadde en blogg som het noe med kanel, så tenkte bare stikke innom for å si at det var gøy å ha noen å være fangirl med :) jeg swoona totalt da jeg møtte han og klarte såvidt å stotre fram et «hello» og «thank you», men gosh for et øyeblikk! fikk outland-mannen til å ta bilde, så nå kan jeg dø lykkelig.

  god sommer til deg!
  hilsen ina

  Liker

  • Hei, Ina! Så hyggelig at du stakk innom og la igjen en hilsen! Helt enig, det var morsomt å ha noen å glede seg sammen med! Jeg ble også kjempenervøs og stotrende da jeg kom frem til ham, men jeg klarte å snakke litt, og etterpå var jeg helt skjelven og fikk tårer i øynene, haha. Jeg fikk også tatt et bilde sammen med ham, og dette var stort! Gøy at vi kunne dele opplevelsen. Riktig god sommer til deg også!

   Liker

 9. Tilbaketråkk: Last year and this year | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..