A weekend in the woods

Akkurat nå er det veldig, veldig vått i Oslo. Jeg sitter inne med åpen balkongdør og hører tungt sommerregn dundre i bakken. Det er faktisk forfriskende med litt kjøligere luft og noen godlynte skyer etter disse utrolige solskinnsukene vi har hatt!

I går var Jonasflotte og jeg på sykkeltur, men i dag har vi ingen store planer. Det er så fint med slike tilbakelente feriedager i rolig tempo! Lange frokoster, kyss i nakken, sommerlektyre, en neve blåbær, god musikk på radioen, hjemmelaget iste, lette kjoler, få bekymringer. Jeg elsker sommeren, både med og uten strålende sol.

Nå som det til en forandring er mer fristende å være inne enn ute, tenkte jeg å vise dere hvor fint vi hadde det på sommerens skogstur med storfamilien! Denne tradisjonen er et årlig høydepunkt. Slekta samles på Finnskogen hver sommer, og slik har det vært så lenge jeg kan huske, for slik var det i flere tiår allerede før jeg ble født. Vi kjører langt vekk fra sivilisasjonen, langt inn i furuskogen, der lufta er frisk og elgen beiter og kreklingen glimter i det grønne. Der ligger et rolig vann, og der slår vi oss ned for noen dager, med telt og stormkjøkken og røverhistorier.

CIMG8687

Vi kunne ikke fått bedre vær. Etterhvert ble nesetippene røde, for himmelen var latterlig blå.

CIMG8709

Sol og lyng og furulegger fungerer som terapi.

CIMG8884

Vannet var kaldt i år, fordi juni ikke bød på mye sol, men vi badet likevel – og de som ikke ville legge på svøm, kunne slå seg ned og plaske med føttene i vannkanten.

CIMG8711

Eller padle seg en tur i en mørkegrønn kano!

CIMG8712

Om kvelden samler vi oss rundt bålet…

CIMG8719

…med for eksempel vaffeljern og rørte bær og seterrømme…

CIMG8732

…og med akevitt i små glass.

CIMG8783

Skål for solnedgangen!

CIMG8766

Selv når sola har forsvunnet, blir det aldri mørkt. Dette bildet er tatt klokka halv tre om natta.

CIMG8736

Sommer-Norge,altså!

Når man våkner, er kanskje sola tilbake for å skape morsomt lys på innsiden av teltduken.

CIMG8740

Da er det tid for en utflukt. Vil dere være med på padletur, når vi først er her inne? La oss spise frokost (nam, speilegg stekt på primus og kaffe kokt på bålet!) og finne frem noen flytevester.

CIMG8830

Vi dro på bever-safari! Her har de laget seg en sti…

CIMG8817

…og her har de bygget seg et feriehus.

CIMG8825

Vi satt stille som mus og lot kanoen drive nedover det blanke vannet.

CIMG8836

Det er så fint langs elva!

CIMG8832

Da vi tok årene fatt igjen, lot jeg meg begeistre av virvlene i vannet, som vanlig.

CIMG8872

Fangsten besto av vannliljer – det hører liksom med å nappe opp noen!

CIMG8745

Når man bor i Oslo til daglig (og ikke minst når man nylig har flyttet hjem fra travle Paris), er det nesten ingenting som er finere enn et lite avbrekk i naturlige omgivelser og godt selskap.

CIMG8692

Jeg ser alltid frem til neste tur!

– – – – –

In other words: The heavy summer rain has come to Oslo, after almost a month of hot and sunny weather. It’s refreshing! I’m sitting in the living room with the balcony door wide open, listening to the drumming of the drops. Yesterday my boyfriend and I went for a bike ride, but today we don’t have any big plans – I love a relaxed, slow day now and then. Long breakfasts, little kisses, summer reading, a fistful of blueberries, good music on the radio, home-made ice tea, light dresses, few worries. I love summer, even when the sun isn’t shining. Now, as it’s more tempting to be indoors than outdoors for a change, I thought I’d show ye how good a time we had when my extended family spent a weekend in the woods!

We go each summer, and this has been  tradition for more than forty years. We drive way into the forest, to a little lake, where we sleep in tents and paddle canoes and exchange stories by the campfire. It’s such an idyllic site. This year’s weather was splendid – the sky was intensely blue and the tips of our noses turned red! The weather in June wasn’t of the same sunny quality, so the water in the lake was quite cold, but we bathed nonetheless. In the evenings we sat down to enjoy waffles cooked in the flames and aquavit in little glasses. I love the fact that darkness never falls here in summer – it is quite magical. The picture after the fiery red sunset is taken at two thirty in the morning, and it never get any darker in July. When the sun comes back up, it makes the tent hot and creates fun shadows. Time to get up and go out! After a breakfast consisting of eggs fried in a pan on the primus and coffee cooked over the campfire, of course. We went on a little beaver safari up the stream – you can see the track they’ve made and the summer house they’ve built. I love peacefully gliding around in a canoe, and I love the swirls in the water! We came back with some water lilies – that’s just part of it. I’m always looking forward to next year’s excursion!

Reklame

11 tanker på “A weekend in the woods

 1. det er godt å slappe av i den unike, som er naturen. Jeg tror også at skogen er et knutepunkt med verden. noen fortryllende bilder er fin og jeg lurer på om dine brannene var spesifikke lukt (jeg vet brannen i einer, av kork eik, eukalyptus). og da forstår jeg bedre om sommeren akevitt. av liljer i dine områder, ville jeg aldri ha forestilt meg det. merçi Synne (å gi litt ro i bildene, selv på avstand, når jeg er trist for katten min). bra, jeg raskt dra nytte av skoger og elver og ruiner sør.

  Liker

  • Uff, jeg sender gode tanker til dere i forbindelse med katten.
   Jeg vet faktisk ikke hva slags ved familien min hadde med, men det luktet klassisk bål, og lukta hang selvfølgelig i alle klærne i dagevis etterpå! Vannliljer finnes her også, og jeg synes de er så fine!

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Four wheels on fire | Et dryss kanel

 3. Tilbaketråkk: My August | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: My August | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..