Glimt og gleder

Så var det meg igjen, da. Ettersom jeg har hatt både kjæreste og to venninner på besøk denne uka, er det unektelig litt stille i leiligheten min for øyeblikket. Jonasflotte reiste hjem på tirsdag kveld, og jentene dro i ettermiddag. Mine to barndomsvenninner har sovet hos meg, og det har vært akkurat som å være tilbake på ungdomsskolen, da man stadig var på overnattingsbesøk hos hverandre. Madrass på gulvet, snop og snacks, køsystem på badet, store planer for morgendagen og fremtiden, dyner og puter over alt, snakk og latter til langt på natt… Superkoselig. Når jeg legger meg i kveld, kommer det nok til å være litt rart å være alene for første gang på en uke. Likevel skal jeg ærlig innrømme at jeg planlegger å ligge i stjerneformasjon, bare fordi jeg har plass til det!

Jeg er så glad i de små tingene. Ekstra fint er det å fokusere på hverdagsgledene når man egentlig helst vil klemme på dem som ikke lenger er innenfor rekkevidde. Derfor: Her er noen smilegrunner fra den siste måneden.

Bugnende blomsterbuketter utenfor floristen.

CIMG1657

Stekte kastanjer. DET ER SÅ GODT.

CIMG0963

En tegneseriebutikk (en av mange, hoho) hvor man fikk se fire tegnere i aksjon på en tilfeldig lørdag.

CIMG0921

Kjeks med sjørøvermotiv. Arrrr!

CIMG1443

En annerledes metro-inngang.

CIMG1833

Utekvelder på folksomme steder med sjarm og billig vin.

CIMG0934

CIMG1751

CIMG1156

Frokost med bok, blomster, godt pålegg og iste.

CIMG1465

Nostalgiske veggmerker. Who you gonna call?

CIMG1340

Små, rosa skyer som viser vei mot skolen på tidlige morgener.

CIMG1406

Fin tekopp. Her poserer den foran fasttelefonen i leiligheten min, som er sjarmerende nok i seg selv.

CIMG1897

At supermarkedet ved busstoppet mitt har utsmykninger fra tak til gulv, sånn helt uten videre.

CIMG1519

CIMG1521

Katter. Hvor som helst, når som helst. Alltid, takk.

CIMG0967

Bone. Endelig er jeg i gang med denne giganten av en grafisk roman!

CIMG2126

At man får teipholdere formet som snegler. Jeg har en slik, så klart.

CIMG1881

Å bli invitert med (takk, Bruno!) på en engasjerende konsert i flotte omgivelser på La Cigale

CIMG2064

CIMG2083

…og at publikummeren foran meg tegnet skisser gjennom hele konserten.

CIMG2073

En knøttliten, knallgrønn sykkelentusiast som jeg traff i bakgården.

CIMG1856

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy. (Franskmenn vet ikke hva tyttebær er, men det gjør min moren til kjæresten min, og hun sendte med ham en pakke friske novemberbær – for en fin overraskelse!)

CIMG2105

En fransk venn, Louis, som viser meg fine kaféer. For eksempel Le Temps des Cerises, et tradisjonelt sted i en vernet bygg i den gamle bykjernen, hvor de dresskledde drikker lunsjkaffen sin ved baren.

CIMG1470

CIMG1472

CIMG1474

Heftige farger på fortauet.

CIMG1231

Mosaikkportretter på metrostasjonen.

CIMG1601

Runde, rare, gøyale snittblomster som ligner på pompoms. (Jeg vet fortsatt ikke hva de heter, så jeg bare peker og smiler… Må ta med ordbok neste gang.)

CIMG1888

De kommende dagene skal jeg gjøre en masse hyggelige småting som blir satt på vent når livet og vennskapet får spille hovedrollene. Med julemusikk i bakgrunnen, kongerøkelse i lufta og te i koppen. Dette blir bra likevel.

Gledelig helg!

– – – – –

In other words: My boyfriend and my two girlfriends have gone home to Norway, and my apartment feels empty after a week-long slumberparty. Time to focus on the little things! There are always plenty of reasons to be happy, even when goodbyes make you sad. These are some of the things that have made me smile lately.

Reklame

21 tanker på “Glimt og gleder

  • Jeg tar meg også noen ganger i å tenke at Paris er veldig parisisk, hihi – alt er slik man forestiller seg at det skal være! Jeg hadde besøkt byen tre ganger før jeg flyttet hit, men jeg kan fortsatt bli overrasket av at ting er så typiske. Ganske så herlig, ja!

   Liker

 1. Så mange fine småting! Eg elskar din evne til å oppdage små gleder overalt, og ikkje minst din evne til å dele den med oss her! Tusen takk <3 Det høyrdes forresten superkosleg ut med besøk, eg saknar litt å ha overnattingsgjester av og til!

  Liker

 2. Stekte kastanjer er SÅ godt, nomnom! Også synes jeg det er så bra at du endelig leser Bone, for jeg er sikker på at du elsker den! Ha en fortsatt god søndag, kjære Synne min.

  Liker

 3. En liten luft måte til Parisianism, leve som å sprette ut igjen , inne denne capital ! Dette er den minste som godt nok til å ønske deg velkommen og dele med dere hva vi liker (klezmer, her i kombinasjon med elektro) gruppe «Toulouse» har noe for ham selv . – youtube:» david Krakauer» Anakronic og elektro orchestra. (Alle).- smile! Jo da!, Ser vi deg på tips til » la Cigalle!» – «Bone» b.d, Jeg så med interesse og lese takket være deg. «Brassens» mosaikk; fortjener det alltid godt å lytte til hans poesi sung! Hvis du allerede har gjort? også snart snøen og varm jul kommer til deg…. ha en fin uke .

  Liker

 4. Så mykje fint å vere glad for! Og om eg nokon gang kjem til Paris medan du er der, så må du vise meg teikneserie-butikkane. Og kanskje ein fin kafé eller to eller tre. Høyres ut som om du har hatt ei himla bra forrige veke! Håper helga var bra den, og at veka som kjem blir bra-fin-fantastisk-super! (har litt problemer med å begrense meg til eit adjektiv, hehe).

  Liker

 5. Høres ut som om du har hatt det knallfint!! Masse fine bilder her, Synne! Må smile :-) De kastanjene så veldig gode ut. Sånn må jeg få smakt en vakker dag! Kos deg masse videre<3

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..