Torsdagsfint på en fredag

Gårsdagen ble en innholdsrik og hyggelig dag! La oss ta en titt på noen av grunnene til det.

Jeg spiste frokost sammen med disse. Jeg tror det var Elsa Billgren som først viste meg denne måten å få rosene til å vare lenger på! Når buketten begynner å tørke inn, er det alltid noen blomster som holder seg bedre enn de andre, og som kan få noen ekstra dager på vannflaten.

Jeg jobbet frem til lunsj, og så tok jeg trikken opp til Frogner. Der finnes en fin vegg…

…og en nyåpnet kafé som heter Fresko. Her var jeg invitert på lunsj med en veldig hyggelig jente som representerer en Oslo-portal, og som var nysgjerrig på mine hovedstadsfavoritter. Takk for tilliten! Jeg føler meg ikke akkurat som noen autoritet på det området, men jeg er i hvert fall glad i å utforske, og denne byen har jo mye å by på! Det hadde for øvrig Fresko også, og jeg koste meg med et smakfullt smørbrød i omgivelser som var minimalistiske og rustikke på samme tid. Spennende lunsjsted og godt selskap, det er ikke å forakte!

Forresten så lå Sebastien Bruno rett rundt hjørnet. Det blir liksom for dumt å gå forbi uten å sikre seg noen franske fristelser! Det ble pasjonsfrukt, blåbær, sitrus og mørk sjokolade med kaffe. Nam.

Jeg gikk også forbi jobben til Jonasflotte, og sendte melding mest for moro skyld. Da det viste seg at han hadde et minutt å avse, kunne han komme ut i sola, og jeg kunne snike meg til et kyss. Bonus.

Ettersom jeg har jobbet mest mulig i sommer, har jeg ikke hatt så mye tid til å rusle rundt på måfå. Det er jeg egentlig veldig glad i! Man kan høre bruddstykker av samtaler på mange språk, og snuse inn luktene fra restaurantene man går fordi, og kanskje finne ett og annet smått i yndlingsbutikkene sine. I går snublet jeg over en bursdagsgave til en god venninne, og jeg fikk bestilt frisørtime, og dessuten fant jeg en kjole som måtte få bli med meg hjem. Jeg fikk nemlig min aller første frilanslønning denne torsdagen, og belønnet meg selv med en ny og veldig blå venn. Knallblå. Koboltblå. Kongeblå. Kjært barn har mange navn, og denne kjolen er meg kjær allerede.

Senere traff jeg Taran. Det føles fortsatt litt rart at vi har flyttet fra hverandre etter å ha bodd og hatt det supert sammen i tre år, men ettersom hun jobber midt i sentrum, er det koselig å møtes over en kaffe etter arbeidstid! Enda koseligere blir det om kaffen serveres i hjertekopp. Den viste seg riktignok å være vanskelig både å holde i og å drikke av, haha, men søt var den.

Da jeg kom hjem etter en hel ettermiddag på vift, lå det en fin epost og ventet på meg. Den fortalte at jeg skal på ferie til Paris med min mor om under en måned! Vi skal sette av nesten en hel uke sammen, i Lysets by, til oppdagelsesferder og livsnyteri. Det er bare tre måneder siden jeg var der sist, men jeg gleder meg veldig! Mor har nemlig aldri besøk Paris, så nå har jeg muligheten til å dele noen favoritter etter mine tre tidligere turer. Om dere som leser har noen favoritter, vil jeg gjerne oppleve dem også. Alle Paris-tips mottas med takk i kommentarfeltet!

Til slutt i går gikk jeg hit og tilbragte to og en halv time sammen med Audrey Hepburn. Herlig.

Cinemateket viser en lang rekke Audrey-filmer i høst, så her er det mange muligheter fremover!

Nå er det fredag, og selv om jeg våknet før vekkerklokka ringte av at regnet dundret mot vinduet, er det nå nesten bare blå himmel å se. Jeg har morsomme helgeplaner, og det ligger fortsatt én makron igjen i kjøleskapet. Hurra! God fredag til alle!

Reklame

24 tanker på “Torsdagsfint på en fredag

 1. Så mye fint på én gang! Gleder meg til å få se nærmere på den blå kjolen, altså. Og jeg vil også drikke kaffe av hjertekopp. Og jeg gleder meg til å se Audrey-film med deg til uka!

  Liker

 2. Nå viser Cinemateket i Bergen en haug med Marilyn Monroe-filmer. Jeg lurer på om jeg må gå, jeg har faktisk aldri sett enn Monroe-film i mitt liv. Det går jo ikke ann! Hepburn derimot, hun har jeg sett på film, og jeg blir alltid så forelska, herregud, for en sjarmerende og vakker og elegant dame! Mye finere på film enn stillbilde

  Liker

  • Enig, Audrey har virkelig noe ved seg. Jeg har sett en del Marilyn-filmer, og ærlig talt liker jeg Audrey bedre, men det er mye snacks i filmografien hennes også! Elsker sånne Cinemateket-serier!

   Liker

 3. Å, sånn gjør jeg alltid med mine roser også :-) Veldig dekorativt og en fin måte å utnytte buketten til sitt fulle potensiale på.

  Herlig blåfarge på kjolen og søt kopp! Så fint torsdagsfredagsinnlegg :-)

  Liker

 4. For en fin dag! Det høres ut som du har det supert! og så koselig at du og tante skal til Lysets by!

  tror hun vil like byen kjempegodt. ha en super helg videre!

  Liker

 5. Hihi, jeg pleier også å utnytte blomsterbuketten lengst mulig på den måten. :) Jeg gleder meg til å se mer av den blå kjolen, for fargen var i hvert fall veldig fin. Kos deg resten av helga! :D

  Liker

 6. enna ikke funnet navnet pa disse vakker rosene! uttrykk for moderne kunst i byen synes lykkeligere, hjertellig denne gangen! skriving deg er litt som varlig primesotjer gjor en deilig glede! i juli gjort om for venner ein tur «bateaux-mouches». en betydningsfull time, som i godt vaer ,langsom tid som intim titt pa ( la capitale «Paris»)..henhold til ditt valg, jeg vet Velkommen deg(og din Mor) eller anbefaler deg meg tilgjengelighet oppmerksomme og Courtoisie som sist gang. helle meg tenker veldig oppmerksomme og stottende for dem som ikke reiser for a onske dem en neste gang snart. Gog Sondag! et que le ciel continue à etre bleu à sa façon!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..