Pints and polka dots

Noen ganger får man – i hvert fall jeg – skikkelig lyst på skikkelig øl. Da er det fint å bo i en by som Oslo, for her finner man mange steder med stort og spennende utvalg, og noen av dem brygger til og med sine egne godsaker. Forrige fredag fikk Jonasflotte og jeg lyst til å gå ut og ta en øl, og vi ville gjøre det ordentlig, så vi kledde oss opp litt – i anledning helga og for hverandre. Sånt er koselig, selv etter tre år sammen!

Jeg har noen klær i garderoben min som er eldre enn meg selv, og de er jeg ekstra glad i. Ett slikt plagg er dette skjørtet, som moren min brukte da hun var på min alder, for tredve år siden. Det er et halvlagt, svart sirkelskjørt, som sitter i livet og faller så fint! Jeg kombinerte det med prikker, for de har retrosjarm og passer når man vil pynte seg litt.

Jeg elsker hvordan skjørtekanten svisjer rundt leggene, og valgte ballerinasko til.

Det var varmt og godt, men i fall det ville bli kjølig etterhvert, tok jeg med en jakke. En innsvingt blazer med folder i ryggen, som skapte en festlig «svans» sammen med skjørtet.

Håret fikk en mer eller mindre vellykket snurr, og noen perler.

Smilet fikk et strøk med Rebel fra Mac, min nye favoritt. Så var jeg fredagsklar!

Første stopp ble Schous-kjelleren. Her hadde jeg aldri vært, til tross for at jeg har bodd rett i nærheten i tre år! Endelig var det tid for å gå inn den tunge døra og ned de dunkle trappene.

Der nede ligger en underjordisk ølhall, med hvelving og kandelabre i taket og en enorm peis i enden.

Man sitter i store, mørke tremøbler under vinduer med farget glass. Man får nesten klosterfølelse!

Her nøt vi hver vår halvtliter, tappet fra et av de store fatene som står og ligger bak gitter i ulike hjørner av lokalet. Min øl var rund og full av sødme, og hadde «panda» i navnet! Sjarmpoeng!

Neste bar ut var Grünerløkka brygghus. Det er under et år siden de åpnet, og her hadde jeg heller ikke vært. Her var det også hvelving i taket, men lampene var av den litt mer maritime sorten.

De hadde dessuten fint mønster på gulvet.

Her bestilte jeg hveteøl (nam!), og det var lyst og fruktig og ble servert i stilig glass.

Jeg kunne ikke gå uten å forevige dette selvironiske skiltet, midt i hovedstadens hipstermekka.

Kveldens siste stopp ble Glød. Der har jeg tidligere bare vært på dagtid, for de har både varme og kalde supper som egner seg utmerket til lunsj! Nå var det vin vi var ute etter. De har nemlig et rikholdig vinkart med vin fra flere spennende og mer ukjente regioner i Italia. Dessuten har de globus, hoho.

Dette er et lite sted med mursteinsvegger, gamle lamper og tegneseriehefter på hyllene. Hyggelig! Her møtte vi dessuten kjente som jeg ikke hadde sett på en stund, og det er jo alltid en bonus!

Da vi gikk hjemover, var det godt å ha blazer. Da vi kom hjem, oppdaget jeg flekker på skjørtet mitt. I denne sammenhegnen er det er tegn på at man har hatt det gøy, og at skjørtet har fått svinse igjen, tre tiår etter forrige runde! Dessuten kan flekkene vaskes vekk. Heldigvis.

Slik så forrige fredagskveld ut, og Jonasflotte og jeg sa oss godt fornøyde med den.

Reklame

17 tanker på “Pints and polka dots

  1. Så ut som en fin kveld ute. Kjæresten min og jeg suger i å gå ut sammen. Vi gjør det stadig vekk, men ender alltid opp med å krangle om noe. Gjerne om politikk og religion (hvordan det er mulig forstår ikke jeg, siden vi begge er ateister) og andre store temaer.

    Liker

  2. Så flott å kunne gjere slikt saman uansett kor lenge man har vore saman! Eg håpar eg og kjærasten min aldri sluttar med det. Det er ein bra feeling over å gjere noko ekstra innimellom! Og å gå ut for ein skikkeleg øl i litt ekstra fine klær (eg er litt glad i å pynte meg) er verkeleg bra!

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Signs | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..