Sommerens skogstur

Vaskemaskinen rumler i rommet ved siden av. Jeg har nettopp stappet den full av sånne klær som blir liggende i bunnen av kurven for tiden, uten at det gjør noe, fordi man ikke egentlig trenger dem om sommeren. For eksempel den tykke genseren som jeg vanligvis ikke bruker på denne tiden av året, men som jeg hadde med langt inn i skogen, fordi den er god å ha når mørket og temperaturen faller – og som fortsatt luktet bål da den forsvant inn i maskinen.

En gang i året vender familien vår nesene mot villmarka. Storfamilien, altså: Unge og gamle, foreldre og barn, onkler og tanter, søskenbarn og tremenninger. Vi kjører inn på Finnskogen, til alt vi ser er trær og kongler, der det ikke finnes tak over hodet eller vannforsyning eller stikkontakter, og der slår vi opp teltene våre ved et stille vann.

Så følger to dager og to netter fulle av familiehygge, god mat og fin natur. Vi fisker, bader og padler kano i vannet. Vi griller, steker vafler, forteller historier og synger sanger rundt bålet.

Vi spiller kort og kubb og kaster pinner til hundene. Vi plukker bær og blomster mellom de høye trærne. Vi nyter hverandres selskap og har det alldeles utmerket sammen, hele hurven.

Forskjellen på dag og natt er mye større i skogen, langt unna døgnåpne butikker og neonlys. Når skumringen begynner, skodden kommer drivende inn over vannflaten og kvelden etterhvert blir til natt, blir det mørkere her inne enn noe annet sted. Bare månen og stjernene lyser ned gjennom de tette trekronene, og leirbålet får skyggene til å danse på teltduken, og alt virker litt mer magisk enn ellers.

Skogen er en avslappet oase. Turen gir en fri følelse og en annerledes avkobling fra hverdagen i byen. Jeg sover som en stein i telt og sovepose, og den beste kaffen kokes i kjele over åpen flamme!

Denne familieutflukten har vært et av sommerens høydepunkter så lenge jeg kan huske. Takk for i år!

Reklame

16 tanker på “Sommerens skogstur

 1. dette er en spennende reise skogen i familien. var god blabaer rikelig de hjemme rundt i skogen? lake i bildet er svaert attraktive sjonnet!! pa fjellet i mitt omrade, jeg vet en innsjo med reflesjoner smaragd gront (dammen av «djevelen») .. sa du har steder og oyeblikk av stor rikdom i sommer! pour voir: étang du diable capcir . og you tube :estanys de camporells agost 2009 . oi , for en kjempe gave i 39 i paris!!

  Liker

 2. Både familieutflukter og skogsturar er nydelege ting som høyrer sumaren til, og så herleg stemningsfulle bilder! :)

  Ps. Eg la igjen eit gundig svar til deg på bloggen min, eg vart veldig glad for spørsmålet ditt, fordi det var også ei påminning om noko eg har utsatt ei stund no! Og når me er inne på det vil eg legge til at eg tykkjer at bloggen din har eit for det første veldig passande og for det andre veldig vakkert namn! :)

  Håpar du får ei herleg veke!

  Liker

 3. For en FIN ting å gjøre!!! I approve! Og Synne, så fine bilder du har tatt! Spesieeelt det siste og det første! Helt foreeeelska, ihihihihih!

  Liker

 4. Tilbaketråkk: “Bon week-end” from around the bonfire | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: My August | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..