Helgehygge

Det er grått og vått i hovedstaden i dag. Det gjør ikke noe, for jeg har planer om å se en gammel italiensk film, lese Neil Gaiman og holde kjæresten min i hånden. Dessuten har det vært en del fint vær i uken som gikk, ikke minst forrige helg!

På fredagen møtte jeg søte Linda til en kaffe på Chillout, som er en kombinert kafé og reiseforretning på Grünerløkka. Vi satt blant gamle bord og skjeve stoler, og jeg drakk dobbel americano og spiste snurrebolle med sjokolade og chili. Det var akkurat like godt som man skulle tro!

Steder som Chillout får meg til å riste av reiselyst. Lokalet er fullt av eksotiske detaljer…

…og i hver krok finnes mye puter og fargerike hengekøyer som oppfordrer til livsnyteri…

…og ikke minst har de en egen lesekrok bakerst i butikken, med slitte stoler og store mengder reiselitteratur, og med masser av kart man kan rulle ut og drømme seg vekk i.

Da lørdagen kom, og det fine været fulgte med, var det tid for parkliv. For første gang i sommer var det varmt og tørt nok over lang nok tid til at man kunne tilbringe noen timer på gresset. Endelig! Jonasflotte og jeg fant frem et teppe og noen tegneserier, og inntok horisontalen i solskinnet, og ble liggende til rastløsheten tok oss.

Oslosommer er virkelig noe for seg selv!

Ellers hadde jeg én plan for helga: å bake. Det må til med jevne mellomrom! Nå ble det sitron- og kokoskake, en favoritt. En sommerlig fristelse som har masse smak og som liker å leke Pacman.

Jeg nyter fridagene mellom frilansoppdragene, uansett vær, og selv om jeg må jobbe litt både i dag og i morgen, blir det nok tid til mye fint nå også. I morgen kommer tre gode venner på søndagsmiddag, og det blir en fin avslutning på nok en avslappet og hyggelig helg. Kos deg, du også!

Hvilke fine ting har du på planen for helga?

Reklame

24 tanker på “Helgehygge

 1. Her i Bergen, som jeg ankom på tirsdag, har det endelig begynt å regne litt. Det har vært så vramt og jeg har sittet i parken i dagevis, at nå føles det bare litt digg å måtte sitte inne. Men jeg tror jeg skal løpe litt ute i regnet i kveld!

  Liker

 2. Den kaféen ser herleg ut!
  Eg nyt siste sommarferiehelga, samtidig som eg gler meg til måndag. Ryddar og gjer ting eg har utsett og som er fint å få unna, og tar lange pausar til å gjere fine ting som å lese i bøker eller sjå ein episode av ein bra serie medan eg kosar med huden som nesten er ein kosebamse.

  Liker

 3. Helgelykke: Travel første arbeidsuke etter ferien over, og endelig ha tid til å sette seg ned å kose seg med yndlingsblogger. Jeg kooser meg med bloggen din, de fine bildene, stemningen og alt. Og ja, skulle gjerne hatt oppskrifa på kaka, den so god ut. :)

  Liker

 4. Det er så hyggelig på Chillout. Verdens trenger flere slike konsept-kaféer. Håper du har en fin kveld! Min helg er egentlig veldig veldig rolig, med litt studieforberedelser og film og kos.

  Liker

 5. Å, for et fint innlegg! Bringer god stemning til en grå mandag. Jeg har aldri vært på Chillout, men dit vil jeg nå, det ser kjempekoselig ut :D Ha en fin uke, søte Synne!

  Liker

 6. Det så ut som en veldig fin helg! Håper du har det fint fortsatt! OG tusen takk for oslotips, det elsker jeg! ChillOut må absolutt sjekkes ut, siden jeg akkurat flytta til Grunerløkka:) Du er fin som deler!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..