My March

March / etdrysskanel.com
March / etdrysskanel.com
March / etdrysskanel.com
March / etdrysskanel.com

Den første vårmåneden er her! Selve våren kommer nok først om en stund, men det er tross alt helt naturlig, og nå er det i hvert fall legitimt å begynne å glede seg, hoho.

Fra nå av skal jeg ikke ha noen vakter hos Palais des Thés. Jeg er liksom ferdig i tebutikken nå? Det føles så rart å ha levert inn nøklene sine og forkleet sitt. Jeg er jo en emosjonell person, så det tar meg alltid litt tid å prosessere slike overganger. Noen av stamkundene våre har gitt uttrykk for at de synes det er synd at jeg slutter, og det er både litt trist og ganske fint, for det viser jo at man faktisk får et forhold til hverandre. (Jeg husker at da jeg begynte, syntes jeg det var heeelt utrolig at sjefen min gjenkjente enkeltpersoner og visste hvilke teer de pleide å drikke. Jeg kom aldri opp på hennes nivå, så klart, men det siste året har jeg også kunnet si: «Hei, kjekt å se deg igjen! Hvor mye Mao Feng Impérial vil du ha i dag?») Jeg fortsetter å bruke produktene i smakinger, så jeg er fremdeles en slags ambassadør for Palais des Thés, men jeg er altså ferdig som ansatt i butikken. Nå går jeg tilbake til en frilanstilværelse på heltid, stadig med teksting som hovedgeskjeft, samt en del andre oppdrag og aktiviteter ved siden av. Større uforutsigbarhet, men også større fleksibilitet. Mindre fast inntekt, men mer frihet. Det passer meg bra, som jeg har skrevet om her. Litt skummelt er det, så klart, særlig i disse økonomisk usikre tider, men det er mest spennende. Jeg har lagt meg opp en såkalt buffer som jeg kan tære på når det trengs, og jeg krysser fingrene for at det kommer til å gå rundt, for det er det viktigste. Dette føles som en investering i meg selv, min fritid og min tid sammen med andre. Det er det verdt, og det er jeg verdt.

Da tar vi fatt på mars, dere! Klart vi skal fylle denne måneden med fine ting, som alltid?

Blant annet har jeg planer om å…

– Ikke jobbe kveld og helg. Jeg skal ha fri hver eneste lørdag og søndag hver eneste uke; det er nesten ikke til å tro. Herlighet, for en enorm luksus!

– Nyte de merkbart lysere dagene. Tenk at sola allerede er på vei opp når vi spiser frokost!

– Se på Frost Fatales, lillesøsteren til Games Done Quick, som pågår hele denne uka. Ypperlig opplegg.

– Gå på flere store vinmesser, og smake på vårens nyheter.

– Glede meg over de aller første snøklokkene, som dukket opp i nabolaget for et par dager siden!

– Feire St. Patrick’s Day den 17. mars, som passende nok faller på en fredag i år. Skål!

– Se andre sesong av The Mandalorian, som jeg helt har glemt vekk, for nå kommer jo snart den tredje…

– Markere min lille nieses femårsdag. Hele familien skal på hyttetur, og midtpunktet selv har laget en egen kalender – med akkurat passe skjeve streker og tall – for å telle ned dagene dit. Bedårende.

– Muligens gå på nerdequiz igjen, for min første opplevelse var positiv, så det frister til gjentagelse!

– Reise på en liten vintur til Spania! Jeg er blitt invitert på besøk til et vinhus som lager cava, og dette blir mitt første spanske produsentbesøk. Veldig stas.

– Spise pai på Pi Day, den fjortende – hvis det lar seg gjøre, siden jeg er bortreist da.

– Brygge kaffe i vår nye presskanne, som jeg skaffet på Finn.no da noen *host* ikke meg *host* kom i skade for å knuse kolben på vår gamle. Et par dager senere hadde jeg funnet en helt ubrukt Bodum-kanne, som jeg kjøpte for en tredjedel av prisen og hentet hos en fyr på Storo. Som dere kanskje husker, så kjøper jeg som regel aldri noe helt nytt med mindre jeg ikke klarer å finne det brukt – og det gjør jeg jo, uten problemer, i 90 % av tilfellene!

– Besøke et vennepar som har fått et nytt familiemedlem siden vi var hjemme hos dem sist.

– Spille Time Stories, brettspillet vi har holdt på med i flere år! Nå er vi midt i et sjørøver-scenario, som jeg kooooser meg med.

– Markere Earth Hour, som denne gangen faller på lørdag 25. mars.

– Tilbringe ei helg i Skien, hos vennene våre som bor der! (Slik så det ut forrige gang, midt på sommeren i fjor!) Jeg ser fram til å kose med katten, ta en øl eller to på stambpuben deres, kikke i bruktbutikker og drikke kaffe i det grønne kjøkkenet.

– Skåle for et halvt års ekteskap i slutten av måneden! Du store min.

– Lete etter solvegger når jeg er ute i byen, og når jeg har tid: stoppe opp og ta noen minutter med lukkede øynene og ansiktet vendt mot lyset.

Dette må jo bare bli bra, mine venner. Hva har dere på planen i mars?

– – – –
In other words: My plans and wishes for March! For an English version, please use the translation widget!

Reklame

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..