A little trip, a cute cat and a fun party – and how to eat burgers like a lady

Tenk at vi begynner å bli så voksne at folk kjøper seg hus, da. Ikke bare leiligheter, og ikke bare rekkehus, men eneboliger! Det er alltid stas å besøke venner etter at de har flyttet, og ekstra stas er det kanskje når det er et hus de har flyttet inn i. I juli tok vi toget ut av Tigerstaden for å besøke et vennepar av oss, som nå bor i Skien.

Det var fine sommerforhold, og selv om jeg stort sett leste på togturen, er jeg glad jeg tittet opp iblant. Rett utenfor Tønsberg så vi et rådyr!

Skien / etdrysskanel.com(Ti minutter lenger sør ligger det for øvrig en hjortefarm rett ved toglinja, så der så vi flere, men det er noe annet med dyr som er ville!)

Det var buss for tog underveis, selvfølgelig, så turen tok nesten fire timer i stedet for drøyt to, men det la ingen videre demper på stemningen. Det å være i transit, og særlig sammen med Jonasflotte, er tross alt noe av det beste jeg vet.

Så kom vi fram til Skien! Våre venner har kjøpt seg et hus i den triveligste delen av byen, området som heter Snipetorp.

Skien / etdrysskanel.comHer er det brosteinsbelagte gater, bratte skråninger og eldgamle trehus. Vår venners nye krypinn er ikke noe unntak – huset deres er fra midten av 1700-tallet! Det har naturlig nok blitt modernisert en del i årenes løp, men det er fullt av fine detaljer, sjel og sjarm. Kjøkkenet deres er GRØNT <3

Skien / etdrysskanel.comVi er en del folk her i verden som vet at hus er synonymt med katt. Jeg gleder meg veldig til den dagen jeg selv bor i hus og kan ha katt igjen. Det tok ikke lang tid før våre venner skaffet seg en firbeint følgesvenn. Hils på Pippi!

Skien / etdrysskanel.com

Såååååå fiiiiiin.

Det var behagelig sommervær, så vi ble med Pippi ut i hagen. Fra sitteplassen øverst har man denne utsikten.

Skien / etdrysskanel.comFor en luksus!

I hagen vokser det også alskens blomster, og dessuten er det en masse vinranker som slynger seg rundt. I juli var druene ørsmå og irrgrønne!

Skien / etdrysskanel.comMarkjordbærene på bakken var både røde og hvite – her lærte jeg altså at det finnes en hvit variant!

Skien / etdrysskanel.comVenner og vin og sommerkvelder… Bedre blir det ikke.

Skien / etdrysskanel.comEtter å ha ladet opp med bobler og et lite glass hjemmelaget likør, var vi klare for å ta fatt på lørdagskvelden!

Vi er også en del folk her i verden som vet at hus er synonymt med hagefest. Jeg gleder meg veldig til den dagen jeg selv bor i hus og kan ha hagefest igjen. (Sist var da jeg fylte 30!) Noen benytter seg av denne muligheten hvert år, og vi fikk være med på venners venners bursdagsfest!

Skien / etdrysskanel.comJa til svømmebasseng med flamingo og baljer med vannpistoler blant drikkevarene. Supersommerlig!

Skien / etdrysskanel.com

Jeg hadde skaffet en favoritt på flaske, som passet godt for anledningen.

Skien / etdrysskanel.comMiddag ble det også, for vi hadde med oss grillmat. Har dere noen gang lurt på hvordan man spiser burger med hendene uten å søle på vintagekjolen sin?

Summer / etdrysskanel.comSånn.

Summer / etdrysskanel.comVery ladylike indeed. Takk til Jonasflotte for forevigelsen.

Det ble en ordentlig hyggelig aften, med nye og gamle kjente. Noen spilte kubb, noen danset, noen spanderte shots som smakte smurfedrops og inneholdt glitter. Det jeg kanskje kommer til å huske best, er at det oppsto et aldri så lite dansegulv i gata utenfor huset i løpet av kvelden. Vi hadde nemlig blitt utfordret av noen andre venner til å arrangere en flash mob (!), og det gjorde vi. Vi allierte oss med DJ-en og dro med oss flest mulig festdeltagere på fjaset vårt, og plutselig var vi 30 stykker som slo oss løs midt i veien, hahahuff. Det var akkurat passe spontant og skranglete, og jeg tror alle deltagerne sitter igjen med et morsomt minne! (Ja, det ble filmet. Nei, dere får aldri se.)

Vi overnattet hos vennene våre, noe som alltid er intenst koselig, og dagen etter tok vi en liten rusletur i nabolaget. Rett i nærheten ligger både Brekkeparken og kolonihagen!

Skien / etdrysskanel.com
Skien / etdrysskanel.com

Kolonihager er alltid verdt å utforske. (Vi har tross alt en her i vårt eget nabolag i Oslo, som jeg har delt en liten bildeserie fra her, og som vi besøker flittig gjennom hele sesongen.) Denne var også veldig sjarmerende.

Skien / etdrysskanel.com
Skien / etdrysskanel.com

Takk som byr! Sukkererter er supergodt!

Ved lunsjtider kom faktisk et felles vennepar innom på besøk, så vi drakk kaffe og spiste is sammen, hele hurven. (Det var ekstra fint å treffe mange av vennene våre i løpet av årets sommerferie, for noen hadde vi ikke sett siden før pandemien. Neste gang vi sees er i bryllupet vårt, iiiih!) Deretter fikk vi skyss til stasjonen og tok toget hjem, etter et skikkelig fint og sommerlig døgn i Skien.

– – – – –
In other words: A trip to Skien, a few hours south of Oslo, to visit our friends who have bought a house there! We went to a summer party, I ate burgers like a real lady, and the next day we visited an allotment garden. For an English version, please use the translation widget.

Reklame

3 tanker på “A little trip, a cute cat and a fun party – and how to eat burgers like a lady

  1. Tilbaketråkk: My March | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..