One to ten

November / etdrysskanel.com

Da teller vi litt, tenker jeg!

Én: Rotte på skjermen i den nye serien And Just Like That, som bygger videre på Sex and the City – eller gjør den egentlig det? Jeg sitter ofte igjen med følelsen av at de som skriver denne serien, nesten ikke har sett den første, og ikke egentlig kjenner rollefigurene. Hvis du har lyst til å gi folk helt nye liv og nye personligheter, kan du like gjerne gi dem nye navn også, og bare begynne på nytt. Det er så mye som ikke virker naturlig for dette persongalleriet, som vi tross alt har fulgt så lenge. For øvrig føles mye påtatt woke, synes jeg, og dessuten får man følelsen av at folka er i søttiårene i stedet for i femtiårene? Det hele er ganske merkelig, må jeg si. Foreløpig er rotta, som er godt synlig i et hjørne seks minutter ut i den sjette episoden, det jeg liker best med hele serien, haha!

To: Nye typer potetgull jeg har vært på utkikk etter i det siste. Den ene fant jeg endelig i dag, det er den fra Maarud med rømme og pepper – to av mine favorittsmaker i ett! Jeg har lett etter den helt siden jeg smakte den på besøk hos en venn før jul, hoho. Den andre er den nye varianten fra Sørlandschips, tror jeg, med Gastromat! Lurer på om det er godt?

Tre: Doser med vaksine jeg kommer til å ha fått ved lunsjtider på mandag! Det går unna her i Oslo, så både Jonasflotte og jeg skal nå få den såkalte oppfriskningsdosen – og selv om jeg naturligvis skulle ønske at disse vaksinene først gikk til land som trenger dem mer enn vi gjør, kan jeg jo ikke gjøre annet enn å takke ja når jeg får tilbudet? Jeg håper virkelig at vaksinedekningen i verden vil jevne seg ut med tida.

Fire: Forsøk jeg trengte i dag på å klare punktet under.

Fem: Antallet bokstaver i hvert ord som legges ut på Wordle, der man skal gjette og tenke seg fram til en ny løsning hver dag. Gøy for oss som liker bokstavleker!

Seks: Dager på rad jeg tok hjemmetester i forrige uke. Det er foreløpig ny rekord, haha. Nysene kommer tett, og tårene renner, hver eneste gang.

Sju: Foreløpig påmeldte til en pub crawl i London i mars. Jeg ble så glad da jeg mottok den invitten (selv om det er for tidlig for oss å reise dit)! Brorparten av vennegjengen vår der jobber nemlig i helsevesenet, og han som inviterer er selv røntgenlege på sykehus, så når de nå planlegger en pubrunde i vår, sier det litt om korona-utviklingen i England den siste tida. Veldig lovende!

Åtte: Personer jeg kjenner her i Oslo som har fått påvist Covid-19 i løpet av den siste uka, og grunnen til at mitt eget forbruk av hjemmetester har vært så høyt. Foreløpig har jeg sluppet unna, men det virker som at planen nå er at alle skal få det på et tidspunkt, bare helst ikke samtidig? I så fall er det vel bare et spørsmål om tid for min egen del også. Så lenge jeg ikke får problemer med lukt og smak (jeg driver tross alt med te og vin), så går det sikkert helt greit. Kanskje noen som leser har egne erfaringer? Gikk det greit med dere?

Ni: Episoder i serien Avenue 5, som vi nylig har sett på HBO Max. (Kjekt at det finnes godbiter der, ettersom jeg er ganske skuffet over And Just Like That!) Det er en engelsk-amerikansk samproduksjon, en slags sci-fi-serie med mange kjente fjes, en utypisk og overraskende og ganske absurd affære, haha. Jeg likte den godt!

Ti: Hverdagsgleder fra den siste tida, på rekke og rad, sånn avslutningsvis! Todagershelg når man er vant til å jobbe på lørdager – herlighet, for en luksus! Kaffe på balkongen, med varme klær og sitteunderlag. Lukta av gran som sprer seg når vi støvsuger, ettersom vi ikke har byttet pose siden før jul, og den er full av barnåler. Gode ord fra fremmede som leser bloggen (tusen takk, jeg blir så glad!) som er innom butikken for å kjøpe te. Det å kunne ta opp boller fra fryseren. Nypussede vinduer. Fristende oppskrifter som tilfeldigvis består av sånt man allerede har. En ny utvidelse til et dataspill man er glad i. Merkbart mer lys om ettermiddagen, en måned etter solsnu. To øl på en bar i nabolaget i går, mine første ute siden alkoholforbudet ble opphevet. Stas!

God helg, folkens!

– – – –
In other words: Just a little list! For an English version, please use the translation widget. Happy weekend!

Reklame

2 tanker på “One to ten

    • Ja, sånn er det blitt for meg også – jeg kommer til å se alle de ti episodene av den nye serien, mest for å ha gjort det, men den gir meg egentlig bare mer lyst til å se den gamle serien igjen, hoho!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..